Bebelusi de mai-iunie 2004 (22)
Raspunsuri - Pagina 9
mephala30 spune:
Diana, si eu tot la igiena copilului ma refeream...care este mai indicat? Dupa baita, cu ce-l stergi la putulica?
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN
pd spune:
La multi ani Ilinca!
La multi ani Eric!
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
DianaR spune:
Carmen, eu nu folosesc nici un ceai ca sa-i spal putulica, sincer nu-i vad rostul il spal bine cu apa si sapun, tamponez cu prosopul si aplic o crema cu lanolina si zinc la poponet si in jurul scrotului. Poti sa folosesti ceai, daca ti neaparat dar nu in ziua in care ii recoltezi ca obtii rezultate fals pozitive.
Irinusha, ficatul se fierbe, nu se prajeste. dupa 6 luni poti sa-l fierbi la o lalta cu legumele.
Noi am fost astazi la plimbare toti trei, Vladut nu a avut nici o problema, i-a fost bine si cald,dar noi am cam inghetat. Totusi asa un soare nu-l puteam rata...
Vladut al meu nu a vrut sa manance astazi decat tzitzi si cateva firmituri de piure sau mar, iar cereale am incercat un pic si se stramba ingrozitor apoi le scupa afara... Mai incercam!
la toate!
Diana si Vladut (16.05.2004)
http://community.webshots.com/user/dianar130
vanessa ionescu spune:
La multi ani sarebatoritilor!!
la multi ani Eric, la multi ani Ilinca!
Diana, parerile in ceea ce priveste pastilele sunt impartite. la mine in familie, (mama, strabunica, matusa mamei) au existat multe cazuri decancer la san. Niciuna nu lua pastile.
Eu am incredere in ele pentru ca, in urma cu cativa ani (vreo 4) la un control (fac cel putin 2 pe an) mi-a descoperit un chist de 3.85 cm diametru. si cateva fibroame uterine. in urma tratamentului cu Trichilar, pana in primavara (era toamna) au disparut (s-au resorbit). cand m-am dus la control in toamna urmatoare mi-a gasit un chist de 5.65 cm diametru. mi-a spus dr ca nu mai scap de operatie dar mi-a dat tratament cu Logest si mi-a zis sa vad cand ma hotarasc sa ma taie. cum se apropiau serbatorite am amanat-o pentru primavara. in februarie cand mi-am luat inima in dinti sa m-am dus la control nu mai aveam nimic iar.
am o prietena care s-a operat decancer la san in Anglia, iar dr englez a fost foarte mirat si intrigat cand a aflat ca nu a luat niciodata pastile. de aceea spun ca parerile sunt impartite. nu am pregatirea profesionala ca sa ma pronunt tehnic din acest punct de vedere, dar am incredere in omul care ma trateaza de 10 ani. si daca Doamne fereste e sa fie ceva este si cu si fara pastile. dar eu avand antecedente ma cam tem.
am dormit azi dupamiaza 4 ore. a stat tati cu baietii si eu am sforait..... si acum ma duc iar ca pic. nu stiu ce am dar nu mai pot de somn.
si mie imi cade parul. am citit undeva ca, pe perioada sarcinii datorita schimbarilor hormonale nu cade parul (si asa e), iar dupa ce nastem cade si cel care nu a cazut cand trebuia.
dupa ce l-am nascut pe Andu mi-a cazut imediat nu ca acum dupa 5 luni, de a trebuit sa ma tund scurt (a doaua oara in viata mea).
maine vreau sa ma duc la targul de carte.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/vanessaionescu
pd spune:
Buna seara!
Cristinica mea astazi n-a vrut sa pape decat laptic, m-a refuzat cu piureul pe care de obicei il papa asa de repede ca abia apuc sa-i duc linguritele la gura. In schimb i-am cumparat biscuiti din aia populari si a molfait la ei de se umpluse pe toata fata, pe hainutze.
In rest, e cumintica, sta din ce in ce mai bine in funduletz si rade aproape toata ziua si vorbeste.
Am niste castronele din plastic mai maricele si colorate si e foarte interesata de ele, astazi aveam unul pe masuta din sufragerie care e langa canapea si s-a tot intins, mai sa cada de pe canapea, ca vroia neparat sa ia castronelul de pe masa si pana nu a reusit nu s-a lasat.
Am lasat-o la tati sa o adoarma, ma duc sa vad daca a reusit.
O duminica frumoasa tuturor!
