utrogestan

utrogestan | Autor: dariana

Link direct la acest mesaj

Fetelor, care ati mai luat asa ceva?
Ati avut ceva efecte in afara de reglarea ciclului?
Eu am o nelamurire, trebuie sa iau din ziua 15 pana in ziua 25, dar eu cam am ovulatia prin ziua 24 ( asta dupa temperatura bazala).Atunci la ce ma ajuta? Si daca raman gravida nu trebuie sa continui sa iau?
Cine a mai luat sau ia, spuneti-mi si mie mai multe daca stiti despre utrogestanul asta!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Pot sa-ti spun cum am procedat eu: ca si tine nu am ovulatia in ziua 14 (clasic), ci mai tarziu, in ziua 18 (eu stiam sigur,pt.ca am facut monitorizare, apoi s-a intamplat sa si raman insarcinata dupa un singur contact in luna respectiva in ziua 18). Dr.meu imi recomandase la fel, sa iau din ziua 16 pana in ziua 25, si prima luna am luat asa cum a zis el.
Apoi am aflat ca progesteronul luat INAINTE de ovulatie o impiedica sa se produca, de aceea m-am hotarat (de la mine putere) sa-l iau mai tarziu,din ziua 19.
Ceea ce am si facut luna urmatoare, si nu am observat sa-mi modifice durata CM (fata de cealalta luna cand l-am luat in zilele 16-25).
Dar eu asa sunt, "canuta-om-sucit", trebuie sa fac totul cum vreau eu, cum cred eu ca e bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Ariadna, tu ai ramas insarcinata cand ai inceput sa iei din ziua 19 sa inteleg? Deci ar trebui sa-mi iau temperatura bazala si in functie de ziua ovulatiei abea dupa aceea sa ma apuc sa iau utrogestan? Dar progesteronul nu ajuta si foliculul sa se rupa?
fetelor, cine mai stie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vichy spune:

Draga mea,

si eu am luat UTROGESTAN acum 2 luni si l-am intrerupt dupa ce am avut o hemoragie ciudata imediat dupa ce s-a terminat menstruatia la 4 zile dupa.
cauza a fost ca acest surplus de hormoni mie mi-a facut rau si corpul meu nu mai intelegea nimic

eu imi doresc din tot sufletul sa am un copil si astept aceea zi cu mari emotii... eu si sotul meu incercam inca din luna martie a.c.

daca tot am postat am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta - ultima mea menstruatie a inceput pe 30.10.2004(prima zi), ea fiind altfel decat celelalte... durata a fost de 5 zile(ca de obicei) dar ca si aspect ea a fost de un rosu frumos si f. curata, fara dureri, in comparatie cu altele care se manifestau cu dureri groaznice in primele 2 zile, culoarea era inchisa (2-3 zile) si mai apoi fiind sange dar nu la fel de curat ca cel de la ultima menstruatie.
Intrebarea mea este: este normal sa fie asa, f. curata si fara dureri

mi-am luat temperatura in fiecare zi:
ziua a 7 -a = 36,5°
ziua a 8-a = 36,4°
ziua a 9-a = 36,7°
ziua a 10-a = 36,7°
ziua a 11-a = 36,5°
ziua a 12-a = 36,5°
ziua a 13-a = 36,7°
ziua a 14-a = 36,8°
ziua a 15-a = 37,0°
ziua a 16-a (astazi) = 37,0°
* mentionez ca eu nu am un ciclu regulat
intrebarea mea este: am avut ovulatie sau nu... ?; credeti ca aceasta temp. de 37° indica faptul ca un mic bebe este pe cale sa se cuibareasca in uterul meu??

astept raspunsurile voastre
va multumesc anticipat

mereu alaturi de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by amparo

Dariana,eu una nu inteleg de ce doctorul tau,stiind ca ai un ciclu neregulat,ti-a recomandat utrogestan sau orice alt progestativ incepind cu zoua 15???? Progesteronul se da DUPA ovulatie,asa e si natura organismului,progesteronul e secretat de corpul galben,logic,dupa ovulatie.
Sfatul meu e sa vezi si parerea altui medic,pentru ca progesteronul administrat inainte de vreme nu face bine.Ar trebui sa-ti monitorizezi ovulatia si dupa cresterea temperaturii sa incepi utrogestanul,de preferat vaginal si nu oral.
Nici eu nu am un ciclu regulat,am avut ovulatie si in ziua 20,si asta pe stimulare,dar intotdeauna am inceput Utrogestanul dupa ovulatie.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Ca sa se produca ovulatia,progesteronul trebuie sa inceapa sa creasca incet la inceput ,dupa care aproape de ovulatie creste mai rapid ...ajungand spre valori mari dupa ovulatie.Progesteronul nu produce ovulatia(adica sa o declanseze)ci pregnylul.Utrogestanul ajuta la fixarea oului si nu cred ca poate opri ovulatia.Eu am progesteronul fff mic si in ziua ovulatiei si dupa din cauza valorii mici incepe sa ma doara burta ca la sarcina,sanii si am greturi.Probabil ca imi trebuie utrogestan dar mi-e cam frica sa iau de capul meu.Ce- i drept am luat 6 luni din ziua 11-25 si in fiecare luna ma gandeam ca ar fi bine sa iau pana la ciclu.La mine efectula a fost ca au incetat durerile de care spuneam ,care erau insuportabile.
De ex eu cand am facut acum cativa ani stimulare hormonala cu eco imi dadea in ziua 11 pregnyl si utrogestan.
Atunci nu aveam progesteron 0.1...dupa nastere s-a intamplat minunea asta!
Eu cred ca cel mai bine asculti ce a spus dr!Cate utrogestan iei pe zi?Ti-a facut si eco?Si la FIV utrogestan se ia cu 2 zile inainte de punctie si ET.

