spermograma la Giulesti
fetelor, va rog sa ma lamuriti si pe mine. Am citit in stanga si in dreapta dar tot nu m-am lamurit.
Am sunat la Giulesti pentru spermograma si mi-au spus ca daca recoltarea se face acasa sa se ajunga la spital cu proba in 45 minute, dar ca imi trebuie programare. Eu ar trebui sa ajung la Giulesti cu analiza luni. Am un recipient steril pe care l-am luat de la Medsana, dar as vrea sa ajug cu proba la Giulesti pentru ca acolo am facut restul analizelor si cred ca este bine sa fac si spermograma tot acolo. Din cate am inteles proba ar trebui dusa la centrul de fertilizare in vitro. Unde este de fapt acest centru? In spital la primul etaj sau langa spital? Ar trebui sa sriu eu pe recipient numele si ora de recoltare sau are cineva grija de proba?
Fetelor, care ati mai dus pe acolo proba lamuriti-ma si pe mine cum se procedeaza. Luminati-ma, caci de cateva zile ma agit ca un spiridus, de colo colo.... Hai fetelor... va rog....
Pupici
LilianaM
Raspunsuri
dandana spune:
eu am dus proba la giulesti
- trebuie in mai putin de jumatate de ora, incepand cu 8.30 (eu am ajuns un pic mai devreme si intrasem in panica ca era usa inchisa) cu atentie la recoltare si transport in conditiile stiute;
- am sunat cu o zi inainte si am anuntat ca sa stie ca venim, probabil asta era programarea;
- am primit de la medica o hartiuta pt analiza, un formular, pe care am completat datele "impricinatului" inclusiv data si ora si pe care am primit-o inapoi in aceeasi zi (pe la 13) cu rezultatul;
- e greu sa te ghidez prin spital, mai bine te duci inainte sa vezi, intri pe la camera de garda, adica prin curtea aia unde mai mereu e o masina de salvare, in dreapta, o usa meschina, din hol faci stanga pe un culoar intunecos), cand culoarul se varsa intr-un culoar cu geamuri (cum au toate spitalele si unde in general sta cineva de la paza) faci dreapta si imediat iar dreapta, urci o scara in forma de melc, cam jumatate de etaj, faci stanga si drept inainte, vei avea geamuri pe stanga, treci de o scara mare pe stanga, de cabinetul de ecografie pe stanga, treci prin niste usi termopan care nu prea stau inchise si cand culoarul se intuneca si se termina, nu o iei pe scari in jos sau la stanga ci usa din dreapta, nu imi aduc aminte ce scrie pe ea.
sper ca te ajuta!
Tia spune:
recipientul se duce la centrul de fertilizare in vitro, la parter, dupa ce ajungi in curtea interioara, la dreapta, intri in alta cladire (scrie spre FIV) si urci la mezanin, apoi primul culoar la stanga, la cabinetul dnei dr. Cocei. intri si spui ca ai o proba pentru spermograma (sa nu stai la rand), asistenta iti ia recipientul si il pune pe sot sa completeze un formular. in aceeasi zi dupa pranz te poti intoarce dupa rezultat. bafta!
sa auzim de 

MRL spune:
Fetelor, multumesc pentru informatii si indicatii. Sunteti o minune la casa omului. Cum deschizi Dc pui intrebarea
si vine si raspunsul imediat
. Ca o adevarata familie
Inca o data mii de multumiri si sa auzim de
.
Va pup
pe toate si cate o floare pentru fiecare
LilianaM
gabid spune:
Eu iti recomand sa faci spermograma la Medsana pentru ca la Giulesti au facut multe gafe la aceasta analiza.
Gabi.
MRL spune:
Gabi, prima spermograma a fost facuta la Medsana si a iesit foarte bine, dar nu s-a intamplat nimic. Acum dr m-a chemat la Giulesti pe la 9.30 cu analiza si sa o sun cand ajung la spital.
As mai avea o intrebare.
Prima analiza cand am dus-o afara era cald si nu a fost asa o problema cu transportul recipientului. Acum este cam frig si nu stiu cum sa procedez mai bine. Sa o tin in san sau exista o alta metoda mai eficienta? Stiu ca recipientul trebuie tinut la temperatura corpului si vertical. Ma gandeam sa duc eu analiza la Giulesti si sa conduc masina, dar exista si posibilitatea sa ma duca sotul la spital si sa ma lase la poarta iar de acolo sa ma descurc (nu prea poate sa lipseasca de la serviciu) depinde foarte mult cum ar trebui sa transport recipientul ca sa nu sufere daune gigelusii...
Poate imi dati voi o solutie cat mai viabila.
Pupici
LilianaM
utocatalina spune:
Si eu am auzit ca la Giulesti s-au facut greseli.
Eu am facut-o saptamina trecuta la doctorita Moisa...
la cabinetul particular de linga Mall...De fapt am facut acasa toata operatiunea si am bagat recipientul in sin si am fugit cu masina la cabinet
...am ajuns cam in 15 minute...rezultatul mi l-a dat peste o ora...l-a lucrat d-ta Moisa...si a fost ...normospermie...succes..
.
cata
MRL spune:
Cred ca o sa folosesc o bustiera care sa imi tina recipientul lipit de corp, dupa care pun o bluzita mai groasa si geaca groasa apoi ma sui in masina si tup la spital. Cred ca plec singurica, daca recipientul o sa stea in san o sa pot conduce singura masina.
Tia, multam' frumos pentru sfat, este problema daca bustiera este alba? Musai trebuie sa fie ceva negru, sa le dau impresia la gigei ca sunt undeva bine si la intuneric, feriti de primejdii? Nu siu ce sa folosesc ceva negru si destul de micut, poate doar sosete de-ale sotului. Daca bustiera tine recipientul lipit de corp si o sa fie intuneric ....
Pupici si sa auzim de 
LilianaM
elena.c spune:
Dragele mele,
eu am mers cu spermograma la spitalul CFR 2.
SE FACE IN POLICLINICA la et 2 camera 17 d-ra matei(biolog).se da raspunsul in maxim 30 min.
sperma trebuie dusa in maxim 1 ora de la recoltare.
nu costa nimic. eu i-am dat dr. 400 mii .acum da fiecare cit poate.
DE STIUT PTR VIITOR .
MERGETI CU INCREDERE
va pup succes