cabinetul particular al dr. MOISA

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Buna fetelor! M-ati convins. Eram intr-o mare dilema - nu stiam la medic sa mai merg. Dupa 4 ani in asteptarea unui bb...vreau sa o iau de la capat anul acesta cu alt medic, s-ar putea sa ajung la FIV. Am inteles ca dansa face si FIV, asa ca ma inscriu si eu in club.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Teodora, ai facut in cei 4 ani de asteptare inseminare?
LilianaM

Mergi la inceput

Nu, Liliana, nu am facut inseminare. Am incercat cu stimulari, laparoscopie pentru dezobstruare trompe. In urma unei SE am ramas fara trompa dreapta (o parte din ea) si cred ca si trompa stanga este obstruata astfel incat nu am sanse de bb prin inseminare, poate doar inca o SE. De aceea m-am gandit la FIV si,daca n-o fi, la adoptie.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shylili spune:

teodora cred ca o sa vrea sa faceti un hsg-sa vada starea trompitei, eu am inteles ca dca una merge se poate lucra cu ea
ai probleme si cu ovulatia sau doar instalatia e deficitara?
te intreb pentru ca si eu trebuie sa fac o laparo pentru trompe si ma gandesc daca nu ar fi mai bine sa incerc instilatii intai
te pup

“Success means to walk from failure to failure without loosing enthusiasm.”

Winston Churchill

Mergi la inceput

shylili, cred ca voi face HSG, dar nu stiu daca mai risc sa fac inca o SE, nu cred ca mai suport. Anul trecut am facut si laparo, iar dupa trei luni - SE (rezolvata cu operatie clasica). Dupa laparoscopie am facut si instilatii, tocmai pentru a avea mai mari sanse, dar nu am avut noroc. Mi-a spus dupa laparoscopie ca am avut trompele lungi, cutate si foarte slab permeabile. Daca se poate fara FIV ar fi bine, insa nu am sperante prea mari. Incearca instilatii, poate reusesti. Nu stiu exact daca am probleme si cu ovulatia. Am avut un prolactina marita, tratament cu Brocriptin-fara rezultat, tratament cu Dostinex-a ajuns sub limita minima a valorii normale. Stiu ca voi face din nou analizele pentru hormoni deoarece dupa SE am facut o stimulare care s-a lasat cu chisturi (probabil in urma stimularii). M-am suparat si am spus ca nu mai fac nimic pana in 2005. Acum a sosit timpul sa o iau de la capat. Sotul meu avea si el o astenospermie usoara. Dupa cum vezi, o multime de belele. Toate astea erau in iulie 2004, dupa care am facut pauza pana acum (si de tratament si de analize).

Teodora

Mergi la inceput

teo e bine ca ai facut o pauza de tratament-asa organismul s-a curatat de hormoneii artificiali
ti s-a dat vreo explicatie pentru prolactina? cu progesteronul cum stateai?
eu am prolactina ideopatica-adicatelea nu am nika la hipofiza, sanii sunt okei si prolactina asta imi papa ovulatia
si eu am facut tratament cu brocriptin-tot fara rezultat, dupa care s-au hotarat la parhon sa imi faca stimulare cu clostylbegit si pregnyl-au crescut intr-adevar progesteronul dar si prolactina
eu am renuntat la hormonii artificiali pentru ca si m-am ingrasat enorm-intr-un an de zile am luat 20kg si nu ca mancam mai mult dar se pare ca asimilam si apa
acum iau mostodynon pentru prolactina-este un medicamnet homeopat si sper sa am rezultate bune cu el-am inteles ca e foarte bun
moisa mi-a facut o trimitere la endocrinologie-tot la parhon pentru a mi se stabili o dieta si un tratament hormonal dar momentan nu vreau sa ma mai arunc asa in mainile oricui de acolo, o sa fac tratamentul asta naturist si om vedea
mie mi-a zis ca nu poate sa-mi faca laparo pt ca e stratul de grasime pe burta cam mare si ca intai sa slabesc si apoi mai discutam
sunt in dubii cu instilatiile-am vazut din discutii ca e mult chin si cam fara succese si ma gandeam sa ma concentrez pe slabit si sa fac direct operatia
daca ai cm regulat e bine sa faci dozarile hormonale, altfel fa macar cele de ziua2-4 si programeaza si sotul la o spermograma la ea la cabinetul particular-sa impusti mai multi iepuri
daca mai ai intrebari te rog sa nu fii "sfioasa" , as vrea sa te pot ajuta
te pup

