Realitate
Raspunsuri - Pagina 2
SIMONABB spune:
Pai daca esti toba de carte, emigreaza fara sa te mai gindesti.
http://community.webshots.com/user/simonabb
mariagi spune:
iubita,hai capul sus si zambeste

o sa treaca toate astea cu siguranta.si sunt de acord cu tine,sa aduci un copil pe lume doar de dragul de a face unul,mi se o mare iresponsabilitate.si sa renunti la tot pentru un copil..nu ma intelegeti gresit si eu sunt mama si stiu foarte bine ce inseamna renuntarea in favoarea copilului.si daca acum sunt inca capabila de renuntari in defavoarea mea si a sotului,cum sa mai fac inca un copil?la ce sa mai renunt?si ideea ca unde mananca unul se mai gaseste o paine si pentru altul mi se pare invechita.nu rasfat total,dar nici impovararea copilului cu probeleme parintilor.eu mi-a promis candva,ca atunci cand o sa am un copil nu o sa-i lipseasca nimic.cum mi-a lipsit mie.si recunosc ca ma tin cu mare greutate de aceasta promisiune.nu ma refer aici la haine de fite si jucarii de firma.la lucruri absolut normale si firesti pentru un copil.si stiti ce tare doare cand te simti neputincios sa-i oferi strictul necesar?!
Maria
dianamaria spune:
Nu cred ca un BB il faci atunci cand esti ok dpdv financiar. Pentru ca pe masura ce ai iti doresti din ce in ce mai mult. Noi cand l-am avut pe Tibi (are 7 ani acum), eram angajati la niste firme cu niste salarii asa si asa, dar cred ca nasterea copilului ne-a maturizat si ne-a facut mult mai responsabili, iar lucrurile au inceput sa se aseze. De 5 ani avem propria firma, muncim extraordinar de mult, Tibi a crescut si de 2 isi petrece toate vacantele si week-end-urile cu noi, la firma, chestie care-l ajuta si pe el f. mult si ma face si pe mine sa nu ma mai simt atat de vinovata ca nu-mi petrec destul timp cu el.
Va pup,
Diana
iren spune:
quote:
Originally posted by danitin
1. Pana sa o am pe Lori am avut trei locuri de munca / redactor post local tv, corespondent post central, colaborari la un ziar. Am lucrat pana cu 3 ore inainte de a naste, am pus 10 milioane la pusculita si s/au dus toti pe spaga la asistente, infirmiere, portar, calmante si medicamente, plata spitalului ca la maternitatea unde am nascut e in vigoare o prevedere aberanta, daca vrei sa nasti cu doctorul care a urmarit sarcina trebuie sa dai, oficial, 4 milioane.
2. Sunt disperata ca nu am mai multi bani pentru bebe si ma simt mizerabil, chiar daca in casa intra actm tot banii din cele 3 servicii ale mele. Mi/ar place si mine unul singur si bine platit, dar nu se obtine atat de usor, mai ales in presa locala.
3. Daca as fi stiut cate responsabilitati implica cresterea unui copil, de cati bani ai nevoie si cat de mult te consuma faptul ca nu/i poti oferi tot ceea ce are nevoie, NU faceam bebe.
4. Viitore mamici, nu va ganditi doar la banii de jucarii si hainute, ca astea se mai rezolva dar .... scutecele de unica folosinta, lotiunile pentru baita, crema de fundulet, laptele praf, borcanelele cu papica, mancarea speciala pentru el ca nu/i poti da macaroane sau omleta, banii pentru vizitele doctorului si pentru tot felul de medicamente necesare chiar daca bebe nu e bolnavicios / de exemplu cele pentru colici sau calmarea durerilor de dinti.
5. Un premergator de marca costa in jur de doua milioane, papuceii buni pentru bebe in jur de 1 milion, biberoanele sigure peste 200 de mii, mai trebuie un carucior bun, patut o.k si multe altele
Ma opresc aici ca nu vreau sa va demoralizez, stiu ca sunt copii crescuti si in familii foarte sarace, dar eu simt ca nu am fost destul de responsabila cand am facut un bebe in situatia financiara in care suntem.
Danitin, sa stii ca un bebe nu papa numai mincare speciala, la borcanele, se poate fierbe un morcov cu un cartofior chiar foarte usor, citeodata bebe chiar le prefera pe astea in locul celor deja preparate, iar premergatorul si patutul nu trebuie sa fie neaparat de marca, carucioare se gasesc si mai ieftine, putem folosi ulei caldut in locul cremelor scumpe pt bebe- eu, de ex, folosesc acum pt ambii copii vaselina parfumata, super hidratanta, buna chiar si pt iritatii- si lista ar putea continua. Nu spune nimeni ca nu e greu, toti ne dorim ceva bun pentru copilul nostru, dar nu trebuie sa cadem in extrema, cumparind tot ce e mai scump. Iar papuceii pentru un bebe mic tre' sa fie doar dragutei, nu neaparat si rezistenti, pentru ca nu merge pina aproape de un an, iar nitel mai tirziu nu cred ca-i trebuiesc bocanci solizi, dureaza destul de mult pina rupe o pereche de papuci.
Io zic ca daca asteptam pina cind sintem multumiti de finantele noastre, nu-i mai facem niciodata, sau, in cel mai bun caz, ii facem pe la 50 de ani...

