Schimbarea metabolismului la "grasute"
Raspunsuri - Pagina 3
eva alicia spune:
Fetelor, sa va impartasesc si din "stiinta" mea...
Cel mai bine a functionat la mine schimbarea metabolismului cu 5-6 mese pe zi; bine, acum ele se cheama mese, dar doua dintre ele sunt de fructe (cate 1 buc.)...
In rest, o felie de paine graham dimineata + cafea neagra, o felie de paine graham la pranz combinata cu ce vreti voi, seara o carnita cu legume. A 6-a masa poate fi un iaurt degresat dar a 6-a masa nu e obligatorie!
Bineninteles fara paine, in afara celei permise, dulciuri, alcool, cartofi si orez.
Minim 1 litru de apa si 1/2 litru de ceai/zi. Sucuri de fructe da, dar numai de grepfuit si numai in prima parte a zilei (o ora dupa si inainte de masa).
Eu am tinut regimul asta o luna fara intrerupere si acum il tin numai in timpul saptamanii. Este adevarat ca nu sunt chiar la optim, dar ma mentin binisor, 60kg la 1,65; mie imi este bine la 57-58 kg, mai putine nu, ca nu imi "sade" bine ![]()
![]()
![]()
Explicatia este ca metabolismul trebuie "alertat" non-stop, cu cat mai des, cu atat mai bine. Luptatorii de sumo ajung sa arate asa cum arata, din oameni normali, mancand doar o masa pe zi, seara, si dormind foarte putin, corelat cu un efort fantastic. Asta le incetineste metabolismul si absolut tot ce mananca este asimilat si transformat in grasimi. Insulina este deasemeni foarte afectata de oboseala acumulata.
Sper sa va fie de folos!
Eva
sanziana spune:
Salutare fetele!
Cura de schimbare de metabolism scrisa de gweno am tinut-o si eu. Ei spun ca trebuie sa slabesti 13 kg, dar nu este adevarat. Eu am tinut-o strict si am slabit 5 kg. Dupa cura inca 2 kg pe care le-am pus la loc, dar cele 5 chiar nu le mai am. Cura am tinut-o inainte de Pasti anul acesta.
Are totusi niste neclaritati:
- nu spune daca ai voie sare;
- nu spune gramajul la iaurt, rosie, morcov, mar
- eu am mancat puiul fiert si nu prajit (asa era in reteta mea) si nu m-am atins de spanac
.
Daca aveti intrebari ......
mariana tache spune:
Eu nu pot sa tin o cura stricta,adica dupa un meniu prestabilit, mai multe zile la rand. In primul rand ca nu imi plac toate felurile de mancare care sunt trecute in program (de ex. urasc telina) si in al doilea rand ma oboseste psihic si ma plictiseste.
Dar cred ca ce a zis eva alicia, este perfect adevarat. Asa este cel mai sanatos si mai corect sa mananci si sa slabesti. Dar cine poate??? Cine poate sa mance "un bob de mazare" la o masa? Eu nu am reusit performanta, oricat m-am straduit. Pt cine reuseste:
.
mariana tache, mamica lui Stefan.
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.
eva alicia spune:
Se poate sa papi si "un bob", cu conditia ca doar bobu ala sa fie pe masa in dreptu' tau, sa-ti pui putin in farfurie si sa nu o mai umpli din nou... Doar la inceput e greu, pe urma se instaleaza senzatia de satietate permanenta (datorita meselor dese), si iti sjunge bobu, o-ho!!!
Mai nasol este (la mine) cu pofta de dulce, dar o satisfac ca sa nu ma frustez, daca ma simt vreun pic frustata e de rau, atunci imi vine sa bag de toate 

mariana tache spune:
eva, sa sti ca si eu stau cam prost cu pofta de dulce. Inainte de sarcina nu imi trebuia dulce cu lunile (atunci vroiam chipsuri nonstop) si nu intelegeam cum pot altii sa manance atata dulce. Ei! Acum, de cand am nascut, s-a schimbat situatia si nu inteleg de ce. Acum imi trebuie dulce si nu mai vreau chips. Si as manca cel putin o cioco pe zi, dar ma abtin. Vara asta care a trecut nu m-am abtinut deloc. Mancam cate 3 inghetate pe zi.
mariana tache, mamica lui Stefan.
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.
tynadiana spune:
Salutare!
Sa vezi si sa nu crezi avem aceeasi inaltime...hahaha!
Si eu am tinut asta vara dieta asta de schimbare a metabolismului, dar nu am tinut-o decat 1 sapt. si am slabit 6kg. era misto mult mai usoara, acu recunosc s-u mai pus vreo 2 kg. dar am incercat sa nu pap seara...Acu am 71 si vreau sa mai slabasc, dar dieta asta nu ma mai atrage pt. ca mi-e greata de oua...!
Iti tin pumnii nu se poate daca strangi din dinti sa nu reusesti...!
BAFTA! S i fa-o numai pt. tine! Meriti din cand in cand si un premiu...ca orice mamica devotata...!

TYNA SI DIANA
tynadiana spune:
Am uitat BEA APA! multa apa stii pe principiul daca ai butica plina de apa unde mai intra si papica...hahaha!
Eu si acum beau cel putin 2 kg. pe zi la inceput e cam greu dar acu e ok. Mai beau ceai, cafea sau sucuri naturale evit pe cat se poate tot ce este carbogazos...
as vrea ca si berea sa fie asa...recunosc mai beau o bere uneori...si aia ingrasa...
dar prea multe restrictii ma irita...
Orcum iti tin pumnii!
TYNA SI DIANA
1Sanziana spune:
Si eu am tinut dieta asta daneza dar numai o saptamana si am slabit de la 50 kile la 45 si nici nu m-am mai ingrasat dupa aia(asta acu vreo 5 ani).Nu am tinut-o intocmai pt ca era iarna si legume nu prea am gasit,asa ca le-am cam sarit.Anu trecut am mai tinut-o o data,dar numai 3 zile ,ca luasem 2 kile si am mancat asa:
dimineata:cafea
pranz:2 oua,salata verde
cina:friptura de vita,salata verde.
Dar nu e o dieta usor de tinut,ca te ia o foame si te saturi de atata friptura si oua,insa rezultatele sunt super.Cred ca niste suplimente de vitamine nu ar strica in timpul curei.
38 saptamani
adar spune:
Fetili frumoasili...
Olecuta mai sus e dieta Monicai Anghel. Cititi si nu va mai dati cu
. Eu am slabit in 5 luni 14 kg si mai vreau vreo 15.
Si-mi place si mie papa de mor....
Ia vedeti.
Pupici.
adar
anky spune:
Din pacate nu ai cum sa schimbi metabolismul.Metabolismul poate fi activat, poate fi ajutat sa functioneze mai bine dar nu poate fi “schimbat” cu o cura de slabire “minune” in citeva zile, deoarece este “ceva” cu care ne nastem. In acelasi timp metabolismul sufera anumite variatii de-a lungul vietii noastre, poate deveni mai activ sau mai lent sub influenta unor diversi factori.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05 
"Happyness is the key to your heart"