UNDE E LIMITA? DIVORTEZ?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Da e important...adica de 5 ani de cind am terminat facultatea(am fost colegi) adunate lunile cap la cap a lucrat 2 ani... Cind e acasa e depresiv ca n-are servici,cind lucreaza e bine o vreme, e entuziasmat,dupa care ,vine nemultumit "ca sefu i-a spus asa si pe dincolo..."ma rog..face ce face ca pleaca de acolo si iar e acasa...Are cred(nu sint sigura)mania persecutiei,i se pare ca toata lumea are ceva impotriva lui...Daca i se face observatie o ia prea personal,eu stiu ca el eun tip cinstit care isi da silinta in general,dar unii sefi vin nervosi din dverse motive si se descarca pe primul intilnit...Uneori asa se intimpla...Vorbesc din experienta mea personala..doar ca el isi ia jucariile si pleaca,indiferent de situatie(mi s-a intimplat sa plece de la un sevici bun,zic eu,zicind ca l-a dat afara-desi,am verificat si nu era adevarat-chiar cind eram gravida),eu-gravida lucram,el nu.
A facut si munci grele,adica a lucrat de noapte,a lucrat si munca fizica grea,deci nu e cred,lenes,ca altfel nu se ducea,nu...A avut si functii de conducere sa zic,adica avea echpa de muncitori si lucra program de se trezea la 6 dim si venea noaptea la 12-2...Nu ii e frica de munca dar..la un moment dat ceva se intimpla,daca cineva este nemultumit de munca sa,se inchide in el,nu mai comunica si pleaca...Imi este f.greu sa-i inteleg comportamentul.Nu am studii de psihologie si chiar as vrea sa mearga la un psiholog...
Deci,ati mai intilnit asa ceva?Ce sa fac?
Multa lume,ma rog ,colege de servici ma sfatuiau sa divortez...Dar stiti cum sint unele fete...Totusi nu m-am maritat ca sa am de cine divorta,cu copilul se intelege f bine,la facultate era student printre cei mai buni din an...

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

Mia draga dupa cum vezi sunt in aceeasi tara ca si tine si te rog sa ma crezi ca si eu am avut impresia ca sunt persecutata sau daca nu cel putin nu apreciata la adevarata mea valoare. Cunosc persoane care au suferit de aceeasi "manie a persecutiei" si unele din ele si-au revenit si au devenit persoane foarte puternice, altele inca mai considera ca toti cu care intra in contact n-au altceva mai bun de facut decat sa-i discute, sa le puna bete-n roate si multe alte prostii de genul acesta. Eu cred ca cel mai bine e sa mergeti la un psiholog. El e singurul care are capacitatea sa indrepte situatia. Insa pana una alta ar trebui sa citeasca foarte multe carti despre selfesteem. Nu le stiu titlurile acum dar am sa revin cu informatii mai exacte. Te pup si-ti doresc numai bine. Divortul n-o sa rezolve nimic, mai rau o sa-i distruga selfesteem-ul, deoarece o sa-l vada ca pe un "laid off" din casnicie.

Zuzilici
Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista...

Mergi la inceput

Multumesc pt incurajari si pt ca ai avut rabdare sa citesti!Dar cum ajung la un psiholog?

Mergi la inceput

Cel mai repede prin dr. de familie insa o sa coste ...mai ieftin e daca poti sa aranjezi cu doctorul sa treaca cum c-ai merge la psihiatru(stiu suna urat) dar de fapt sa mergi la psiholog.
Incearca sa-l incurajezi mult pe el sa-i spui ca-i cel mai bun in orice face, si cel mai important e sa nu-l pui DOWN cum zic canadieni. Asta e cel mai rau pentru el. Incearca sa-l faci sa inteleaga ca el e cap de familie si deci si provider-ul principal, ca voi va puneti bazele in el si ca e pacat sa va dezamageasca. S-ar putea ca root-ul acestui comortament sa vina din copilarie cand probabil a "dezamagit" parinti si tocmai de aceea incearca sa fie cel mai bun si daca cineva indrazneste sa-i zica contrar sa prefere sa CAPITULEZE. Mult succes si incearca sa mergi la biblioteca si sa intrebi de carti care ridica moralul. Il vor ajuta cu siguranta. Te sarut si numai bine!

Zuzilici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Nici eu nu cred ca trebuie sa divortezi, mai ales daca nu sunt alte probleme. Stiu ca e greu dar incearca sa-l ajuti.Cu ajutor psihologic ar fi mai bine daca ar vrea. Poate chiar o sa devina un om ft puternic cand o sa treaca peste asta. Nu mai fi dezamagita.

