bromocriptina
am descoperit acest forum si m-am bucurat mult,poate ma ajuta si pe mine cineva in problema mea.sa incep cu inceputul.am 47 kg,1.63 si sanii ff mari,toata viata am fost complexata din acesta cauza.am fost la un medic sa ma interesez de o operatie de micsorare a sanilor si dansul mi-a zis ca daca fac acesta operatie nu voi putea alapta niciodata si nu-mi doresc acest lucru.tot dansul mi-a zis ca dupa ce voi avea un bebe si dupa ce termin de alaptat sa iau o pastila:doxtinex care contine bromocriptina si exista posibilitatea ca sanii mei sa scada f tare,iar pielea care ramane e usor de eliminat,important este ca nu-mi va afecta alaptarea pt urmatorul bebe.acum sunt gravida in luna a 7 si sanii mei au crescut si mai tare,toata lumea se uita la sanii mei si se mira,ma simt f stinghera.am luat doar 11 kg de la sarcina,nu prea se observa ca as fi insarcinata,dar sanii ies in evidenta f tare.va rog din inima ziceti-mi ce sa fac cu acesta pastila,cum sa o iau si ce perioada de timp,unde se gaseste,am intrebat pe la farmacii si nu a auzit nimeni de ea.va multumesc mult si astept sa-mi raspundeti.
Raspunsuri
piciulici spune:
mi se pare ciudat ca cei de la farmacie nu au auzit de medicamentul asta. Eu a trebuit sa-l iau (mi-a iesit prolactina mare) si nu s-a mirat nimeni. Am luat de la Sensiblu (are alt nume, dar substanta activa e aceeasi si e indicata in hiperprolactinemie). Intreaba acolo. Nu mai stiu exact cum se numeste, dar daca te intereseaza ma pot uita acasa si-ti scriu numele medicamentului ca sa stii despre ce sa intrebi. Daca nu gasesti (dar ma indoiesc), iti pot da eu ca mi-a ramas o gramada.
Nu stiu insa daca e indicat sa iei medicamentul asta in timpul sarcinii. Intreaba-ti medicul mai intai! El iti va spune si ce doza trebuie sa iei si cat timp, daca e cazul.
Medicamentul, ca oricare altul are si efecte secundare destul de neplacute (depinde si de doza).
E normal ca o femeie insarcinata sa produca mai multa prolactina, in felul acesta se pregateste pentru alaptat.
Cat despre dimensiuni... nu vrei sa-mi dai si mie un pic? ca si eu sunt complexata, dar din cauza aflata la polul opus.
Sarcina usoara si bebe sanatos!
Monica-Elena spune:
Jojo daca este vorba despre DOSTINEX, si eu am luat acest medicament(8 pastilute 2.800.000 lei acum doi ani) ptr prolactina marita. Nu stiu daca se administreaza in sarcina. Pot sa iti spun ca mie mi-au crescut sanii de la el. Acum fiecare u organismul lui.
Esentele tari se tin in sticlute mici.
roxanaz spune:
draga mea, bromocriptina este un hprmon si NU se ia dupa ureche. si nici in sarcina.
dupa ce nasti si daca nu vrei sa alaptezi o poti lua, dar in dozarea prescrisa de medic.
cel mai intilnit medicament ce contine bromcriptina se numeste "brocriptin" si este de productie romaneasca. daca farmacistii pe care i-ai intrebat nu au auzit de el....felicitarile mele, sunt mari profesionisti!![]()
repet, acum nu este cazul sa iei nici un medicament si nici sa te complexezi de marimea sanilor tai. dupa ce vei naste poti rezolva ceva.
multa sanatate si sarcina usoara in continuare si un copil sanatos!
Roxana