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
MariaG spune:
fetele sunteti niste dragute si saritoare ca de obicei. Nici nu ma asteptam la altceva din partea voastra
Sa lamuresc niste nelamuriri: nu vreau sa mai slabesc am 1,76 si 59 de kg si partea cea mai proasta e ca n-am nici un chef de mancare mananac numa ca sa aiba Alexutu-dragutu (azi a fost ziua cu ingeras) de unde sa pape laptic... daca mai slabesc mult o sa o iau pe urmele lu Gabitzu (parca) si o sa ma duc sa trag de fiare poate-poate imi revin....
Nu s-a schimbat nimic in exteriorul meu si pana acum vreo saptamana jumate ma simteam bine in pielea mea si dintr-o data m-a pocnit (deja ma simt mai bine de cand vorbesc cu voi despre asta ca stateam si rumegam in sinea mea si eram din ce in ce mai rau). Eu ma suspectez ca are legatura cu lipsa mea de independenta financiara. Sa nu ma intelegeti gresit, Mircea se roaga de mine in fiecare dimineata sa-mi mai lase niste bani (deja s-a plictisit) si sfarseste prin a-i lasa in biblioteca sa fie acolo. Si eu nu stiu de ce, da' ma simt ca si cum as fi intretinuta (ceea ce nu e departe de adevar, ca cei 6500000 nu ne-ar ajunge nici sa-i luam lu' Alex tot ce ii trebuie intr-o luna). Si el se tot chinuie sa-mi explice cum ca eu stau acasa si am grija de Alex si ca faptul ca Alex creste frumos si e sanatos nu inseamna ca eu stau degeaba in timp ce el ma intretine si ca e normal ca el sa aiba grija de mine si tot asa. Si in teorie ii dau dreptate
Na, acum ma credeti ca sunt nebuna rau???
Mai vorbiti cu mine?? va rooog
Vanessa sa stii ca am reperat niste liniute da' m-am gandit sa le las sa se odihneasca de data asta... saru'mana pentru informatia despre para. Cereale Humana nu folosim asa ca nu pot sa te incurc cu vreo parere
Eryka Alex e cam cu o luna mai mare decat Ayumita si n-are nici un dintisor desi ma musca de numa-numa . Tati face misto si zice ca are da' sunt retractili si de aia nu-i vedem noi
Mona: asa de bine suna dieta asta a ta ca-mi ploua in gura..mai ales de la lubenita... Saru'mana de incurajari. Intr-adevar asta e secretul: sa te simti bine in interior
Anacami: saru'mana de incurajari! Fa-ti o hemoleucograma (cred ca asa se scrie) poate ai lipsa de fier si poti sa mai atenuezi caderea parului care este foarte enervanta mai ales cand vezi ca lasi par peste tot (cel putin asa mi se intampla mie). M-a impresionat scena pe care ai povestit-o tu despre copilasul de 9 luni.
Diana: ai dreptate. Si pe mine Alex ma face sa uit de toate cele. Desi cand e sa-i dau sanul sa manance m-ar bate ca nu ma misc suficient de repede. E foarte posesiv (Iuliana a vazut cum tragea de tricoul meu sa-l dau mai repede la o parte din calea lui). Inainte ma mai lovea cu manutza in sanul din care nu sugea, adica incerca sa-l straga in manutza lui mica, dar am observat de o bucata de vreme ca nu mai face asta ci isi tine palma deschisa peste el sa fie sigur ca e acolo. Dar intr-un fel imi pare rau ca nu ma mai baga deloc in seama cand suge, cand era mai micut mai facea din cand in cand pauza sa respire si atunci se uita in ochii mei si-mi zambea asa dulce.. ce-i drept pe vremea aia manca doar san si se intalnea cu doaman tzatza la 3-4 ore nu ca acuma dimineata la 4, la 8, si dupa masa la 6 si la 10 seara... Of-of, ca tare mai este scump. Eu sper sa il alaptez pana la 1 an chiar un an jumatate daca vom reusi. Sper sa treaca perioada asta nasoala mai repede
Carmen: stiu ca suna aiurea, dar am avut vroe doua zile in care chiar nu-mi venea sa-l alaptez. Nu stiu sa va zic de ce. L-am alaptat, nu-i vorba ca inca imi mai merge mintea si nu aveam nici un motiv serios sa n-o fac, da' nu mai aveam nici o bucurie sa o fac si parca nici el nu era asa bucuros (probabil ca tot din cauza mea ca ei sunt asa sensibili la starea noastra...). Azi a fost mai bine, si cand dupa ce s-a saturat a dat drumul la san si mi-a zambit frumos si dulce cum numai el stie mi-au dat lacrimile ca ce mama rea sunt ca ma gandesc sa nu-l mai alaptez...
Catusha: asa e mi-am adus aminte. Atunci mi-am dorit foarte mult sa am o fetita ca a ta (cred ca n-am fost singura careia "i-ai facut pofta"). Acuma bineinteles ca nu mi-as schimba baietelul nici pe 10 fetite.
Irinusha ai grait exact ca barbata-meu si pentru Crisuletul vorbitor cu doi dintisori Tare frumos se mai joaca el cu Oma. Eu cu olita vreau sa incep dupa ce o invata Bubu sa mearga cat de cat. Asa zic acuma da' mai incolo cine stie ce m-o apuca. Eu stiam de la asistenta si am vazut ca si Vanessei i-a zis pediatrul sa nu le dam para. Nu stiu pana la ce varsta ca am tot omis sa intreb. Uite ca Vanessa zice ca para poate da alergii. De la mama stiam ca para poate da diarie... Acuma daca n-are nimic Crisulet bravo lui, sa fie sanatos. Eu o sa-i mai iau din aia de la Hipp daca ziceti ca sunt prelucrate si o sa-i mai dau, oricum pere nu am prea mai vazut decat de alea "de bruma" (asa le zicea bunicul, cand traia) care sunt tari si se inmoaie dupa ce stau o perioada... na, ca m-am pierdut in explicatii.
Ficatelul, ai dreptate nu e bine prajit, se fierbe ca si carnea si i-l pasesi in piureul de legume sa nu se innece in el... (asa as face eu ca mie mi se pare ficatul tare innecacios) (nu stiu sigur daca a inneca se scrie cu doi de n si nici n-am hef sa ma uit in dictionar)
am iesit si noi azi afara 10 minute dus pana la nasa lui, 10 minute intors de la nasa lui acasa (am pacalit copilul sa nu fie suparat ca nu l-am scos afara) era asa un vaaaant, sa ma zboare nu alta. I-am pus lu' Alex peste nas si gura un baticut de in ca sa poata respira pe vantul ala si abia i se vedeau ochii. A adormit pe drum inapoi asa de adanc ca nu s-a trezit cand l-am luat din carucior si l-am dezbrcat si l-am pus in patut. A protestat putin prin somn da' n-a deschis nici un ochisor. scumpelul...
Vreau si eu la targul de carte ...da' n-am cu cine sa las odorul si nu-l car dupa mine ca e aglomeratie acolo..asta e la anu.
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
http://community.webshots.com/user/maria_alex100
anacami spune:
Maria,nu cred ca ai dreptate in privinta banilor.
Acum faci 2 lucruri:aduci si bani (este drept,mai putin ca inainte) si ai grija si de copil full-time,pe cand sotul tau se ocupa mai mult de bani.Trebuie sa te gandesti ca este o situatie temporara si ca nu se poate cu toate deodata.Pentru bunastarea financiara trebuie sa contribuiti amandoi, daca ar fi dupa Stat copilul ar avea o alocatie de doar 210.000 lei; poti sa te gandesti ca in aceasta perioada el asigura copilului suportul financiar,in timp ce tu asiguri suportul "fizic".Copilul nu are nevoie doar de bani...Eu zic ca se compenseaza...(unul dintre voi trebuia sa faca acesta concesie temporara-sa stea acasa si sa castige mai putin; se poate si concediu paternal,dar....)
In cateva luni,o sa redevenim independente d.p.d.v. financiar!
Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami
vanessa ionescu spune:
Diana
cum sa ma supar cand tu esti atat de draguta. dar stai sa-ti mai explic: in primul rand nu e fibrom. in al doilea rand, e dereglarea Logestului (asta e efectul lui secundar in primele luni dar la mine a aexagerat). in al treilea rand nu am voie chiuretaj biopsic pentru ca am cezariana (peste cea veche char). in al treilea rand de cand am oprit pastilele, s-a oprit si hemoragia (adica a mai continuat vreo doua trei zile dar a stat). sterilet a zis ca-mi pune dar nu mai repede de 6 luni de la nastere si asta urmeaza sa mai vedem totusi ca e cezariana care a fost mai complicata din cauza celei vechi care a fost prost facuta (am mai povestit eu).
si inca ceva, stiu povestea cau anticonceptionalele si femeia peste 35 de ani, dar eu nu fumez asa ca, o parte din riscuri cade.
