avort terapeutic

avort terapeutic | Autor: bettyboo

Link direct la acest mesaj

Buna seara la toata lumea,
si felicitari pentru site!

am si eu 2 intrebari: trebuie sa fac un avort terapeutic pt ca am o sarcina gemelara monozigota oprita in evolutie in sapt 7, si as dori sa stiu:
-ce analize complete tb sa fac pe viitor ca sa nu mai am surprize neplacute ca asta, mentionez ca am 35 ani, e prima sarcina dorita dupa ani in care am considerat ca nu e momentul si am folosit diverse metode contraceptive, ciclu neregulat si posibil Rh negativ
-ar fii bine sa iau anticonceptionale 1 luna dupa avortul acesta terapeutic sau nu?
va multumesc mult anticipat pentru raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Eu am avut o sarcina oprita in evolutie la 6 sapt. (dar spre deosebire de tine, nu stiu cauza, apropos, cum s-a ajuns la concluzia de "monozigota"?).
Am facut chiuretaj la insistenta dr. (mie mi-e GROAZA de chiuretaje) care m-a avertizat ca pot sa fac o infectie.
Medicul meu de atunci nu mi-a dat sa fac decat TOXOPLASMA, pt.ca i-am spus ca am caine (desi ulterior am aflat ca pisica este "responsabila" de acest virus, sau bacterie ce-o fi...)
Asa ca dupa inca 2 sarcini pierdute la mai putin de 5 sapt.(mai precis pe masura ce mai pierdeam cate una) m-am apucat de capul meu si de nebuna sa fac: Papanicolau,Chlamydia, Ureaplasma, Mycoplasma,Ac.ADN, FAN,Proteina C reactiva Complement C4,C3, Ac.Rubeola, Ac.Cardiolipin, APTT,LAC, hemoglobina, creatinina, GOT,GPT,Toxocaroza, CMV,VDRL-RPR,Listeria,Hepatita B Ag.HBS, si am repetat toate analizele hormonale.
Bineanteles, toate bune! Asta ca sa plang dupa milioanele pierdute si sangele "donat".
Astazi am mai dat niste milioane (cred ca o sa fac credit la banca) pe analizele genetice (pt.mine si sot) si astept nerabdatoare rezultatele.
Daca mai afli tu de niste analize pe care le-am scapat cumva, te rog, anunta-ma si pe mine!
Mersi

PS: Pe 2.12 ma duc sa fac si HSG.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyboo spune:

Multumesc pentru email,

si vroiam sa-ti spun bafta pentru miine, ai sa vezi ca o sa fie bine si oricum stiu ca e o analiza importanta!
ca erau monozigoti nu era o cauza per se dar se vedea la eco ca e un singur sac embrionar
m-am uitat pe analizele tale, eu personal vreu sa-mi fac in plus, adica stiu ca e bine ( si parca nu erau trecute si la tine), anticorpii antitoxoplasmoza, citomegalovirus si lysteria, toate se pot face la medicover iar de pe forum am inteles ca listeria se face la medsana
iti tin pumnii si ne mai auzim!

quote:
Originally posted by ariadna33

Eu am avut o sarcina oprita in evolutie la 6 sapt. (dar spre deosebire de tine, nu stiu cauza, apropos, cum s-a ajuns la concluzia de "monozigota"?).
Am facut chiuretaj la insistenta dr. (mie mi-e GROAZA de chiuretaje) care m-a avertizat ca pot sa fac o infectie.
Medicul meu de atunci nu mi-a dat sa fac decat TOXOPLASMA, pt.ca i-am spus ca am caine (desi ulterior am aflat ca pisica este "responsabila" de acest virus, sau bacterie ce-o fi...)
Asa ca dupa inca 2 sarcini pierdute la mai putin de 5 sapt.(mai precis pe masura ce mai pierdeam cate una) m-am apucat de capul meu si de nebuna sa fac: Papanicolau,Chlamydia, Ureaplasma, Mycoplasma,Ac.ADN, FAN,Proteina C reactiva Complement C4,C3, Ac.Rubeola, Ac.Cardiolipin, APTT,LAC, hemoglobina, creatinina, GOT,GPT,Toxocaroza, CMV,VDRL-RPR,Listeria,Hepatita B Ag.HBS, si am repetat toate analizele hormonale.
Bineanteles, toate bune! Asta ca sa plang dupa milioanele pierdute si sangele "donat".
Astazi am mai dat niste milioane (cred ca o sa fac credit la banca) pe analizele genetice (pt.mine si sot) si astept nerabdatoare rezultatele.
Daca mai afli tu de niste analize pe care le-am scapat cumva, te rog, anunta-ma si pe mine!
Mersi

