Draga Teo,
Este extraordinar ce se intampla pe acest site!Nu incetez sa ma minunez cand vad cu cata rabdare,profesionalism si amabilitate raspunzi tuturor acestor femei, unele din ele cu probleme reale. De aceea sper ca ceea ce-ti aduc in atentie sa nu fie atat de banal incat sa nu capat raspunsul.Iata despre ce e vorba:
Acum trei sapt.am fost la un consult de rutina la gineco.Am facut un Papanicolau si examen secretie vaginala ( in ideea de a monta sterilet). Se instalase deja o senzatie de mancarime in vagin, dar testele au aratat ca nu aveam nimic.Insa la cateva zile dupa vizita la medic, senzatia de mancarime s-a accentuat si am sesizat chiar o scurgere laptoasa, pe care am mai avut-o si altadata ( atunci a fost identificata candida). Cu cateva zile inainte am avut contact sexual si apoi aceasta mancarime si secretie a aparut si la sotul meu, care n-a fost prea incantat. As vrea sa te rog sa-mi spui cum si de ce apar aceste "ciuperci", care sun t cauzele aparitiei lor.Stiam ca barbatii sunt purtatori si la ei nu se manifesta. Este adevarat? Este posibil ca eu sa-i fi transmis sotului?
Cu mii de multumiri,
Camelia
candida se transmite :contac sexual,toaleta,prosop folosit de alta persoana,si nu in ultimul rand de la antibiotice foarte tari sau luate pe termen lung.din cate stiu si eu la barbati nu se manifesta dar daca tu ai aceasta candida partenerul tau sigur trebuiue sa faca si el tratament si retine fara contact sexual pe perioada tratamentului.asa ca nu dispera aceasata candida cu care se confrunta multe dintre noi e ceva minor ca sa zic asa .
camy