Maria, si celalalte care aveti momente in care nu mai vreti sa apaltati: nu va faceti complexe. se intampla si in general la primul copil. asa am patit si eu cu Andu. cand trebuia sa-l alaptez ma apuca durerea de cap. era si foarte lenes la supt si ma durea coloana si ma enervam ca stau atat intepenita si era si el cam greut...
asa ca, la un moment dat am intrerupt alaptatul si rau mi-a parut dupa aia (dupa mai multi ani cand mi-am dat seama ce am pierdut). La al doilea parca am fost pedepsita. cu toate ca imi faceam planuri ca o sa-l alaptez cat mai mult, nu a fost de unde. deabia reuseam sa-i dau de sete si de sughit pana pe la trei luni (aproape). Iar din punct de vedere financiar, si eu am crize cu toate ca, castig binisor si in prezent.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/vanessaionescu
iuliana c spune:
Buna fetele!!!
La multi ani Ilinca!
La multi ani Eric!(asa mai tarziu...)
Am primit pe mail si mi-a placut,m-am gandit ca poate o sa va faca placere sa o cititi si voi
>Intotdeauna va fi o alta mai frumoasa ca tine.
>
>
>Una mai desteapta.
>
>
>Cu o casa mai mare.
>
>
>Cu o masina mai scumpa.
>
>
>Cu copii mai buni la scoala.
>
>
>Cu soti ce repara mai multe in casa.
>
>
>Asa ca, nu-ti mai bate capul,
>
>
>Iubeste-te pe tine, accepta-ti circumstantele.
>
>
>Gandeste-te:
>
>
>Cea mai frumoasa femeie din lume poate avea o inima impietrita.
>
>
>Cea mai apreciata femeie de la serviciu probabil nu poate avea
>
>
>copii.
>
>
>Iar cea mai bogata femeie are masina, casa, haine...dar e
>
>
>singura.
>
>
>Si vorba spune: "Si unde dragoste nu e, nimic nu e."
>
>
>Asa ca, inca o data, iubeste-te. Accepta cine esti.
>
>
>Priveste-te in oglinda dimineata cu un zambet si spune:
>
>
>"Dumnezeu m-a binecuvantat, asa ca nu-mi permit sa fiu stresata.
>
>
>Si m-am saturat sa fiu dezamagita."
>
>
>"Invingatorii sunt cei ce fac lucrurile sa se intample.
>
>
>Invinsii lasa lucrurile la voia intamplarii."
>
>
>
>
>
>Fiti binecuvantate, doamnelor, si trimiteti aceste randuri ca sa
>
>usurati inima altor femei. "Pentru lumea larga, tu esti doar o
>
>singura persoana. Dar tu poti insemna o intreaga lume pentru
>
>cineva anume."
...asa,acum ma duc sa citesc ce a-ti mai scris,ca nu am apucat sa citesc decat ce a scris Mona despre plimbareala ei.
Mona parca am fost langa tine,asa de frumos ai povestit!
Iuliana & Rares (12iunie)
iuliana c spune:
Lauraa cum se mai simte Lara,i-a scazut temperatura?
Vaness aceiasi prob cu net-ul il avem si noi .
Maria,fruntea sus !!!Hai ca suntem alaturi de tine Fetele au fost niste dulci si te-au incurajat,eu la ora asta nu prea imi gasesc cuvinte sa te incurajez dar sunt cu gandul la tine.
Mai fetelor si eu m-am apucat de dieta de cateva zile.Manac tot feluri de salate cu cate doua feli de paine de graham prajite( la mine da rezultate)DAR,din pacate nu prea mai am lapte.Acum nu stiu daca este doar o coincidenta dar imi vine sa mai aman regimiul,dar pe de alta parte ma gandesc ca nu din prajituri o sa fac laptic.Of,sunt chiar trista cand vad ca am niste sani mititei si fara lapte.Rares mai papa san noaptea de vreo 2 ori si ziua o data,iar noaptea se cam enerveaza ca nu mai vine asa repede laptic.
Mona imi place floricica ta albastra.
Anacami si mie imi cade parul rau,dimineata vad pe perna numai fire de par.Ma gandeam sa ma tund scurt,dar acum ca a venit frigul parca nu imi mai vine.M-a intristat putin povestea ta referitoare la alaptat,nu stiu daca o sa mai am laptic mult timp pt Raresel.
Va pupic si va urez o seara de duminica frumoasa!
Iuliana & Rares (12iunie)