Pentru voi cele care ati fost inselate
Raspunsuri - Pagina 7
zepellina spune:
Eu am discutat cu prietena mea acelasi lucru, ce s-ar intampla daca am pati si noi asa?
Suntem inca consternate, ea a vorbit cu mama ei care i-a povestit un episod de cand erau ei tineri (si-a gasit sotul in dormitor cu alta femeie cand a venit pe nepregatite de la servici), a vrut sa plece cu copiii, era socata dar pana la urma s-a gandit la micuti, copiii nu au stiut si au crescut ft fericiti, echilibrati si puteau sa jure ca tatal lor bun nu ar fi facut asa ceva.
Am mai intrebat o colega de 54 ani, sotul ei este capitan de vas si a stat aproape toata viata singura.Mi-a spus ca nu isi face probleme deoarece cu ea se poarta ft bine, nu are probleme si "Doar nu vrei sa faca prostata? Orice barbat inseala odata. Eu m-am copt si am alte prioritati:copiii, familia si in tinerete credeam si eu la fel, ca voi"
Mie mi se pare inca ciudat dar cred ca trebuie sa-l asculti pe Iulian, sa mai acorzi o sansa, dar o sansa din suflet, sa incerci sa o acorzi cu adevarat sa vezi ce fel de om e (cred intr-adevar ca exista si barbati care nu se fac bine, care cauta incontinuu, dar cred ca poti sa-ti dai seama) si daca se intampla sa te desparti sa NU iti para rau ca nu ai mai incercat.
E mai usor sa fugi decat sa lupti.
zepelina
zepellina spune:
NU se pune problema daca mai recidiveaza. Sunt de acord cu tine. Eu nu ma mai inteleg cu sotul meu dar daca continua cred acelasi lucru, tocmai pt copil o sa ne despartim.
Bafta multa, rabdare si multa incredere.
zepelina
crysa spune:
daca as avea 50 de ani nu mi-ar pasa. la virsta asta sunt alte preocupari. gresela noastra ca femei este in faptul ca speram si credem in dragostea ideala. asta ziceam eu ca avem noi doi. ma rog, cu bune cu rele, cu certuri de la bani, de la copil... etc dar de aici si pina la ce a fost credeam ca va fi cale lunga. dar iata ca n-a fost sa fie.
she_wolf spune:
quote:Hai, mai Crysa, se poate? Ce fel de concluzie este asta? De ce nu crezi ca nu ti s-a raspuns pt. ca pur si simplu nu se stie raspunsul, nu pt. ca sotii nostri sunt recidivisti?
Originally posted by crysa
dar oare citi soti nerecedivisti exista?
nu este nimeni care sa-mi spuna ca sotul a inselat-o doar 1 data acum nu stiu citi ani si de atunci niciodata?
chiar nu exista pe forumul asta nimeni care sa zica asta?
ciudat de tot.
atunci de ce acceptati fetelor asta? pt copii? in ce vor crede copii vostri (ai nostri) daca nu vad dragoste in casa, respect si buna intelegere?
De ex. sotul meu nu m-a inselat niciodata (stiu asta, nu cred sau sper), asa ca nu am cum sa-ti raspund la intrebare prin prisma propriei experiente. Sunt sigura ca asta este cazul celor mai multe fete de pe forum. Sau, poate unele au fost inselate, au iertat, dar a trecut prea putin timp de atunci, nu ani si ani ca sa-ti dea un raspuns valabil. Sau poate au fost inselate si n-au iertat etc etc ar mai fi variante in afara celei presupusa de tine. In plus, cele mai multe sunt destul de tinere, nu au 50-60 ani ca sa-ti poata spune ce vrei.
Trecand peste asta, pur teoretic cred ca exista si greseala unica si cred in indreptarea pacatosului. Eu zic sa va rezolvati toate problemele care au dus la intamplarea asta nefericita si sa mai dati o sansa casatoriei voastre, de dragul Biei si, nu in ultimul rand, al vostru. Daca ar fi fost de felul lui "rau de musca" ar fi calcat stramb demult, nu astepta 10 ani si aparitia unor probleme ca s-o faca. Zic si eu.
Sper sa nu te superi.
