Copilasii din 2002 (04)
Raspunsuri - Pagina 12
Gabbriela spune:
19.12.2002--- Dania Maria La Multzi Ani, multa sanatate, fericire si sa ai o viatza plina de bucuri si impliniri.
20.12.2002--- Ada Mateea La Multzi Ani, multa sanatate, fericire si sa ai o viatza plina de bucuri si impliniri.
Annablue gata acuma si tu cu Adrian figuratzi pe lista cu datele de nashtere, bine aitzi venit . Te rog sa verifici datele si sa ma anuntzi daca sunt ceva gresheli. PS: Am vazut pozele si ai un bb tare scum, sa itzi traiasca.
Sa ne mai povesteshti de micutzul tau cand ai timp, tare simpatic este.
Sanzi_ana dute la magazine, vezi ce jucarie vrei. Cauat pe internet, trimite-mi link-ul si o sa itzi zic cat o sa te coste la noi daca o iei din magazin. (Cand zic cat o sa te coste sa shti ca nu este pretul care il vezi tu pe internet, este maimare pt ca se adauga taxele de stat, care dealtfel numai la mancare nu se adauga.)
Cum a fost serbarea.. ia placut la David, sa speriat de Mos sau nu? Poze nu ai de la serbare?
irugescu nu ne povesteshti nimic de bb tau? Mai are pampers, doar,me peste noapte, mai are biberon?
Mia. nu itzi mai fa probleme.. o sa ishi dea drumu la vorbit, aici amvauzt si eu ca doar noi romani ne ingrijoram cand bb are 2 – 3 ani si nu vb prea correct, dar americani ashtia zic “Daca ajunge la 4 ani si nu face o fraza atunci trebuie sa il duci la medic sa vezi ce este cu el, dar pana la 4 ani si daca ei nu vb acumuleaza ffff multa informatzie si o stocheaza” Am vauzt pozele lui Luca, este ff dulce, sa itzi traiasca. Si al meu vb destul de rau pt 2 ani dar shtie multre lucruri... deci nu itzi mai fa probleme.
Referitot la JOC Mia, potzi sa ii iei linishtita jocuri cu litere (sa aiba mai multe nivele, I. Sa recunoasca litera, II. Sa acocieze litera cu un cuvant, III. Sa shtie ce fitere urmeaza una dupa alta, IV. Sa formeze cuvinte ushoare cu 2 , 3 , 4 litere. Cu cifre aceashi poveste: I. Sa recunoasca cifrele, II. sa retzina formatzi de 2 – 3 cifre una dupa alta,III. sa ii arate puncte sau altceva si el sa stie cate sunt.)
HelleneC pregatirile de sarbatori merg asha: Curatzenie si curatzenie obsedata de mine nu se maisatura, nu am facut 2 zile nimci is acuma parca stau intr-o cocina, nu ma pot hotara la un meniu de papa pt Craciu, ba vreau sarmale, ba friptura... vad eu pana la urma. Si avea ashtept sa vina o data Craciun sa desfaca bb cadourile sa vad daca ii place.
Sabina Am citit si eu “perlele lui Sofia” am ras cu lacrmi ... este tare dulce si fff isteaza, sa va traiasca. Cat despre dulciuri, ciocolata, nu prea ii dau ca pare dorgat si nebun cand apuca la o bucatzicade ciocolata, sare, urla, palnge fara motiv, bate pe toata lumea, este fff agitat. Asha ca manca la biscuitzi fara grema... si biscuitzi saratzi cu gramada. Iar cacao cu lapte care este preferata lui a devenit lapte cu un varf mic de cacao intr-o cana de 200 ml lapte, nici nu se coloreaza laptele. Dar el tot ii zice “COCO, yam yam” si o bea toata. Am vazut si pozele voastre, tare dulce Sabina, si poza preferata de mine este aceea la pian.
Sorana cu pampersul cum statzi, il mai avetzi sau nu?
irina_ina2000 Am vazut si eu pozele.. scump baiautl tau, sa itzi traiasca. Sa nu uitzi sa ne povesteshti cum a fost serbarea.
