Tort de ciocolata
Buna,
As dori o reteta de tort de ciocolata, dar unul adevarat, cat mai...bronzatcu putinta, deci cu cat mai multa cacao.Merci!
Mona
Raspunsuri
adriana_mihnea spune:
Offffff...am scris multe randuri si fiu-miu mi-a inchis calculatorul...
Vroiam sa-ti spun o reteta de tort supeeeeeer bun!!
Tort african
1. 100 gr cacao
200 gr zahar
12 lg apa
Se pun la foc mic pana se leaga ca o smantana.
2. 300 gr zahar
2 1/2 sau 3 pachete de unt moale
8 galbenusuri
Se freaca spuma.
Se inglobeaza 1 si 2 pana se omogenizeaza.
Cele 8 albusuri spuma + 4 lg pesmet fin din biscuiti + 1/4 din crema (1 + 2) se dau la cuptor 30 min. la foc potrivit, intr-o cratita unsa cu ulei si "tapetata" cu staniol.
Dupa coacere si racire, se taie blatul in 2 sau 3 (depinde de grosime) si se ung feliile cu crema.
In blat se pot pune coaja de lamaie, nuci, stafide...
Iese ceva foarte bun, de consistenta unei budinci, straturile de blat si crema nefiind diferentiate.
Spor la treaba,
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2
Mona_B spune:
quote:Yuhuuuuu!Exact ce cautam!Merci mult!
Originally posted by adriana_mihnea
Offffff...am scris multe randuri si fiu-miu mi-a inchis calculatorul...
Vroiam sa-ti spun o reteta de tort supeeeeeer bun!!
Tort african
1. 100 gr cacao
200 gr zahar
12 lg apa
Se pun la foc mic pana se leaga ca o smantana.
2. 300 gr zahar
2 1/2 sau 3 pachete de unt moale
8 galbenusuri
Se freaca spuma.
Se inglobeaza 1 si 2 pana se omogenizeaza.
Cele 8 albusuri spuma + 4 lg pesmet fin din biscuiti + 1/4 din crema (1 + 2) se dau la cuptor 30 min. la foc potrivit, intr-o cratita unsa cu ulei si "tapetata" cu staniol.
Dupa coacere si racire, se taie blatul in 2 sau 3 (depinde de grosime) si se ung feliile cu crema.
In blat se pot pune coaja de lamaie, nuci, stafide...
Iese ceva foarte bun, de consistenta unei budinci, straturile de blat si crema nefiind diferentiate.
Spor la treaba,
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2
Mona
adi69 spune:
Uite si-aici un tort de ciocolata bestial...
Tort de ciocolata
• Blat
-8oua
-250gr zahar
-200gr ciocolata
-2linguri cacao
-2linguri faina
-2linguri pesmet
-1/2 pachet praf de copt
-esenta rom
• Crema
-200 gr ciocolata
-2 linguri cacao
-1 pahar de lapte
-250gr unt
-250gr zahar
-5 galbenusuri
-1 lingura faina
-esenta vanilie
• Sirop
-1cana de zahar
-esenta
-2,3 cani apa
Pentru ornat 100gr ciocolata rasa
Proces tehnologic :
Blat :Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga cacaoa+ciocolata topita( dizolvate cu putin apa),esenta,praful de copt stins.Se bat spuma albusurile de la cele 8 oua ptr. blat impreuna cu cele de la ouale ptr. crema.,se adauga faina,pesmetul si galbenusurile frecate.Se amesteca bine dar lejer sa nu se lase prea tare albusurile(se trece compozitia prin tel de jos in sus)Se coace la foc moale .Se lasa la racit ,se taie in trei sau in doua pe orinzontala(depinde cat de mult a crescut),si se insiropeaza cu un sirop facut din zahar, apa si esenta.
Crema :Se freaca galbenusurile cu zahar .Se adauga laptele,ciocolata,cacaoa si faina.Se fierba la baine-marie ,amestecand continuu pana se ingroasa.Separat se spumeaza untul si se agauga peste el putin cate putin din crema racita.
Se umple blatul cu o parte din crema iar cu restul se imbraca tortul.Se orneaza cu ciocolata rasa
Adriana