Claudia si Cristi (16.12.2002)
mihaela_s spune:
Tu singura ai recunoscut ca au fost 2 ani in care nu ai mai fost sotie sotului tau ci ai fost mai mult mama. Cred ca e foarte important pentru viitorul relatiei voastre ca esti constienta de acest lucru. Pentru ca vei sti de unde sa o luati de la capat, pentru ca asta vreti amandoi. Si mai cred ca va trebui sa lasi inhibitiile la o parte si cu siguranta sotul tau nu va mai merge la "una mica" in masina.
Asa cum spunea She Wolf, daca era in firea lui sa caute in alta parte, atunci nu astepta 10 ani ca sa o faca. E clar ca din cauza problemelor din casa a facut-o. Si apoi i-a spus si "amantei" ca nu vrea decat o aventura. Ca nu vrea sa-si paraseasca familia...asta inseamna ca te iubeste inca.
Cred ca ai luat o hotarare inteleapta, nu trebuie sa cauti parerile celor batrani, s-ar putea sa fii dezamagita de ceea ce-ti vor spune ei iar tu de fapt sa ai alaturi de tine un om care nu va mai cauta alta aventura. Nu cred ca se poate generaliza faptul ca daca un barbat(poate fi la fel de bine si o femeie) a avut o aventura din motivele celor descrise de tine, ar trebui sa mai aiba si altele. Si cred ca ar trebui sa-l iubesti pe sotul tau in continuare, lipsa dragostei tale ar putea sa duca la despartire...va cauta dragostea in alta parte si atunci va fi mai rau decat o simpla aventura...
Timpul e cel care va decide, tu singura va trebui sa afli raspunsul la intrebarea: daca te va mai insela? Asta daca esti sigura ca vei fi destul de tare ca sa ierti. Nu stiu daca vei putea sa si uiti...
Iar intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui este daca te va mai insela atunci ce vei face? Sa fii pregatita pentru orice eventualitate.
Imi cer scuze daca am fost poate prea aspra, am incercat sa expun ideile sotului meu caruia i-am spus despre subiectul postat de tine. Sunt in mare parte ideile lui, cu completarile mele.
Pot sa-ti spun ca noi ne-am aflat fiecare la un moment dat al vietii noastre in postura de a ne insela partenerul de viata, adica eram amanti, dar fiecare avea o casnicie pe care nu o mai dorea. Am reusit sa ne cladim o viata impreuna, ne iubim si nu se mai pune problema inselaciunii. Pentru ca avem in familia noastra ceea ce ne lipsea fiecaruia in familiile anterioare.
Iti doresc multa putere si mult succes in viata care va asteapta in Canada!
Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
poze1 ; poze2 ; poze3
proaspete cu Silvia
bebelusi august-septembrie 2003
rilbuc1 spune:
Imi dau si eu cu parerea
Pot sa zic ca si eu am fost intr-o situatie aproape similara cu a sotului tau. Numai ca eu stiam cauza si am avut rabdare (probleme de sanatate ale sotiei). Incet-incet s-au mai rezolvat gratie raspunsurilor beladonei iar acum e aproape Ok.
DAR in mod cert, daca relatiile dintre noi ramaneau la fel, as fi facut la fel ca sotul tau.
E cam aiurea sa zici ca relatia voastra sexuala e dezastruasa si apoi sa te miri de ce a facut-o.
Imi sariti in cap?
miau-miau spune:
quote:
Initial creeata de crysa
pe voi cele inselate va intreb cum ati depasit momentul?
aducem si noi bucurii si surprize de acelasi fel. Daca-i bal...
oz spune:
quote:
Originally posted by mihaela_s
Tu singura ai recunoscut ca au fost 2 ani in care nu ai mai fost sotie sotului tau ci ai fost mai mult mama. ...E clar ca din cauza problemelor din casa a facut-o. Si apoi i-a spus si "amantei" ca nu vrea decat o aventura. Ca nu vrea sa-si paraseasca familia...asta inseamna ca te iubeste inca.
