Cat de importante sunt unele bune maniere?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sesama spune:

Nu stiu cum sa-l mai iau ca sa inteleaga ca m-a deranjat. Si sa-si recunoasa lui isusi ca a gresit totusi... Habar nu am si nu-l inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

Am un cuvant pentru in astfel de comportament... poate sa fie nitel incorect, dar as denumi totul infantilism (nelalocul lui).

Nu mi-ar place sa-mi vad sotul toata ziua de jur imprejur, cum imi deschide usile si-mi tine hainele, dar atunci cind e cazul, o face natural (si nu numai). De altfel, si eu, se intampla sa-i deschid usile cand venim de la cumparaturi, cand are mainile ocupate, cand afara e frig si eu sunt deja inauntrul masinii, etcetera... gesturi de bun simt, de altfel.

Poate sa para un motiv stupid de cearta, dar cand se aduna, zi de zi, una peste alta, se ajunge la o atitudine nu tocmai pozitiva. De aceea e bine s-o "anihilezi" de la bun inceput. E greu cand nu provine din mediul familial in care a crescut, educatia in astfel de situatii si la o anume varsta se "prinde" anevoios.

Sa nu mai spun de faza cu bobarnacul, ai fost deja prea intelegatoare sa treci peste acest moment de gluma exagerata. Ar fi trebuit sa-si ceara scuze din prima, si nu sa continue precum un pustan neobrazat.

Roxy Trixy spune bine ce spune la finalul mesajului ei. Acum e inca o prietenie, e totul simplu, si ar trebui sa fie super roz.

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu cred ca s-a incapatinat ca un copil sa repete gestul care nu-ti place...poate ca inca nu s-a maturizat si vrea sa arata ca nu-l controleaza nimeni...

Sotul meu e f. bine crescut...imi deschide intotdeauna usa mie la masina, ma asteapta, vine in statie daca il rog ca mi-e frica sau nu vreau sa intru singura undeva, cara toate lucrurile grele si mergem la cumparaturi impreuna. Dar am intinit si eu barbati d-aia care nu stiau sa faca complimente sau le considerau inutile pe principiul"daca eu nu am nevoie de ele-atunci de ce ar avea nevoie o femeie de ele?inseamna ca e o rasfatata si o razgiiata!". Sincer Sesama, daca ti-i se pare ca e "fara cei 7 ani de -acasa" si te deranjeaza asta, cind il vei avea ca sot si vei umbla peste tot cu el in societate te va deranja si mai mult! Ai grija numai cum il faci sa isi schimbe manierele si sa priceapa lectia, sa nu ii ranesti prea mult orgoliul iar daca nu vrea ....

Io zic sa incepi cu "ia uite cutare ce frumos se poarta cu femeile...asta da sarmant! asa da barbat! asa mi-ar place sa faci si tu! etc...etc...poate se prinde ca asta iti place mult si daca tine la tine sa se schimbe.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by noni930

Eu cred ca acestea sint gesturi de politete pe care barbatii trebuie sa le faca indiferent daca sint cu prietena-de-o-luna sau cu sotia-de-30-de-ani.

Noni, , scurt si la tinta, mi-ai luat vorba din gura.

scarmanus

Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Parerea mea, politetea cu care te trateaza dovedeste cit te apreciaza si mai ales ca ii pasa de ceea ce iti doresti. Intr-o relatie lucrurile astea mici si siciitoare devin probleme grave in timp.
In locul tau cind ma uit la atitudinea lui fata de mine, m-as intreba cu cine il compar, ce ne leaga si daca intr-adevar el este omul cu care sper sa imi petrec o viata.
Am si eu o intrebare, ce virsta are prietenul tau? Dupa atitudine seamana cu cumnatul meu cind era pe la 17-18 ani.
Cred ca nu este destul de matur pentru o relatie sau poate aceata relatie pentru el nu reprezinta prea mult.
Suntem din generatii diferite, dar dupa 16 ani, atentia cu care sotul ma inconjoara ma face sa ma sint iubita si protejata.
Iti doresc o minte limpede ca sa afli ce reprezinta relatia voastra pentru fiecare din voi.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

