utrogestan

utrogestan | Autor: dariana

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am postat suniectul asta si la aspitante optimiste dar va intreb si pe voi pt. ca ma gandesc ca poate am mai multe sanse de a gasi un raspuns la voi pt. ca printre voi sunt numai viitoare mamici, asa ca , va rog, daca vreti si daca ait trecut prin asa ceva sa-mi spuneti si mie cum ati procedat voi, nu stiu cum e mai bine...Asa, eu trebuie sa iau utrogestan pt ca am un ciclu neregulat, lung, maro, am ovare polichistice, progesteronul in ziua 21 de 0,67.dr. mi-a zis sa iau in perioada 15-25-zi a ciclului.Dar dupa cate stiu eu, ovulatia la mine este cam in ziua 24 (dupa temp. bazala), atunci cu ce ma mai ajuta progesteronul luat inainte?Nu cumva ar trebui sa iau in continuare sau sa iau mai tarziu?
Voi ce stiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amparo spune:

Dariana,eu una nu inteleg de ce doctorul tau,stiind ca ai un ciclu neregulat,ti-a recomandat utrogestan sau orice alt progestativ incepind cu zoua 15???? Progesteronul se da DUPA ovulatie,asa e si natura organismului,progesteronul e secretat de corpul galben,logic,dupa ovulatie.
Sfatul meu e sa vezi si parerea altui medic,pentru ca progesteronul administrat inainte de vreme nu face bine.Ar trebui sa-ti monitorizezi ovulatia si dupa cresterea temperaturii sa incepi utrogestanul,de preferat vaginal si nu oral.
Nici eu nu am un ciclu regulat,am avut ovulatie si in ziua 20,si asta pe stimulare,dar intotdeauna am inceput Utrogestanul dupa ovulatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Dariana, te rog sa urmaresti raspunsurile pe care le primesti la subiectul postat la aspirante.
Copiez raspunsul lui amparo de aici acolo si, fara supare, subiectul asta in inchid

Oana_B

Mergi la inceput