comportament alimentar perturbat
Care pot fi motivele care duc la o alimentatie perturbata, ma refer la faptul ca un copil nu doreste sa manince mancare gatita?
Copilul are 3 ani si 2 luni si problemele au inceput cam in urma cu o luna.Pina in urma cu o luna nu am avut nici un fel de probleme cu alimentatia, a mancat de toate, nu a facut mofturi niciodata si intotdeauna a mancat cu placere.
Impreuna cu acest comportament alimentar perturbat prezinta si un comportament negativist.
Sintem deja ingroziti.Dintr-un copil linistit, intelegator a devenit un copil foarte deranjant,perioada de negativism si-a facut loc insa dus la extrema.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
Raspunsuri
didita spune:
ce inseamna comportament perturbat? nu mai manaca deloc sau refuza unele alimente? ... Nu prea am inteles depre ce este vorba.
Poate daca ne mai dai ceva amanunte o sa avem vre'o idee luminoasa...
mamica dulce spune:
lilach draga...nu demult ceream sfaturi pe forum disperata ca al meu copil nu manca NIMIC! si asta mai bine de o luna.NIMIC gatit, a trait doar cu biscuiti,nutela si oua kinder,fara fructe.Eram disperata.A slabit,cu cearcane albastre...Am incercat orice sa-l fac sa manance,degeaba.
Acum a inceput sa manance (si are cam vreo saptamana,asa ca am scapat de amenintarea ca orice minune tine 3 zile.
Inca nu mananca la fel ca inainte ( manca fenomenal-orice,fara probleme!)II dau acum ce-i place ,desi e foarte greu,nu are o mancare preferata,poate doar snitele ,orez si paste cu ton si supa de post,mancarica de legume de post..)si s-a saturat si de astea.
Cu siguranta e doar o faza(si mie cand imi spuneau fetele asa la intrebarile mele mi se facea rausigur o sa inceapa sa manance!!Inteleg perfect prin ce treci,cred ca ai stat si-n coada numai sa manance,nu mai zi de gatit ...si e cumplit de frustrant sa refuze cu incapatanare sa manance.Daca o faceam pe dura si asteptam sa vina el sa.mi spuna ca ii e foame..astptam mult si bine.nimic nu a mers!
Eu i-am dat si multi-sanostol(un complex de vitamine pentru imunitate si pofta de mancare si dupa o jumate de sticla parca si-a dat drumul la mancare.Nu stiu cat o fi folosit,dar TREBUIA sa fac ceva.Ii dau inca.
Analize i-ai facut?
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
lilach spune:
quote:
Originally posted by didita
ce inseamna comportament perturbat? nu mai manaca deloc sau refuza unele alimente? ... Nu prea am inteles depre ce este vorba.
Poate daca ne mai dai ceva amanunte o sa avem vre'o idee luminoasa...
Sa incepem cu dimineata cind bea un choco sau un actimel (corepondent=danino),la ora 10:00 la gradinita maninca sandwich, deobicei cu cascaval si unt, citeodata cu omleta si uneori cu ciocolata un mar sau banana ,depinde ce anume cere ea.
Stiu sigur ca aminca pentru ca am rugat-o pe educatoare si pe ajutoare sa o urmareasca,le-am explicat ca acasa nu maninca nimic.
Ele mi-au spus ca la gradinita se comporta foarte bine, evolueaza cu limba ebraica bine de tot,vorbeste fara nici o problema, se joaca cu copii, stiu de la ea ca are si doua prietene bune, Miri si Nicol.
Dupa ce vine acasa insa nu vrea sa manince nimic...ma refer la mancare gatita, ea ar vrea iarasi sandwich,choco, actimel deci orice numai nu gatit .Am incercat sa nu ii dau nimic sa nu ii dau voie sa se uite nici la tv. dar pur si simplu nu ii pasa.A fost in stare sa se culce fara sa manince nimic.
Saptamina trecuta am fost cu ea la si i-am spus despre ce e vorba la care a spus ca nu are nimic .
