Folicul lutheinizant nerupt...

Folicul lutheinizant nerupt... | Autor: Lilicica

Link direct la acest mesaj

Daca stie cineva un tratament despre ruperea foliculului? Am folosit pregnyl de 5000 ui in perioada de ovulatie la recomandarea medicului dar din pacate nu m-a ajutat, daca exista altceva si stiti voi as vrea sa-mi scrieti. Luna trecuta am fost la o inseminare, iar la o saptamana dupa inseminare m-a chemat sa ma vada la ecograf si mi-a spus ca foliculul era inca acolo, nu a reusit sa erupa,binenteles ca la 14 zile dupa inseminare mi-a venit menstruatia.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Lilicica, daca ai facut o singura fiola de 5.000 ui de pregnyl si nu s-a rupt foliculul, se poate incerca si cu 10.000 ui, adica doua fiole (dar nu mai mult). Alta metoda medicamentoasa eu nu stiu, dar poate mai sunt. Este posibil ca foliculul sa nu se rupa si din cauza unui invelis al ovarului prea rezistent si problema acesta se poate rezolva prin decorticarea ovarului sau rezectia sa cuneiforma (se curata ovarul de invelisul exterior fibros sau se inteapa pentru a scadea rezistenta invelisului), proceduri care se practica in timpul operatiei laparoscopice. Unde ai facut inseminarea? Medicul tau ce ti-a spus?
Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Si eu zic sa incerci cu 2 filole de Pregnyl de 5000 u.i.
Dar ce dimensiune avea foliculul? Adica era suficient de mare ca se rupa? Dr.ce zicea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilicica spune:

La inseminarea de luna trecuta am facut pregnyl 10.000ui, si tot fara efect, acum ma pregatesc si luna aceasta ptr inseminare, nu stiu daca o sa-mi dea 5000 sau 10.000 sa fac.Inseminarea am facut-o la Cluj la ginecologie1, foliculul a fost suficient de matur, spunea ca a fost hiperstimulat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Foliculul nu poate fi hiperstimulat ci doar ovarele. Foliculii ca sa se desprinda trebuie sa aiba peste 18mm.

Monica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Am si eu o intrebare, sper ca o formulez corect: cum se poate verifica daca foloculul care s-a spart a continut un ovul sau nu? Pentru ca sint si cazuri cind foliculul nu contine ovul.
Lamuriti-ma si pe mine, va rog. Fac si eu stimulare cu Clostibegyt si apoi Pregnyl 5000. In ziua cind fac Pregnylul, foliculul are 21-22mm.

Florina

Mergi la inceput