febra e periculoasa?

febra e periculoasa? | Autor: cin

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor...
E primul mesaj pe care-l scriu, in speranta ca-mi puteti da un sfat. Mi-as dori tare mult sa fiu insarcinata...si am sanse sa fiu deja insarcinata. am avut ovulatie pe 13 noiembrie si de pe 18 am greturi in continuu (dar stau si foarte bine cu autosugestia).Ieri am racit...si am febra un pic peste 37 .. plecand de la premisa ca sunt insarcinata, in afara de ceaiuri cu lamaie nu iau nimic altceva, dar credeti ca febra poate avea urmari neplacute??care ar fi acestea si ce as putea sa fac?
va multumesc din suflet

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Cin, iti tin pumnii sa fii intr-adevar insarcinata!
Febra in sine nu ar trebui sa-ti faca nici un rau, exista o serie de boli infectioase care se pot manifesta si cu febra si care pot afecta produsul de conceptie. Acestea sunt rubeola,infectia cu citomegalovirus, toxoplasmoza, sifilisul. Daca doamne fereste ar fi vreuna dintre ele, la asa o mica varsta gestationala ce s-ar putea intampla este un avort spontan, pe care l-ai resimtii ca o menstruatie intarziata. Infectiile pe care ti le-am mentionat pot fi depistate prin dozarea anticorpilor specifici in sange in primul trimestru de sarcina si oricum si fara sa fi avut nici un simptom ingrijorator este de bun simt ca orice viitoare mamica sa le faca avand in vedere consecintele grave asupra produsului de conceptie.
Deci, concret in cazul tau: iti doresti mult sa fi insarcinata, dar e mult prea devreme pentru diagnostic de sarcina (e mult prea devreme si pentru greturi). Febra nu ar trebui sa afecteze cursul normal, in cel mai rau caz va fi un avort spontan (doamne pazeste). Deci stai linistita, dupa ce vezi daca intarzie ciclu fa-ti un test de sarcina si du-te la ginecolog. Spune-i de episodul febril si el te va indruma spre analize daca va considera necesar.
Mult succes!

Diana si Vladut (16.05.2004)
http://community.webshots.com/user/dianar130

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Un pic peste 37 nu este febra, ci o temperatura normala pt o femeie insarcinata. Chiar daca faci febra pana la 38, este OK. Peste poate fi periculoasa, in sensul de avort spontan.

lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Un pic peste 37 nu este febra , chiar si daca nu esti insarcinata.

Ideea ca e la sarcina temepratura e normala pina la 37:7 aporoximativ.
Eu am avut 37:9 si medicul a zis sa stau linistita, sa beau ceiuri.
Cand am facut 39 au intrat in panica si m-au internat in spital.(acu sunt bine)
Deci relax!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cin spune:

mersi pentru raspunsuri...deja ma simt mai bine...si astept cu nerabdare sa treaca timpul sa am o confirmare...nu mai am rabdare, nu stiu ce sa mai fac..

Mergi la inceput