Deci refuza sa manince
ella&com.
Donia spune:
quote:
Originally posted by lilach
Sa incepem cu dimineata cind bea un choco sau un actimel (corepondent=danino),la ora 10:00 la gradinita maninca sandwich, deobicei cu cascaval si unt, citeodata cu omleta si uneori cu ciocolata un mar sau banana ,depinde ce anume cere ea.
Deci refuza sa manince
Pai uite cum te contrazici!
Fetita ta accepta lactate, oua, fructe, fainoase... Altfel spus, proteine, lipide, glucide, fibre, vitamine si minerale!
Ce virtuti miraculoase are mancarea gatita, pe langa faptul ca distruge vitaminele din vegetale?
Da, inteleg ca mancarea gatita poate are si carne, dar proteine isi ia si din oua si din produsele lactate.
Eu chiar te-as sfatui sa nu intri in panica. Las-o in pace si mai ofera-i la doua zile. Daca nu vrea, nu comenta, nu te supara, nu o pedepsi si nu te pedepsi nici tu singura fiind atat de suparata.
O sa-ti mai spun o smecherie pe care eu am aplicat-o cu succes. Cand fetita mea nu vrea sa manance, ii spun ca, de fapt, pentru ea nici nu am pregatit, asa ca vom manca doar noi, parintii. Si imediat spune ca vrea si ea sa manace cu noi. Incearca si asta, poate si fetita ta va dori sa ia parte la masa familiei, doar din nevoia de a nu se simti exclusa.
Si daca nu merge, ai rabdare si hraneste-o asa cum vrea ea, dar mai incearca din timp in timp sa ii oferi si mancare gatita. Sigur o sa-si revina la un moment dat, pana atunci, inchei cu celebrele cuvinte: "E doar o faza".
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
lilach spune:
quote:
Originally posted by Donia
[quote]Originally posted by lilach
Deci refuza sa manince
Pai uite cum te contrazici!
Fetita ta accepta lactate, oua, fructe, fainoase... Altfel spus, proteine, lipide, glucide, fibre, vitamine si minerale!
Ce virtuti miraculoase are mancarea gatita, pe langa faptul ca distruge vitaminele din vegetale?
Da, inteleg ca mancarea gatita poate are si carne, dar proteine isi ia si din oua si din produsele lactate.
S-ar putea sa ai dreptate...totusi ce fac cu ea de la ora 10:00 cind maninca sandwich si pina a doua zi...de cele mai multe ori refuza sa manince .
Nu e prea mult ???
ella&com.
Voichita spune:
Cam cu aceeasi problema ma confrunt si eu. Fetita mea are aproape 2 ani (in decembrie) si inca ii dadeam masa de seara si cea de dimineata cu biberonul. Asa ca am inceput prin a elimina biberonul de seara. Problema este ca nu vrea sa manance mancarea cu lingurita. Greu, foarte greu, cu plansete si cu mici pacaleli o fac sa inghita cateva lingurite. Ca si fetita Ellei, s-ar duce la culcare fara sa manance nimic, dar nu pot sa o las sa faca asta. Ar avea vreun rezultat daca as lasa-o sa flamanzeasca seara, vreo doua-trei zile? Am incercat tot felul de combinatii alimentare, fara succes. Acelasi rezultat, refuza sa manance. Chiar spune cateodata ca vrea ceva, iaurt cu fructe, de exemplu, ca dupa doua inghitituri sa declare: "Gata!" Sper sa fie numai o faza, ca si eu sunt cu nervii la pamant.
Donia spune:
Lilach, e drept ca si eu m-as ingrijora in locul tau. Pentru ca eu intelesesem din mesajul tau ca fetita ar manca doar sanvisuri oricand. Si de aceea eu ma gandeam ca ar fi bine sa-i dai sandvis si la pranz si seara, iar din cand in cand sa-i mai oferi mancare gatita. Dar e adevarat ca nu am scris asta in mesajul anterior, ma gandeam ca se subintelege.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)