PS: Pe 2.12 ma duc sa fac si HSG.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Fetele eu dupa doua sarcini pierdute si analize si toate cele...am aflat ca de fapt faceam caderi de progesteron. La ultima sarcina am luat utrogestan -imediat ce a iesit pozitiv testul de sarcina- si totul a fost OK (desi si acum am avut singerari incepind cu sapt 6 de sarcina!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Dragele mele,
Acum o saptamana am facut un avort terapeutic tot din cauza unei sarcini oprite in evolutie. La 7 saptamani am fost la control si totul era OK, iar la 12 sapt sarcina era deja oprita din evolutie. A fost foarte dureros, nu-mi venea sa cred, dar acum am trecut peste soc. Medicul mi-a spus sa merg din nou la control peste 2 sapt si ca vom lua totul de la capat si va fi bine. Sotul meu ma intreaba mereu cand ne putem apuca de treba pentru o alta sarcina. Vreau sa facem toate testele pentru a afla care a fost cauza si apoi sa prestam din nou. Voi ce parere aveti? Care ar putea fi cauzele?
Am facut toate analizele necesare in primul trim de sarcina si singura care a iesit pozitiva a fost toxoplasmoza IgG cu valoarea de 81.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

sunt si eu in aceeasi oala cu voi, am 2 sarcini oprite in evolutie tot in saptamanile 5-6, insa care ar fi cauzele, nici acum nu stiu, se zice ca cele mai frecvente sunt cauzele genetice sau imunologice

If hope were not, heart would break.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kity2004 spune:

Daca ai RHnegativ sa iti faci neaparat vaccinul si sa vb cu dc despre asta. La rh negativ e posibil sa ai pb la a 2- sarcina

Oana si Iza-Maria DN 19 iulie 2004
http://community.webshots.com/user/oanavilcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriam Dum spune:

Buna!
N-am mai scris de mult timp pe site. Era si timpul!
Am 31 de ani. Am doua sarcini pierdute. Prima, la 28 de ani(avort spontan la 2 luni), a doua, la 30 de ani (sarcina oprita in evolutie la 3 luni si jumatate).Am facut dozarea BHCG timp de 5 luni pana cand coeficientul a fost normal, chiar 0,1. Am obosit tot mergand la medicul meu din Craiova ( bani multi fara rezultate) si am luat drumul Bucurestiului, la Clinica Panait Sarbu.Pe timpul verii doctora mea ( Laura Dracea) mi-a recomandat sa iau acid folic si Clostilbegyt ( de fiecare data numai dupa stimulare am ramas insarcinata). Daca nu voi ramane insarcinata....atunci ma voi interna in toamna pentru laparoscopie si histeroscopie! Ati mai trecut si voi prin asta? Mai am o intrebare. Mi-a mai recomandat sa fac cateva analize: anticorpi anticordiolipinici, acizi lipici si, bineinteles, clamydia si toxoplasma. Stiti ce vizeaza primele doua analize? Asta cu atat mai mult cu cat la Craiova nici nu au auzit de analiza "acizi lipici".
Multa bafta si voua!
Miriam Dum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by papadie

Fetele eu dupa doua sarcini pierdute si analize si toate cele...am aflat ca de fapt faceam caderi de progesteron. La ultima sarcina am luat utrogestan -imediat ce a iesit pozitiv testul de sarcina- si totul a fost OK (desi si acum am avut singerari incepind cu sapt 6 de sarcina!).

Si eu am avut sarcina oprita in evolutie, pana in 10 saptamani.
La 26 ani.

Cauze: genetice (produsul de conceptie nu era viabil) sau hormonale (lipsa de sustinere din partea organismului mamei, lipsa progesteron)

Medicul a zis sa nu fac nimic, sa mai astept putin si sa incercam din nou. Ca de abia dupa 2 sarcini consecutive oprite in evolutie se fac investigatii mai amanuntite. Si ca la prima sarcina procentul de pierdere este mare.

Am ramas apoi insarcinata cu Matei, din geseala, la 2 luni de la chiuretaj. M-a trecut pe Utrogestan (Progesteron) caci si la aceasta am avut mici sangerari. Am luat si 6 ovule/zi.

Acum ne pregatim pt bebe2. Si medicul mi-a zis sa iau Utrogestan de cum avem un test de sarcina pozitiv.

Bafta!

P.S. Oricum la intrebarile tale cel mai bine iti poate raspunde medicul tau.

Neaparat trebuie sa-ti cunosti RH-ul! Si, bineinteles, pe cel al lui tati.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput