ar trebui impuscati
Raspunsuri - Pagina 2
lavi02 spune:
Eu continui sa cred ca nu ne putem pronunta ca ar trebui cineva impuscat pentru ca nu suntem nici medici si nici nu am fost de fata. Faptul ca respectiva conferentiar s-a ocupat de ea, chiar daca nu de la inceput arata ca totusi si-au dat interesul.
oake spune:
Eu am nascut la Cuza Voda acum 8 luni si imi vine tare greu sa cred ca vina este exclusiv a doctorilor de acolo. Am stat de dimineata de la 7 pana la ora 13 in sala de pre-nastere sau nu stiu cum se cheama (eu eram programata la cezariana) si am vazut femei de diferite conditii, de diferite culori, venite pe propriile picioare sau aduse cu salvarea, toate tratate f. bine si de doctori si de asistente si de infirmiere. Chiar la un moment dat nascuse o tigancusa pe care au adus-o cu salvarea, a nascut natural, dar toata lumea s-a purtat f. frumos cu ea, si sigur nu daduse nici un bacsis, nimic. La mine au venit de nu stiu cate ori sa vada cum ma simt desi eu nu aveam nici contractii, nici nu mi-era rau, eram vesela ca floarea. Dupa nastere am facut ceva complicatii respiratorii si au trebuit sa ma duca din nou la reanimare, si trebuie sa va spun ca eu am facut urat de tot, le dadeam asistentelor peste mana, imi scoteam tuburile, numai asa pacient ca mine sa nu ai. Cu toate astea s-au purtat exemplar cu mine. Si nu dadusem nici un fel de "bacsis". Cand m-am trezit 2 asistente mai tinerele stateau langa patul meu si ma pazeau sa nu repet "figura". Mi-a spus sora mea ca au stat acolo cu randul cateva ore bune.
Deci cam astea erau conditiile la Cuza Voda acum 8 luni.
Nu pot sa cred ca s-au schimbat lucrurile atat de mult incat sa nu te bage nimeni in seama atatea ore. Si mama ce a cautat la servici inca atata timp dupa ce se implinisera 40 de saptamani? Adica ii era frica sa mearga la medic dar se ducea la servici????
Fara a incerca sa disculp cadrele medicale de acolo (pe dr. Anton nici nu o cunosc macar), mi se pare ca e vorba si de ceva inconstienta din partea parintilor.
E bine totusi ca au cerut ancheta, macar pt. linistea lor sufleteasca, dar articolul este f. tendentios si nu ar trebui sa-i "impuscati" doar pe baza a ceea ce scrie un reporter in goana dupa senzational.
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
sirod spune:
quote:
Originally posted by lavi02
Povestea cu femeia de servici care si-a bagat mana nu-mi vine sa o cred...
Lavi stiu ca e de necrezut, pe mine insa nu ma mira, deoarece dupa ce am nascut eu, o tanti care face curat in spital i-a dat doctorului ata sa ma coase...ca asistentele se uschisera toate!!!Asa ca tanti aia a lasat galeata si mopu'(era in trecere pe acolo), s-a spalat, si-a tras doo minusi d'alea si l-a ajutat pe doctor care striga disperat:'ata, ata, ata...'
DORIS cu bb la purtator
lavi02 spune:
Doamne fereste mai sirod! Dar tanti care fac curat in spital/sala de nastere sunt infirmiere, deci au o vaga pregatire medicala, ele te si pun/iau de pe targa, schimba patul, cerceafuri, tot. Asa ca daca s-a spalat si si-a pus manusi sterile nu cred ca e chiar asa grav...
Eu am toata compasiunea pe familia respectiva. Dar cred ca jurnalistii au exagerat ( a cata oara ? ) in a arunca vina in stanga si in dreapta fara sa aiba habar.
delsim spune:
Hai ma, e o diferenta intre a da ata unui medic si a baga mana in vaginul unei femei.Refuz sa cred ca vine femeia de servici sau cineva de pe strada si hop cu mana...Nu cred.Sunt anumite manevre care se fac (pe care le face numai doctorul, nici macar asistentele nu au voie) , se trage intr-un anume fel pentru a ajuta expulzia, asa ca nu avea cum sa se bage in asa ceva. Cred ca se exagereaza in articol.