Intr-un fel nu inteleg sfatul fetelor DIVORTEAZA. Suntem intr-o lume in care incercam sa fim cat mai puternice, dar nu numai asa, pt ca si noi avem nevoie de ajutor cateodata.

Intr-un moment greu, eu am reusit cu sfaturi competente (nu mi-ar fi venit o asemenea idee) iar deocamdata suntem pe un drum bun.
Multa putere si mult noroc.

zepelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madalina-Nicoleta spune:

Sunt casatorita de 4 luni si avem un copil de 3 luni.Stau cu parintii si de aici problemele. Sotul meu este un om bun...dar trebuie impins mereu de la spate ca sa fac ceva. De aici discutiile cu mama mea care este o fire buna, dar mai repezita. Ce sa fac ca sa imi schimb un pic sotul...pana acum era invatat sa nu aiba limite sa nu i se impuna ceva.Inca mai are adrese pe net...nu pe adrese din acelea deocheate, dar totusi am impresia ca nu este sincer....sau poate nu reuseste sa spuna ce are pe suflet.
Ce sa fac? Sunt intre ciocan si nicovala....intre parintii mei care fac totul pentru mine si sot....care inca mai trebuie modelat.
Astept sfaturi....nu stiu cum sa procedez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela92 spune:

Numai scurt pentru Marius: fara suparare, dar romana ta lasa de dorit!! Si asta ca moderator... "Vin-o aici"?????? Oricine care are un pic habar de gramatica iti poate spune ca liniuta de unire nu are ce cauta acolo!!!! E un cuvant, iar liniuta are rost cand leaga doua cuvinte. Hm, pacat...
Imi stergi repede mesajul?

Mergi la inceput

Si eu cred ca tot de la copilarie i se trage:parintii au divortat imediat cum au terminat fac(el avind 5 ani),de crescut l-au crescut buniciii din partea tatalui,care i-au scos ochii ca-l cresc,l-au crescut cu dispret fata de mama,pe care a revazut-o doar cind terminase liceul si era student.Bunicii intotdeauna i-au bagat in cap ca taica-su e minunat,bun etc(de fapt e un nemernic)iar el ca nu e atit de frumos,destept etc ca si taica-su pt ca seamana f.bine fizic mai ales cu maica-sa.Oricum din atitia care ar fi trebuit sa-i ridice moralul,toti au facut invers.Oricum bunicii au fost niste presoane f autoritare ,ca ex daca intirzia 15 min la peste 20 de ani faceau scandal,desi stiau ca merge la sport,el tot timpul a fost premiant ca sa le demonstreze lor ceva..
Afectiune nu a avut decit putina din partea bunicii,dar care la rindul ei isi idolatrizeaza fiul si nu nepotul,maica-sa s-a recasatorit,taica-su a avut n relatii,fiecare si-a vazut de treaba lui uitind de acest fiu facut demult intr-o tinerete de care vroiau sa uite...

Mergi la inceput

Deci am banuit bine. Cel mai sigur poate fi rezolvat de un psiholog. El ii va da si literatura necesara insa intre timp am dat un search mic pe google si mi-au aparut o caruta de carti despre self esteem:
* Six Pillars of Self-Esteem by NATHANIEL BRANDEN
* Honoring the Self: Self-Esteem and Personal Tranformation by NATHANIEL BRANDEN
* The Ultimate Secrets of Total Self-Confidence by Robert Anthony
* The Self-Esteem Workbook by Glenn R., Ph.D. Schiraldi
* Self-Esteem: A Proven Program of Cognitive Techniques for Assessing, Improving, and Maintaining Your Self-Esteem by Matthew McKay
* TAKING RESPONSIBILITY by Nathaniel Branden
* How to Raise Your Self-Esteem : The Proven Action-Oriented Approach to Greater Self-Respect and Self-Confidence by Nathaniel Branden
Incearca sa intrebi despre ele la biblioteca, ca-s free si daca-ti place vreuna in mod deosebit poti s-o si cumperi ca nu-i mai mult de $7-10. Succes MIA.

Zuzilici

Mergi la inceput

MIA se pare ca ultima carte poti s-o rasfoiesti un pic on line pe adresa asta:
http://www.amazon.com/gp/reader/0553266462/ref=sib_dp_pt/102-8058047-1562545#reader-page

Zuzilici

Mergi la inceput