Gabi si Moni cea obraznicuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lulu_N spune:

Buna fetelor,

Eu am un mare semn de intrebare vis-a-vis de acest medicament si am sentimentul ca este prescris fara a se face un dozaj de progesteron in prealabil.

Eu personal l-am luat timp de 3 luni dupa care m-am ingrasat 4 Kg, fara nici o exagerare. Apoi l-am luat pe sarcina, ptr. ca aveam o mica sangerare. Mi-a oprit intradevat sangerarea, dar din pacate am pierdut sarcina.

Numai bine,

Lulu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Buna fetelor !

pot sa dau in raspuns exact in ceea ce priveste Utrogestanul si ovulatia. Endocrinologul meu a zis asa: se da din ziua 16-25, adica 10 zile cate 2 pe zi in general, dar daca nu ai avut ovulatia pana in ziua 16, nici nu va mai fi in luna aia luand Utrogestan.

Mergi la inceput

Sorina, asta inseamna cumva ca prima luna doar regleaza ciclul si atunci as putea sa am ovulatie a doua luna in perioada normala (a-13-14-zi)??? Pai asa as mai intelege ceva!
Gabid, echo am facut acum vreo cateva luni-am ovare polichistice.
despre FIV nu se pune problema deocamdata, incerc asa, pt. ca am mai ramas de ramas si asta imi da speranta ca se poate;nu stiu de la ce m-am dereglat asa...
Oare ar trebui sa iau si ceva sa stimuleze ovulatia daca tot ma apuc sa iau utrogestanul asta?
Curios este faptul ca, de ex. luna trecuta, in ziua 13 aveam temp bazala 37,1, in ziua 15 a scazut la 36,6, ziua 16 36,9, ziua 17 36,8, ziua 18 36,8, ziua 19 36,9, ziua 20 36,6, 21: 36,7, 22: 36,7, 23:36,7, 24: 36,8, 25: 37, 26: 37,1, 27:37,3 si a tinut-o tot asa cu 37,3 pana in ziua 35 cand mi-a venit ciclul. Voi ce intelegeti din asta? Cand s-a produs ovulatia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

quote:
Originally posted by dariana

Ariadna, tu ai ramas insarcinata cand ai inceput sa iei din ziua 19 sa inteleg? Deci ar trebui sa-mi iau temperatura bazala si in functie de ziua ovulatiei abea dupa aceea sa ma apuc sa iau utrogestan? Dar progesteronul nu ajuta si foliculul sa se rupa?
fetelor, cine mai stie?

Eu am ramas insarcinata prima data dintr-o intamplare. Sotul meu a fost plecat intr-o delegatie 2 saptamani si cand a venit... s-a intamplat sa fie noaptea dintre z.17-18. Deci: daca s-a intamplat DOAR ATUNCI (dintr-o luna), am dedus ca nu pot avea ovulatia decat in perioada respectiva, desi eu eram convinsa ca daca am CM de 28 zile, ovulatia ar trebui sa fie in ziua 14. APOI, cand am avut amenintare de avort am luat utrogestan, dar asta-i alta poveste, sarcina oricum am pierdut-o.
Ziua precisa a ovulatiei am aflat-o EXACT cand am facut monitorizare ecografica, si a fost cum am scris mai sus:z.18(confirmare).

Progesteronul NU ajuta foliculul sa se desprinda, ci LH-ul! Acest hormon (LH) creste mult in preziua ovulatiei si el este responsabil cu desprinderea foliculului. Progesteronul nu face decat sa pregateasca endometrul pentru fixarea oului (daca are loc fecundatia).

Mergi la inceput

Si eu aveam LH-ul in ziua 21 19,16; asta ce inseamna nu cumva ca ma apropii de ovulatie?

Vichy, temperatura indica ca ai avut ovulatie, daca ramane crescuta si ciclul nu vine atunci poti sa te gandesti la bebe-ul de care vorbeai; daca ai prestat cand trebuia probabil ca va fi bebe.

Mergi la inceput