sesama
raspunsurile prietenului tau sint trase la indigo dupa raspunsurile sotului meu, iar alte tale dupa ale mele (inclusiv faza cu femeile de dinainte.)
Astea sint raspunsurile unor barbati prost crescuti. Punct.
Toate femeiele, cu exceptia feministelor inraite, au pretentia ca barbatii lor sa fie politicosi cu ele.

Din pacate multi barbati romani sufera de lipsa de maniere, si asta datorita mamelor care nu si-au dat seama ca baieteii lor o sa devina barbati. Sau poate pentru ca nici ele la rindul lor nu au avut parte de maniere din partea barbatilor. Sau poate si din cauza noastra, ca de frica sa nu raminem maritate, ii luam si-asa, fara maniere.

Femeile sint traditional considerate fragile, slabe, impresionabile si ca barbatul le ocroteste dind dovada de politete fata de ele.

Eu am avut certuri enorme cu sotul meu pe tema asta. La argumentul lui de genul "ai inventat asta numai ca sa te iei de mine", i-am spus de multe ori ca nu sint inventate de mine, ci ca sint niste reguli clasice de politete. La care el imi da imbatabilul argument "daca nu mi-a spus nimeni pina acum, inseamna ca aberezi."
Ce sa-i mai spun? Ca nu a primit o educatie buna? Daca n-a vazut la ta-su, cum pot eu sa-i spun ca se face altfel?!? Sau, cum spuneai sesama, daca alte femei nu i-au spus...

Ii mai spun ca, da, e greu sa traiesti in societate si ca daca am face numai ce ne place ar fi un haos. Pe principiul lui, nici nu ar trebui sa folosim closetul, nu? ca doar e mai usor ca te usurezi unde-ti vine. La faza asta ride si parca incepe sa priceapa cite ceva.

Daca chiar vrei sa obtii ceva de la el, poti sa-i spui frumos, la ceva timp dupa ce observi. Poate ca va deprinde cite ceva, dar nu te astepta la minuni. Si intreaba-te daca lipsa lui de maniere atirna mai greu decit sentimentele pe care le aveti unul fata de celalat.

Cred ca ai fost foarte indreptatia sa reactionezi agresiv la faza cu bobirnacul. Prima oara nu si-a dat seama, dar a doua oara s-a sculat masculul in el. Barbatii sint ca si copiii. Cu cit li se spune mai hotarit sa NU faca un lucru, cu atit vor fi mai tentati sa-l faca.