Iren dubla mamica
Bogdanelu nazdravanu
si Julia zbintuita
adelamaria spune:
Maria, sunt de acord cu tine. Nu pot decat sa-mi inchipui cat de greu e...Eu am o finuta pe care o iubesc mult de tot si pentru care as fi vrut ca Mosul sa fie incarcat cu de toate! Si am plecat prin magazine...
Si mi-am dat seama ca nu imi pot indeplini dorinta...:(( Si asa mi-e tare greu sa accept ideea, dar sa mai fie si copilul meu pe care mi-l doresc ca pe nimic altceva...E drept ca uneori lucrurile se mai aranjeaza de la sine, dar eu sunt can sceptica...
Danitin, as vrea sa spun ca te inteleg, dar nu am dreptul asta pentru ca eu inca nu am un copil! Si totusi, cred ca Lori e bucuria vietii tale! Nu te mai invinovati, nu-ti face bine! Incearca sa privesti jumatatea plina! Cineva mi-a zis ca uneori noi ne imaginam ca un copil are nevoie de mult mai multe decat in realitate...Costurile pentru a creste un BB sunt mari, asta e realitatea, e incorect sa ne ascundem dupa deget, dar nici ca mine, in cealalta extrema nu e bine!

Simona, de emigrat o sa emigrez, partea trista e ca asta va mai adauga ani buni probabil pana cand imi voi "permite" sa am un BB...Ce trist...
Ma tot gandesc la o solutie...ma invinovatesc ca nu fac mai mult...ma dispretuiesc pentru ca sunt prea lasa...![]()
szivarvany spune:
Veti spune ca sunt
, dar de cand s-a nascut fie`mea eu nu a trebuit sa cumpar nimic, inafara de pampersi marimi mai mari !!! Restul le-am luat inainte: tetine, hainute, prod.pt.igiena, canita si farfurioara, crema pt. fundulet ... inclusiv caruselul de pe patut, adica tot. Eu am un servici "mishto`", de 7 zile din 7, 10 ore efective la birou, apoi acasa pe celular (chiar azi am "lucrat" pentru firma mai bine de 3 ore tot pe celular ...) ...
Leoaicele Daria &
Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
gianina-alina spune:
subscriu fara nici o rezerva la cea ascris iren!
niciodata (asa cred eu )nu o sa fi multumita financiar si mereu o sa vrei mai mult(sta in firea omului).odata cu veniturile mari sa stii ca si pretentiile cresc...
gindeste-te ce vrei mai mult ACUM sa ai un bb sau sa ai un bb imbracat la moda cu carucior nu stiu de care , pantofi nu stiu cum si altele...
ei sint micuti, nu sesizeaza 'diferenta' si cind cresc mai mari ...poate ca (si in multe din cazuri asa e)se mai schimba din ...venituri!
ai timp mai mult, esti mai 'matur' vezi altfel lucrurile si viata...bb nu mai are asa multa nevoie de tine...si poti sa mai 'faci' si altceva!
nu stiu !asta-i parerea mea.
te pupacim cu drag,
Andreea si eu
http://community.com/user/gianinaalina