Emigrare gravide in Toronto
Eu am trecut prin experienta de a fi gravida si emigranta intr-o tara in care daca nu ai asigurare de sanatate, trebuie sa scoti bani buni din buzunar. Din fericire, am gasit in Toronto un centru comunitar care te tine sub supraveghere medicala pana iti soseste cardul de sanatate(3 luni de cand pui piciorul in Ca). Experienta este destul de placuta, centrul arata cam ca o clinica particulara din Ro. Asa ca, daca exista situatii din astea, as fi bucuroasa sa va ajut.
Oana si bebe Chris 
Raspunsuri
adelamaria spune:
Buna!
Pe mine ma cam bate gandul sa fac asta!...Desi mor de frica! Dar am o intrebare si sper sa-mi scuzi ignoranta: Toronto e pe franceza sau engleza? Si se poate pleca (virgula) ca si Skilled worker? Adica nu trebuie sa fii nominalizat intai de provincia respectiva, nu?
Sper ca moderatorii nu vor muta subiectul asta din cauza mea. Eu chiar sunt interesata de informatiile pe care le-ai putea oferi despre ce inseamna sa fii insarcinata in Canada si sunt convinsa ca nu sunt singura!
Pupicei si multumesc!
Mona_B spune:
quote:Toronto e in Ontario, partea engleza.Noi vom emigra acolo anul viitor.Daca aplici pt.partea engleza s-ar putea sa astepti ani buni(unii au asteptat chiar doi)pana
Originally posted by adelamaria
Buna!
Pe mine ma cam bate gandul sa fac asta!...Desi mor de frica! Dar am o intrebare si sper sa-mi scuzi ignoranta: Toronto e pe franceza sau engleza? Si se poate pleca (virgula) ca si Skilled worker? Adica nu trebuie sa fii nominalizat intai de provincia respectiva, nu?
Sper ca moderatorii nu vor muta subiectul asta din cauza mea. Eu chiar sunt interesata de informatiile pe care le-ai putea oferi despre ce inseamna sa fii insarcinata in Canada si sunt convinsa ca nu sunt singura!
Pupicei si multumesc!
primiti vizele.Dar ai putea face bebele in asteptare.Nu cred ca dureaza prea mult includerea lui in procesul de emigrare.
crinuta spune:
Si pe noi ne-ar interesa, insa nu acum. Cum adica daca aplicam pe partea engleza asteptam atat de mult? Pe mine numai partea engleza ma intereseaza.
Crinuta si bb din burtica 33+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2
adelamaria spune:
Mona, te rog frumos sa-mi spui si mie daca stii: pot sa trec in formulare ca oras de destinatie Quebec de exemplu, sau orice alt oras pe partea franceza daca emigrez ca skilled worker? Sau e un alt tip de aplicatie? Am citit undeva ca de exemplu pentru Quebec dosarul se trimite intai la provinci respectiva si apoi la consulat, dupa ce iti vine de acolo acceptul...Sau am inteles eu gresit?
Mona_B spune:
quote:Pai am citit despre destui care au avut cam mult de asteptat pt.partea engleza.Mai bine contacteaza persoane care au emigrat deja catre partea engleza, ori al caror proces e inca in desfasurare...eu ma refer la timpul de asteptare daca depui actele din Ro, si doar din auzite.Noi le-am depus in Germania la Berlin si aici dureaza maximum un an.Cea mai sigura sursa de info e dupa opinia mea ambasada Canadei din Ro, da-te pe website-ul lor si vezi ca trebuie sa specifice acolo cam cat dureaza procesarea pt.skilled workers.
Originally posted by crinuta
Si pe noi ne-ar interesa, insa nu acum. Cum adica daca aplicam pe partea engleza asteptam atat de mult? Pe mine numai partea engleza ma intereseaza.
Crinuta si bb din burtica 33+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2
Mona_B spune:
quote:Adela, eu cred ca n-ai inteles gresit, te-ai informat bine, pt.Quebec exista un alt tip de aplicatie decat pt.partea engleza.Si dureaza mult mai putin, avantajul este ca voi va puteti stabili dupa landing in Quebec in orice zona din Canada.Mai multe despre acest tip de aplicatie nu stiu, ca noi am aplicat direct ca skilled workers pt.Ontario.Du-te pe www.quebec.ro si vei gasi acolo f.multe info utile.
Originally posted by adelamaria
Mona, te rog frumos sa-mi spui si mie daca stii: pot sa trec in formulare ca oras de destinatie Quebec de exemplu, sau orice alt oras pe partea franceza daca emigrez ca skilled worker? Sau e un alt tip de aplicatie? Am citit undeva ca de exemplu pentru Quebec dosarul se trimite intai la provinci respectiva si apoi la consulat, dupa ce iti vine de acolo acceptul...Sau am inteles eu gresit?
DIALORI spune:
Adela, dar tu de fapr pe ce parte vrei sa emigrezi?
Oricum viza de canada e una tu poti ateriza unde vrei tu.Asa am aplicat noi pe partea franceza si am aterizat in toronto pt. ca aici aveam verisorii mei si nu ne-au intrebat nimic cind am aterizat, deci depinde de tine unde vrei sa ajungi.
adelamaria spune:
Dialori, noi ne gandeam sa mergem undeva pe partea engleza pentru ca sotul nu stie franceza...Dar daca dureaza doi ani, eu mor! Vorbesc serios! Si atunci, poate o sa incerc pe partea franceza, daca dureaza mai putin. Ideea e ca de exemplu Quebec are alta procedura si nu cred ca pot sa aplic ca skilled worker si sa aterizez pur si simplu in Quebec!
Poate imi zice si mie cineva alte regiuni pe partea franceza...va rog!
Acum sigur o sa mute moderatorii subiectul! Sa nu va suparati pe mine! Eu chiar as fi vrut sa aflu daca in tot stresul unui astfel de eveniment cum e emigrarea, se poate sa supravietuiesti si insarcinata!
Oana, poate imi spui ce s-a intamplat, cum ai suportat perioada, stresul, nesiguranta...Cum ai rezolvat cu controalele la doctor? Sotul banuiesc ca lucra, nu?...Haide, te rog mult, spune-mi povestea ta, poate prind si eu un pic de curaj!
adelamaria spune:
Pai, atunci sa continuam, ca pe mine chiar ma intereseaza! Asa ca Oanadrag, astept cu nerabdare informatiile, bine? Cam cat de avansata era sarcina si cum te-a afectat tot ceea ce inseamna emotie, stres, incertitudine? Cred ca ti-a fost tare greu, dar ai zis ca se poate, nu? Ai vrut sa fie altfel? Ai mai putut sa te bucuri de perioada sarcinii in conditiile in care nu stiai ce te asteapta?
Pupicei la toata lumea si sa nu fie cu suparare