P.S. Ultima obsesie: la restaurant, cind vine chelnerul sa ne ia comanda, isi comanda mai intii lui si apoi ma intreba pe mine ce vreau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Mie mi se par niste lipsuri foarte grave, care in viitor s-ar putea transforma in lucruri mult mai neplacute.
Un barbat adevarat, un OM, trebuie sa isi asume un comportament pe masura. Azi nu iti tine haina sa te imbraci, maine nu va cara sacosele cu greutati in locul tau, iar poimaine o sa te chinui singura cu curatenia, crescutul copilului si spalatul vaselor. Si in tot timpul asta el se va simti liber si ferice.
Eu i-as fi spus "la revedere" dupa primul gest nelalocul lui. Daca ar fi alergat dupa mine sa isi ceara scuze, poate m-as fi intors din drum si i-as fi dat inca o sansa.
Barbatul trebuie sa te pretuiasca si sa te respecte, trebuie sa simti ca pentru el esti "number one", iar el sa se simta fericit pe locul al doilea. In acelasi timp, intr-un cuplu, femeia trebuie sa-si pretuiasca barbatul in aceeasi masura.
Noi avem 11 ani de casnicie si mi se pare normal sa existe gesturi de curtoazie intre noi. Sotului meu i se pare firesc sa imi tina haina sa ma imbrac, sa imi deschida mie portiera sau usa, sa imi tina scaunul cand ma asez, sa imi aduca la televizor o farfurie cu alune, sa imi pregateasca micul dejun, sa ma ajute sa ma incalt cand am fost gravida, sa..., sa..., sa... exemplele ar putea continua la nesfarsit. Eu, la randul meu, am alte gesturi de atentie, dragoste si respect pentru el si amandoi suntem fericiti. Si in acelasi timp suntem noi insine, nu consideram un mare efort atentiile pe care le avem unul fata de altul!
Pe de alta parte, e normal ca o persoana egocentrica si orgolioasa sa nu mai aiba vreun interes in a satisface nevoile altcuiva! O fi vina educatiei primita in familie, dar de la o varsta ne mai educam si singuri, nu?
Sesama, tu personal nu ai nici o problema, dar s-ar putea sa ai in viitor daca nu iti impui punctul de vedere. Iar daca dorintele nu iti sunt satisfacute, nu vad de ce te-ai cobori sa ai o relatie cu un individ care nu te merita.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Prietenul meu are 29 de ani... Deci se presupune ca e deja educat...

Am senzatia ca eu ma zbat degeaba. Ieri s-a comportat in continoare ca si cum nimic nu s-a intamplat si seara, cand am fost doar noi doi a mai facut o data gestul...In gluma, desigur...Gen "Hai mai, ce esti asa de fraiera si te superi din orice?!"

Se pare ca nu sunt luata deloc in serios.

Si e adevarat ca mi-a zis ca el nu are nevoie de nimic din partea mea, deci si el spera ca eu sa nu am nevoie de nimic din partea lui. Totusi cica ma iubeste... Cum, numai el stie!

Vorbind aici, imi dau seama de multe lucruri... Si va multumesc ca existati. Imi doresc o familie, dar imi doresc si un sot langa care sa ma simt protejata oricat de puternica zic eu ca sunt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

dedicatie speciala pentru prietenul tau:
pentru tine: ...poate reusesti "sa-l educi" si sa-l faci sa inteleaga ca nu e normal sa se comporte asa (cel putin, la faza cu bobarnacele e depalasat - cum sa continue sa faca gestul asta din moment ce stie ca te deranjeaza?...si-ti mai zice si ca esti "fraiera")

"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede." - Confucius

Mergi la inceput

Adda, esti nemaipomenita cu dedicatzia aia speciala pentru prietenul meu...

Sa-l educ? Ne chinuim de mult timp sa ne intelegem. Demai bine de un an si jumatate. Iar ceea ce ma deranja la inceput doar un pic, acum a devenit mare mare... si navaleste spre mine incat simt ca ma voi prabusi in curand

Stiti cum ma simt cand vad ca alti barbati, intamplator, desigur, se comporta cu mine mai frumos decat prietenul meu? E groaznic... Se pp. ca el va deveni sotzul meu. Pai cum sa ma simt eu daca stiu ca nu pot apela la el cand sunt noaptea undeva si am probleme...pentru ca el e obosit. Sau ca stiu ca nu-mi va face o frectie pe spate cand sunt racita pentru ca ideea lui e ca atunci cand inca te poti misca te descurci singur... si ca el e prea obosit sa faca frectia respectiva... Cum sa te simti iubit in astfel de situatzii..

Acum, vorbind despre asta, imi dau seama ca sunt chiar FRAIERA!!! El are dreptate....

Sunt incapatzanata... Si vreau sa fac lucurile sa mearga. Probabil ca m-am saturat de ideea de a incepe o alta relatie. Nici nu mai sper sa gasesc ceva mai bun... Dra sper sa gandesc asa doar acum si sa-mi treaca mai repede.

Mergi la inceput