Noi: Julian itzi arata unde are ochii, nasu, gura, limba, dintzi, urechile, parul, mainile, picioarele, tztzi si buricu lui... itzi arata unde sunt si ale tale dar vai de ele, itzibaga degetul in ochi, bura, nas, urechi, te trage tare de par si de ciupeste de mna, picioare, burta. Itzi mai arata unde are ochii, nasu, gura, coada si picioarele si pisicutza lui.
L-am auzit ieri ca incerca sa repede alfabetul in engleza ii iesea E, A, I, B, si se chinuie de zori sa vb dar nu prea il intzeleg, ori nu shtiu eu ce limba incearca el sa vb cu mine (Ro sau eng), ori doar boloboroseshte el acolo cuvinte de bebelashi.
Ieri a dormit prea mult deamiaza si somnu de seara a fost cu scandal.. si ca sa fie tacamul complet sa trezit azi la 6:15 AM.. acuma este un marait si un sacait, dar nu il culc panala 11 sa se invetze minte.
Cu mancarea nu a vrut sa mance nimci de la mine, dar a mancat tot ce ia dat tacsu, chiar si supa cu galushte, care initzial zicea ca este yac.
Am fost la magazin pe jos eu cu J, si am facut o ora jumatate dus intors, deobicei acel drum il faceam singura in 14 minute si cu el cu cartzu in maim 30 minute.
Cam atata, sanatate si numai bine.
Sarbatori fericite la toata lumea
Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
HelleneC spune:
Buna fetele! Ma bucur ca de cate ori vin de la serviciu, intru aici si vad o multime de mesaje si noutati!
George mananca dulciuri, dar... nu de oricare. Tort da, dar sa fie cu ciocolata; daca e diplomat, doar 2-3 guri. Mananca napolitane, fructe prefera, mai nou portocale si mere. Ciocolata ar manca multa, dar nu ii dau decat la portie. De cate ori are ceva bun, vine si la noi sa ne dea, asa ca ma linistesc si imi spun ca e un copil bun si darnic Insa mai intai de toate prefera carnea, de orice fel... pe care o are la portie, nu ii dau aiurea.
De vorbit, George ne innebuneste, vorbeste cam totul, insa nu foarte corect, face propozitii, diferentiaza de multa vreme (curios, ca nu i-a repetat nimeni) doamnele de domni, si partile corpului. Totul ar fi bine, dar se repede cand vorbeste, vrea sa spuna repede multe lucuri si ce ii iese... nu va spun, ca ne stricam de ras. Cand vede asta, vorbeste pe silabe. Ieri se chinuia sa spuna "capacul" si ii iesea numai "pacacul", chiar si pe silabe!
Gabb, si eu sunt cu curatenia... prietena, asa ca nu suport sa vad mizerie si imi place chiar sa fac inainte de sarbatori (la 2 camere si dependinte ale mele... nici nu am mult).
V-am povestit cam mult, ma lungesc si mai bine ma opresc acum!
Spor la pregatiri, si pupici de la Elena & George
mami "da george"
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561
sinzi_ana spune:
Gabriela, am pus poze cu David la serbare. A fsot tare incantat de copii, cu care s-a jucat pe rupte! In clasa cu serbarea a stat el ceva, dar era mai degraba fascinat de clasa alturata in care nu era serbare, erau doar cativa copii care isi asteptau parintii si a alergat cu ei peste tot, s-au jucat cu baloane, le-a mancat din farfurie!! Cand l-a vazut pe mosu nu prea a fost impresionat, de abia cand a descoperit ca ii adusese ceva a convenit sa ii facem o poza cu Mos Craciun si l-a tras nitel de barba (care era din vata ) situatie care s-a remediat repede, inainte sa isi dea seama ceilaltii copii ca mosu e bunicu unei fetite!
Multam Gabriela ca te oferi, stai linistita ca gasesc io de unde sa ii iau, chiar i=am luat ieri un urs de la vtech cu alfabetu pe burta (are si vreo 2 poze la sf cu el) de care e foooooarte incantat si cu care se joaca foarte bine. Acum deja ma gandesc care sa fie urmatorul pas! Imi e mai simplu oricum sa le iau din uk...
David nu prea mananca dulciuri, avea perioade cand nu ii placeau, acum vad ca iar pofteste daca aude ceva fosnid prin casa care seamana a ambalaj de ciocolata! Eu oricum insist pe fructe si sucuri!!!
