Ajurtoooor, mi s-au inmuiat castravetii!!!

Ajurtoooor, mi s-au inmuiat castravetii!!! | Autor: dadi_t

Link direct la acest mesaj

Azi am verificat castravetii murati in saramura si am vazut ca zeama era putin tulbure si castravetii aveau o bruma alba pe ei. Reteta este aceeasi dintotdeauna-n-am ami patit asa ceva. I-am scos si i-am spalat cu apa rece pe fiecare in parte, cativa s-au inmuiat(sau scofalcit) si nu stiu ce sa mai fac. Am aruncat si zeama ca avea pojghita de mucegai. Cum fac zeama iar. CA la reteta si o pun fiarta iar peste ei? la gust sunt f. buni . Mai pun iar usturoi, foi de dafin , piper, frunze de visin??? Va rog un sfat!!!!

Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)

...albumul fam.Bugy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu asa i-am avut anul trecut pe ai mei, cu zeama tulbure si cu "bruma" pe ei. De inmuiat nu s-au inmuiat decat cei de la suprafata care nu au fost acoperiti de zeama. Si au fost foarte buni. Nu cred ca ai facut bine ca ai aruncat zeama. Toti castravetii s-au inmuiat sau numai la suprafata? Daca faci zeama iar nu cred ca mai trebuie si foaie de dafin si usturoi si toate cele si cred ca trebuie s-o pui dupa ce se raceste peste castraveti. Frunze de visin nu cred ca mai gasesti dar erau bune crengutele ca sa ii mentina apasati. In rest nu e bai ca ii pui fara. Soacra mea nu pune frunze de visin si ii ies niste castraveti...

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Saru' mana Andreea, asa am sa fac daca nu....la gunoi cu ei si asa mi-am propus pt. la anul sa nu mai pun. Am gasit niste castraveti murati de la Aro - o minunatie!

Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)

...albumul fam.Bugy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Secretul castravetilor murati este sarea!!!!
castravetii se inmoaie si fac zeama mai tulbure cu pojghita alba, daca nu au sare suficienta. Asta am aflat si eu acum dupa ce m-i s-au muiat si castravetii mei!
DAr asa cum a spus Andreea, numai cei de la suprafata s-au muiat, iar ceilalti sunt buni.
La anul nu ma mai zgarcesc la sare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Secretul castravetilor murati "beton" este hreanul!
Eu pun castraveti la murat de 10 ani si nu mi s-au muiat niciodata!
La 1 l de apa pun 45-50 g sare,iar la un borcan de 5 l,pe care il umplu cu castraveti pun 1 legatura mare de hrean taiata fisii subtiri.Foi de dafin nu pun,dar pun ardei iute,taiat(imi plac picanti)in loc de usturoi,marar si telina.

Cred ca poti sa-i mai oparesti odata cu saramura pregatita cum am scris mai sus!
Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Cita sare se pune ? Eu pun o lingura de sare la 1 litru de apa (sa nu-mi dati cantitati in grame, ca nu stiu sa cintaresc ... nici n-am cu ce :). Citeodata se inmoaie, citeodata nu. E musai sa fie sare de muraturi sau merge si sare mai grunjoasa, dar alimentara?

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

quote:
Originally posted by bogdanai

Cita sare se pune ? Eu pun o lingura de sare la 1 litru de apa (sa nu-mi dati cantitati in grame, ca nu stiu sa cintaresc ... nici n-am cu ce

Bogdanai, eu stiu ca o lingura cu varf de sare are in jur de 30 de grame. Deci la reteta Cristinei (palmyrah2002) se pune cam o lingura si jumatate de sare la un litru de apa.

"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede." - Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

asa stiam si io ca marele secret e hreanul!!!

Mergi la inceput