Cristina_C spune:
Am citit si eu articolul acesta - initial citisem unul din alt ziar- si m-a frapat faptul ca, desi femeia a insistat sa i se faca cezariana, doctorul a refuzat pe motiv ca nu o considera necesara. Trebuiau sa-i faca cezariana de urgenta in timp util (cand inca se mai putea face operatia) pur si simplu pentru ca femeia isi dorea sa nasca prin cezariana (constienta fiind ca natural ii este foarte greu). Sau cezariana la cerere e numai cu programare, etc?
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by delsim
Hai ma, e o diferenta intre a da ata unui medic si a baga mana in vaginul unei femei.Refuz sa cred ca vine femeia de servici sau cineva de pe strada si hop cu mana...Nu cred.Sunt anumite manevre care se fac (pe care le face numai doctorul, nici macar asistentele nu au voie) , se trage intr-un anume fel pentru a ajuta expulzia, asa ca nu avea cum sa se bage in asa ceva. Cred ca se exagereaza in articol.
Delsim eu din articol nu am inteles ca femeia de servici a bagat mana! Ci ca "a pus mana"..unde? Pai s-o fi asezat pe burta femeii sa ajute asistentele care obosisera sa apese pe burta ei!
Luminita
si
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
delsim spune:
"quote:
Originally posted by lavi02
Povestea cu femeia de servici care si-a bagat mana nu-mi vine sa o cred...
Lavi stiu ca e de necrezut, pe mine insa nu ma mira, deoarece dupa ce am nascut eu, o tanti care face curat in spital i-a dat doctorului ata sa ma coase...ca asistentele se uschisera toate!!!Asa ca tanti aia a lasat galeata si mopu'(era in trecere pe acolo), s-a spalat, si-a tras doo minusi d'alea si l-a ajutat pe doctor care striga disperat:'ata, ata, ata...'"
M-am referit la posturile astea.
Bic spune:
quote:
Chiar la un moment dat nascuse o tigancusa pe care au adus-o cu salvarea, a nascut natural, dar toata lumea s-a purtat f. frumos cu ea, si sigur nu daduse nici un bacsis, nimic.

Mai oake, pai asta-i argument ca lumea isi face treaba in institutia aia??? Adica daca e tiganca nu trebuie sa se poarte lumea frumos cu ea?
In al doilea rind, personalul medical trebuie sa se poarte frumos numa' daca il incurjam cu bani?
Doamne, cit ne-a putut spala sistemul asta corupt pe creieri, daca unii dintre noi am ajuns sa gindim ca nici macar NU meritam un serviciu bun daca nu dam shpaga si facem eroi din niste oameni care nu au facut altceva decit sa-si faca treaba.
Medicii au o OBLIGATIE sa se poarte frumos cu pacientii. Acelasi lucru este valabil nu numai pentru oricine care ofera servicii publicului, ci si pentru oricine care traieste in societate si interactioneaza cu alti oameni.
Nimic nu se va schimba in Romania daca nu avem pretentia si daca nu incurajam schimbarea prin schimbarea propriilor noastre mentalitati.
Si apropos de shpaga, eu nu inteleg de ce nu se legalizeaza spaga, macar in sistemul medical. Oricum exista niste tarife pe care aproape toata lumea le plateste. Numai ca aia sint bani care intra neimpozitati direct in buzunarul doctorului.
nic23 spune:
E foarte dureros, dar se intampla din pacate in toate colturile lumii.
Acum 35 de ani, in Amsterdam, se nastea prietenul meu care ar fi putut avea aceeasi soarta. In timp ce un medic cu f. putina experienta se chinuia cu forcepsul, cu ideea ca macar mama sa ramana in viata, norocul a facut ca un medic mai in varsta sa treca pe acolo si sa strige disperat: "Cezariana. ACUM!".
Sper din toata inima sa nu se mai intample asa ceva. Nimeni nu merita.
O
pentru Monica Nechifor si o lumanarica aprinsa pentru bb-le ei.