Voi cand ati inceput sa ii invatati pe copiii sa scuipe pasta de dinti? David o inghite, se spala pe dinti dar nu il pot convinge sa scuipe pasta...e gustoasa nu???
Si David stie partile corpului si cand ti le arata iti infige un deget in ochi, si uneori cand io mai dorm si tati se joaca cu el la noi in pat, ma trezesc ori cu un picior pe falca ori cu un deget in ureche sau ochi!! Nu e foarte placut!
Noi acum suntem ok cu mancarea, David eu cred ca mananca bine...daca e sa il las pe mana lu ta-su...am incurcat-o. RAdu deschide frigideru (oricum si David il deschide singur) il lasa sa isi aleaga ce vrea el de acolo (si normal ca copilu nu alege cratita cu bors) si ii da de mancare.
Cand am fost plecata acu vreo 3 sapt 2 zile, copilul meu mancase 4 cuburi de branza odata, dimineata bors, ca l-a vazut pe ta-su si a vrut si el, gogosi, pizza...de parca am 2 burlaci!!! si in frigider erau puse in farfurii toate felurile de manare, ordonate pe mesele zilei si zi!!! O nebunie, le-am gasit unde le-am lasat!
Ce sa va mai spun de David?
E foarte incatat de Alfie (asa il cheama pe ursulet) si ii spune "fi", sta numai cu el in brate, il pupa, si rade cand ursu spune "ten"...nu stiu ce il amuza asa!
Si mai are ca pasiune autobuzul care i l-a dat mosu...sa nu cumva sa lipseasca din casa!!!!
Noi miercuri plecam la munte, apoi la fini la Botosani asa ca nu o sa mai fim activi vreo 2 saptamani!!!
Mai ne auzim maine!!!
Sinzi si David
Noi toti - poze
yashy spune:
Salutare la toate maimicutele si toti copilasi!
Dupa jumatate de an de lipsa, am intrat sa va salut!Inca n-am citit tot ce s-a scris pana acum, dar am s-o fac iediat ce voi gasi mai mult timp liber.
Pupici!!
Adina & Luka(2 ani)
http://www.babiesonline.com/babies/l/lukayashy
oLo spune:
Buna fetele,
Noi suntem printre cei mai mari pe aici. In ianuarie Emma, implineste 3 ani. Pentru Craciun, ne-am hotarat sa-i luam o tabla magnetica cu cifre si litere. Pentru ca am observat ca-i innebunita sa numere (decamdata pana la 12, ca nu-s mai multe cifre la ceas :D ) si sa ghiceasca literele (odata a vazut un L si a zis ca-i 7 pe deantoarselea) Stie literele care-i compun numele si prenumele. Din pacate nu avem nici un joc care sa aibe mai mult de un exemplar din fiecare litera. De aceea ne-am gandit la aceasta tabla magnetica. Credetzi ca-i prea devreme sa invetze sa numere si sa citeasca???
Anina_n spune:
A trecut si serbarea cea mult asteptata de noi, parintii, caci Cristina pe Mos il astepta ! Inca, nu stia ea, ce este o serbare. Mami, tati si buni, plini de emotii, ne-am dus sa o vedem pe mititica noastra la prima ei serbare. Si Cristina ne-a facut o surpriza placuta(ca deobicei) ! A recitat tare si raspicat cele 4 versuri, ea, care este o timida in public. :-) Toata lumea a aplaudat-o razand usor la felul frumos(stalcit) in care a spus poeziora. Si educatoarele au felicitat-o, una dintre ele spunandu-ne ca nu credea ca va spune poezioara.
Eu aveam ceva sperante ca va recita singura si bine, deoarece o facuse cu placere, fara emotie, duminica in fata nasilor si a bunicutei Lali. Versurile le-a recitat asa :
Co'i'dam bie (Colindam cu veselie)
t'ara de mos 'jun (In seara de Mos Ajun)
'tam bie (Si cantam cu bucurie)
'ditza de Tun (Colinditza de Craciun)
A cantat toate cantecelele, nu i-a stat gurita si palmutele, defel. A fost tare dulce ! Pana sa inceapa serbarea, statea la locul ei cuminte, ba cu degetelul in nas, ba casca si se intindea. Locul ei era pe centru langa brad si fetitele mai mari.
