buna, ma numesc Elena si cred ca am disperat deja pe toata lumea cu mesaje pe care le trimit peste tot numai pe forum nu! daca am fost agasanta, imi cer scuze, dar am probleme cu tehnologia informatiei!Am herpes genital si sunt extrem de speriata de faptul ca imi doresc un bebel, dar mi-e cam groaza sa ma gandesc la consecintele pe care infectia virala le poate avea.Domule doctor,pot avea copii sanatosi in conditiile astea? ce sa fac daca raman insarcinata si herpesul tot apare?tratamentul local cu euvirox ar puitea sa dauneze?in speranta unui rasuns, va multumesc din suflet!
Pot sa-ti raspund la citeva din temerile tale. Cu cit primo infectia este mai veche cu atit exista sanse mai mici de infectie virala a noului nascut.
Iti recomand un tratament cu antivirale timp de un an de zile. Numai apoi poti sa te gindesti la o sarcina.
In timpul sarcinii sint sanse foarte mari ca herpesul sa recidiveze, datorita scaderii imunitatii (stare fiziologica in timpul sarcinii).
Daca apare nu poti administra nimic , ci doar din saptamina 36-a poti trece pe antivirale daca vrei ca nasterea sa fie una naturala. Deobicei se recomanda cezariana.
Sansele de a transmite infectia sint deci foarte mici dar ele totusi exista....
Am vazut citeva cazuri fericite....deci succes si nu uita ca se poate!
Nu sint doctor dar stiu cite ceva despre herpesul genital. Nu este nicidecum o problema sa fii gravida daca porti acest virus, se zice ca 50 % din populatie il are, ori herpes bucal ori genital (nu stiu denumirile stiintifice), dar fara ca acesta sa se manifeste. Dupa cite stiu, daca ai o eruptie prezenta cind trebuie sa nasti, se face cezariana, daca nu, e totul ok.
Am o prietena care are herpes genital.
In Romania cind a nascut nu i-au facut cezariana insa aici nici macar nu au stat sa se gindeasca direct i-au propus cezariana.
Din cite am inteles avea chiar in ultima perioada a sarcinii o eruptie.
Copiii sint bine amindoi.Nu au nici un fel de probleme.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.