Winston Churchill

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.popescu spune:

buna ziua.eu sunt noua pe aici.as vrea sa va intreb daca stiti:
FIV se face numai daca esti casatorita legal?Eu sunt impreuna cu prietenul meu de 16 ani-nu suntem casatoriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Georgiana, faptul ca vrei un copil, nu tine de starea civila...sau de acte.
Poti face FIV. Nu te opreste nimeni.
Iti tin pumnii.

Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi

Mergi la inceput

Multumesc, Lili, esti foarte amabila.
Am facut radiografie de sa turceasca-hiperplazie a hipofizei( o producere in exces de celule hipofizare), mi s-a spus ca nu este nimic ingrijorator. Nu am avut nici o manifestare evidenta a prolactinei marite, insa de trei luni, in preajma ovulatiei, am sanii mai tari, greturi usoare, ameteli uneori puternice. Nu stiu daca ovulez sau nu, daca aceste simptome sunt datorate prolactinei marite sau unui deficit de progesteron (acum un an era la limita minima).
Din februarie vom face din nou toate analizele. Nu am un ciclu regulat: cand ovulatia ar trebui sa fie pe partea stanga am simptomele descrise mai sus, iar CM vine la 29-32 zile; cand e vorba de partea dreapta CM vine la 24-26 zile ( este partea pe care am avut SE si am ramas doar cu o parte din ovar si din trompa). Cred ca o mare parte din analize vor fi concludente doar din doua in doua luni (ovulatie- pe partea stanga).
Ma voi inarma cu rabdare si cred ca te voi ma stresa cu intrebari.
Ai ales calea mai dificila cu slabitul, dar cred ca este mai bine, nici eu nu sunt prea incantata de instilatii si de eventualele repercursiuni. Trompele tale sunt obturate ambele, mai putin, mai mult? Nu este alta cale decat instilatiile sau laparoscopia? Poate bai la Sovata?

Teodora

Mergi la inceput

thea asta e singura explicatie pe care mi-a dat-o moisa in nebunia de la spital: ca trebuie laparo dar ca nu putem ca sunt prea grasuta si ca daca vreau intre timp pot sa incerc perfuzii-deci cred ca e cam nasol cu trompitele mele-oricum durerea la hsg a fost destul de urata si am avut reflux la substanta de contrast
eu astept sa treaca luna asta-foarte dificila material si in februarie ma programez la cabinetul particular-pana atunci poate dau jos ceva kg si ma programeaza pentru o laparo
intre timp eu ti-am spus-fac un tratament naturist pentru reglare hormonala-nu e nici foarte scump si am mai multa incredere in plante decat in pastile; tensiunea pe care o aveam in sani s-a mai diminuat si sper luna asta si la ovulatie-cu tupeu ce-i drept-io imi fac "datoria " si o sa prestez la marele greu-spre "dezamagirea" lu husbandu
dupa cum vezi toati bubile ciele riele...la baba asta s-au adunat dar incerc sa tin capul sus si sa merg pana la capat, cum oi putea in speranta sa nu ajung la fiv ca acolo chiar ca m-am blocat de tot
te pupic si ai grija de tine: sfatul meu, cand vb cu moisa este sa fii superatenta si sa o intrebi cat mai multe ca altfel patesti ca mine: stai in ceata

Winston Churchill

Mergi la inceput