A fost tare incantata cand a auzit clopotelul, "Ho, ho, ho !" si a aparut . Zambea timid.
A primit o papusa Becky(Cristina suparata la inceput ca nu este Barbie) pe care imediat a vrut sa o scoata din cutie, si dulciuri. La sfarsitul serbarii l-am rugat pe Mos sa o tina pe genunchi sa nu fie necajita ca de Mos Nicolae, si i-am facut poza la Mos in brate.
Abia am convins-o sa mergem acasa. Asezase o papusa in caruciorul primit de toata grupa de la Mos si-l plimba prin sala.
Acasa ne-a spus ca mai vine Mosu' o data si acasa, de Craciun.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
Sarbatori fericite !
Anina_n spune:
La multi ani, Cristian Vlad, Dania Maria, Ada Mateea, Alexandru, Ioana-Alexia, Kenta, sarbatoritii acestor zile ! Sa cresteti mari, sanatosi, destepti si frumosi !
Felicitari, she_wolf, Dandanescu, Liviu’s, ninaM, virgiL si Samurai-lady, pentru cei 2 ani de cand sunteti mamici si tatic, Liviu's ! Sa va traiasca si sa va bucure mereu, copilasii vostri scumpi !
yashy, bine ai revenit ! Am vrut sa-l vad pe Luka, dar paginauta lui de web nu mai exista. Poate reusesti sa o reactivezi.
oLo, daca-si arata ea interesul pt. cifre si litere, nu este defel prea curand. Uite la Julian al lui Gabb, la 2 anisori, cunoaste cateva litere si incepe sa formeze cuvinte usoare cu ele, pe laptop-ul lui. Deci, se poate !
Pe curand !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
Sarbatori fericite !
Mia. spune:
Luca imi cara toate globurile de la baza pomului a.i. le-am mutat in virf,avem un pom impodobit doar pe jumate...
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
HelleneC spune:
Buna la toata lumea (care mai e pe aici, ca de regula la ora asta bucataria e pe primul plan). Eu am terminat o parte din treaba si acum ma "hodin" un pic. George doarme cu tati, si e tare fericit ca e acasa cu noi si nu mai stie ce sa faca: striga, alearga, ne provoaca sa ne jucam... o multime. Se tot uita la brad, care e inca strans, si mi-l arata. Sunt tare curioasa ce o sa zica maine cand o sa il vada impodobit. Sper sa fie frumos, ca am un brad superb! Ma bucur ca toata ziua ma imita la greu, orice spun, repeta dupa mine, in limba lui, insa incepe sa vorbeasca tot mai corect. Si face tot felul de legaturi in mintea lui, ceea ce imi arata ca gandeste, si inca bine pentru varsta lui. De numarat numara, cand vrea, pana la 6, apoi vine 8 si 10. Cand spune 8, isi aminteste si se uita la mine sa il aprob si... "dzetze", apoi "bravo". Mare suparare avem ca nu vrea sa colinde, eu care ma bucuram ca invata "Mos Cuciun", nu mai vrea sa cante. Ce ma fac maine seara? Canta mama pentru George!
Va las, ca acum nu e vreme de multe povesti! Spor la ultimele pregatiri si hai sa ne vedem sanatoase si sanatosi si de Craciun!
Va pupam, Elena & George
mami "da george"
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561
irina_ina2000 spune:
Craciun Fericit ! La multi ani !
Cu ocazia Sarbatorilor de iarna va doresc un Craciun fericit si un An Nou plin de belsug si sanatate, bucurii si impliniri, alaturi de cei dragi.
Noi am avut serbarea si chiar daca cu toti copii nu a cantat nimic in schimb a spus cele doua poezii .Sunt mandra de el deoarece au fost 4 grupe de copii din care doar 8 au spus poezii iar el afost cel mai micut dintre ei.Oricuma avut emotii pentru ca imediat dupa am mers acasa si a facut febra fara sa aiba nimic si nici dupa ce a luat panadol nu mai facut.Speram sa nu avem surprize chiar de sarbatori dar vom vedea.
Numai bine si pe curand.