eu nu inteleg , daca ea este stresata si preocupata de altceva, el se duce la curve in loc sa discute deschis cu ea????? sunt sigura ca daca el aranja o cina romantica, mai punea mana sa ajute in casa, o trimitea la coafor sau cu prietenele, alta era treaba. dar e asa usor sa spui ca nu a primit acasa atunci gata, s-a dus sa caute in alte parti . Ce ea nu s-ar fi straduit putin sa lase problemele la o parte si sa puna putin piper in relatie daca el ridica problema si discuta deschis despre asta???? hai sa fim seriosi...exista doctori, psihologi, atatea persoane care te pot sfatui si ajuta sa treci peste lipsa de chef. Dar daca el a vrut alta? si nu neaparat nevasta? sau mai exact le-a vrut pe amadoua. Eu ii dadeam un picior in kur si il aruncam in strada cu hainele de pe el, sa se duca sa stea cu parasuta, in fond e o chestie de alegere si el a ALES sa se intalneasca cu ea. Nu dau sfaturi, e o prostie sa sfatuiesti pe cineva in astfel de probleme, fiecare om e diferit. Eu prefer sa tai raul de la radacina si sa termin povestea decat sa-mi pierd vremea agonizand pe marginea ei, sunt si foarte mandra si cred ca merit un barbat de folosita proprie si nu accept sa fiu tratata cu atata lipsa de respect.
In situatia data, poate ai putea sa te gandesti sa ajungi in Canada, asta este bine pentru copil dar si pentru tine pentru ca acolo vei avea independenta financiara pentru a lua hotarari dictate de inima si nu de imprejurari. Asta nu inseamna ca trebuie sa te 'fortezi' sa-l ierti daca nu poti, sau sa incerci sa-i fi sotie, el a gresit cumplit, daca n-ai chef de el nu te stradui. Daca te gandesti la binele copilului nu uita ca copiii invata din ceea ce vad si daca fetita ta vede ca tu il lasi sa te insele fara sa-l dai dracului asta o va influenta in relatiile ei viitoare, pentru ca asta va aparea ca acceptabil in viziunea ei. Iti doresc mult noroc si curaj si nu uita ca ceea ce simti tu este important si daca nu poti trece peste, mai bine renunta, altfel iti vei amari toata viata si zau ca nu merita!
Danutza Mamaruta spune:
Crysa draga mea, mai intii nu am vrut sa raspund la subiectul tau, pentru ca nu stiu ce sfaturi as putea sa iti dau, nu am trecut prin asta si nu stiu cum as reactiona. Si de altfel cred ca cineva din afara nu are capacitatea de a gasi solutii la problemele tale.
Dar de ce sa iti otravesti existenta imaginindu-ti tot felul de lucruri rele care ti s-ar putea intimpla? Daca nu vei fi capabila sa iti depasesti deceptia cumplita prin care treci, vei sfirsi prin a te distruge. Haide, fruntea sus fata draga, gindeste-te ca suferinta asta v-a fost data ca o lectie (sunt convinsa ca si sotul tau sufera), poate voi incepuserati sa demolati ceva, sa va indepartati de drumul cel bun. Tu posezi in tine mijloacele sa treci aceasta proba, roaga-te sa ti se deschida sufletul si mergeti inainte.
Curaj, poti sa o faci!!!
mihaela_s spune:
quote:
Originally posted by oz
eu nu inteleg , daca ea este stresata si preocupata de altceva, el se duce la curve in loc sa discute deschis cu ea????? sunt sigura ca daca el aranja o cina romantica, mai punea mana sa ajute in casa, o trimitea la coafor sau cu prietenele, alta era treaba. dar e asa usor sa spui ca nu a primit acasa atunci gata, s-a dus sa caute in alte parti .
Ceea ce spui tu este parerea unei femei, eu am spus ca am scris parerea unui barbat, a sotului meu. Sunt rari barbatii care sa se ocupe cu destainuiri sotiei, cine romantice, etc.
Vezi si raspunsul lui rilbuc1. Asta e parerea unui barbat, Crysa a dorit si astfel de raspunsuri.
Da, daca ziceam dupa mine, as fi raspuns la fel cum ai facut-o tu...un sut si la revedere! Nu ma merita daca vrea si altceva!
Numai ca Crysa are nevoie de sfaturi ca sa depaseasca momentul, ea asta doreste si ca atare i-am dat un astfel de sfat.
Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
poze1 ; poze2 ; poze3
proaspete cu Silvia
bebelusi august-septembrie 2003