intrebari de dupa cezariana

intrebari de dupa cezariana | Autor: luciana12

Link direct la acest mesaj

Acum 2 saptamani am fost la controlul de 6 saptamani, la doctorul cu care am nascut. Era asa de grabit, ca nici jumatate din intrebari n-am apucat sa pun. Poate sunt si alte fete in situatia asta, asa ca, am cateva intrebari pentru voi, cele mai...cu experienta: 1- la cat timp dupa cezariana ati inceput sa stati pe burta? 2-la cat timp este voie sa port o centura? 3-Ati carat greutati de la piata? Cam ce greutate maxima e voie si dupa cat timp de la operatie? 4-cand ati inceput activitatea sexuala dupa cele 6 saptamani, v-a durut la intrare? Stiti explicatia? 5-ce fel de exercitii se pot face la 1 luna jumatate de la operatie? 6-o sa mai incap vreodata in fostii mei blugi? M-am saturat de trening... Poate aveti si voi intrebari, sau poare mai am si eu, dar acuma doar la astea ma gandesc...Si, daca mai este un alt subiect asemanator cu al meu, va cer scuze, n-am stiut. Cu bine, sanatate voua si bebeilor vostri .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

buna.

1. imediat adeca chiar din spital. doctorul chiar mi-a recomandat acest lucru
2. asta nu stiu, mie nu mi-a dat voie sa ma strang cu absolut nika
3. nu inafara de carut cateva scari
4. am inceput-o camn la o luna.bineinteles la sfatul medicului meu; nu neaparat frica a fost mai mare
5. ?
6. asta e o intrebare aiurea.......totul depinde numai de tine.de unde ai vrea sa stim noi???

sanatate luciana

andreea mami lui theo si florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Hai ca iti raspund si eu... nu la toate, doar la cele la cele mai tin minte:
1. asta chiar ca nu mai tin minte... insa nu f. repede - cred ca dupa cel putin 2 saptamani.
2. am purtat un fel de burtiera elastica chiar din spital. Nu era f. stransa... insa ma simteam f. bine cu ea. Altfel aveam impresia ca imi curge tot pe jos. Cred ca la asta te referi, nu?
3. Nu am carat greutati decat f. tarziu - m-am ferit de chestia asta pentru ca stiam ca nu imi ajuta la nimic. De ce sa risc? Mai asteapta macar vreo 2-3 luni.
4. Eu am inceput-o dupa 10 saptamani pentru ca atunci mi s-au oprit lohiile si m-a durut destul de tare. Drept sa iti spun, ma mai doare si acum cateodata daca fac pauza mare intre. Nu stiu explicatia...
5. Doar mers pe jos si inot daca rana e bine vindecata. Dr. meu mi-a interzis sa fac exercitii grele de gimnastica si chiar si aerobic inainte de 6 luni. Insa eu am avut ceva complicatii (malformatie de uter) si am fost la un pas de a ramane fara uter asa ca l-am ascultat. Sunt si mai in varsta (am avut al doilea bebe la 36 de ani) si poate si asta e o explicatie. Poate iti raspunde cineva mai tanar aici...
6. Fara probleme!!! Daca alaptezi si nu mananci exagerat de mult, pierzi kg fara sa le simti, nu tre' sa faci mare lucru.
Sper sa te fi ajutat macar putin.
Numai bine si refacere cat mai grabnica si usoara,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciana12 spune:

Mersi fetelor. La intrebarea aia cu blugii, o prietena mi-a spus ca nu si-a mai revenit (are deja 1 an) la vechea talie. Dar eu tot sper, am atatea haine cu fosta talie, ca mi-ar parea rau sa renunt la ele...poate mai tarziu, prin exercitii si cu centura sa-mi revin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna.
1. Te pui pe burta atunci cand simti ca nu te mai doare.
2. Eu din spital imi legam burta cu un cearceaf, ma simteam super bine cu el, desi multi spuneau ca nu trebuie, eu cred ca si datorita lui am scapat de burta mai repede decat ma gandeam.
3. Doctorul mi-a spus ca nu e voie mai mult de 3 kg, dar ce eram sa fac daca bebe al meu avea la nastere 4,5 kg?
4. Am inceput-o dupa ce mi s-au terminat defenitiv lohiile, adica dupa 7-8 saptamani. A fost dureros, nu ma asteptam, dar presupun nu asa de dureros ca dupa nastere vaginala.
5. Eu am facut primele exercitii dupa 6 saptamani, aica abdomene. Am inceput cu 30 si am ajus sa fac 100. Aici depinde de cum te simti, daca te doare sau nu. Pe mine nu ma durea, imi era frica doar sa nu ma doara.
6. Daca ai de gand sa ramai cu kg de dupa sarcina, nu vei incapea niciodata, eu am incaput si chiar unii mi-au fost mai mari.
Trebuie doar sa nu te vaiti, si totul o sa fie ok.

alina si bb Alex(22.11.2003)
http://community.webshots.com/user/alinkava

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

sa-ti raspund si eu la cateva din intrebari:
1. la cateva zile dupa operatie
2. eu n-am purtat, dar am vazut in spital fete care purtau burtiera chiar de a doua zi dupa operatie, chiar la recomandarea medicului
3. de ridicat greutati m-am ferit, nu ridicam decat carutul pe cele cateva trepte de la intrarea in bloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Luciana 12 am sa incerc sa iti raspund si eu ( sunt operata de 2 luni):
1. Eu am stat pe burta la recomandarea medicului de la 2 saptamani
2. centura nu am purtat si nu m-am starns cu nimic altceva, nu m-a lasat dr meu
3.Nu am ridicat decat pe bb
4. am facut la o luna de la cezariana si nu afost prea placut
5.nu stiu, ex nu am facut deloc
6.pe perioada sarcinii am acumulat 20 kg(inainte de sarcina aveam 66 kg si sunt inaltuta, am 1,72m) iar acum am 69 de kg, au inceput sa ma incapa toate hainele. In schimb eu alaptez la san si nici nu mananc in disperare.

ana maria

Mergi la inceput