Reincarnare...
Raspunsuri - Pagina 9
pulstar spune:
quote:
Originally posted by oana0204
Filozofia lui Iisus...
Da! filozofia lui Isus, filozofia lui Mohamed, Bahaulah, Budda sau altii...
* Ignorance is bliss.. *
roxana1974 spune:
Doooom'le o tzine una shi buna ca orbu' de batz...
quote:
Originally posted by pulstar
Asadar si religia la baza ei a fost o filozofie care s-a dovedit a fi valabila pentru o anumita masa de oameni care mai apoi au ridicat-o la rang de religie.

Domle o tzine una shi buna ca orbu' de batz...vino cu argumente concrete ca daca spui TU ca religia e o folosofie nu ma convingi...pana acuma ai innotat in ape tulburi rau de tot si asa nu ajungem nicaieri. Tot spui de unii si de altii care prin te miri ce metode, cum ar fi hipnoza si alte stimulente care mai de care mai ciudate/oculte vin sa ne spuna noua ca Dumnezeu nu exista si ca ccc credinta noastra de mii de ani nu sta in fata unor aberatii rezultate in urma a te miri ce tehnici "adevarate". Please...
Loma spune:
quote:
Nu-ti amintesti in mod constient, insa spiritul, constiinta noastra nu uita nimic.
Iar ca exemplu voi face trimitere la relatarile unor oameni care au trecut prin "Near Death Experiences", si anume faptul ca in momentul cand au intrat in moarte clinica si-au vazut viatza derulandu-se pana la cel mai nesemnificativ amanunt, chiar amintiri de mult uitate cum sunt cele din momentul in care au fost bebelusi. Deci acele amintiri in mod "normal" ar fi trebuit sa fie uitate, insa spiritul nu uita nimic.
M-am pripit cu raspunsul si nu am facut distinctie clara.
Da, de acord, cand ajungi intr-o moarte clinica e posibil sa ti se deruleze scene din viata curenta si de cand ai fost mic, dar asta nu are de-a face cu reincarnarea.
Din ce am citit eu din vietile sfintilor, o explicatie exista, in acel moment iti vezi ingerul tau primit de la botez care vine sa-ti ia sufletelul sa-l duca sus, si apare cel urat si-i spune nu, mie imi apartine pentru ca uite vezi ce a facut in cutare zi, mie mi-a slujit, dar daca tu, (nu tu) oricine, ai facut si lucruri bune atunci ingerasul tau castiga. Deci asta poate fi explicatia sa-ti vezi scene din viata traita care in mod normal nu ti le amintesti.
Dar daca zici tu ca ti se prezinta si alte vieti, asta eu nu cred, sunt fantasmagorii. Oare sfintii nostri cei cu har mare, nu ar fi stiut de vietile trecute sau viitoare.
quote:La mine nu o sa vina sa-mi spuna despre reincarnare ca eu nu cred in asta
Apropos, ce te-ai face in cazul in care tu insati ai trece prin asta? Ai crede ca-ti joaca "diavolul" feste?
Da poate fi si o ispita de la cel negru. Doar pana si Iisus a fost ispitit de diavol pe cand se ruga, nu? cam mare indrazneala.
Da stiu o sa te amuze ce citesti, dar nu e deloc amuzant.
Toate cele bune.
Doame ajuta.
Mirunda spune:
Mäi, fete cucuiete, nu va scoateti ochii, aici, pe terenul meu ...![]()
Mai bine zice ti voi, lasand filozofia-religia la o parte (macat un pic, please!), voi ati avut experiente care v-au facut sa credeti ca exista reincarnare? Pur si simplu experiente proprii, nu teorii si teoriile teoriilor...care sunt si ele frumoase, asa este, dar parca prea ne-am afundat numai in ele aici...
mai incerc odata....Intrebare pentru Irina sau alte fete ce se pricipesc sa imi raspunda:
-ce spune religia noastra,ortodoxa, ce se intampla cu membrii altor religii dupa moarte? Unde "ajung" budistii, iudeii, mahomedanii?
-de ce condamna asa de tare religia noastra aceasta idee? Doar exista alte 1001 de lucuri si mai cumplite, si parca ele nu sunt condamnate cu atata vehementa...
Va sarut,
Mirunda
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Loma spune:
Dragelor nu va impotmoliti in definitii: religii, dogme, filozofii, teorii, ca riscati sa nu mai vedeti padurea.
Crestinismului puteti sa-i spuneti cum vreti voi: adunatura, filozofie, religie, NU CONTEAZA. Nu conteaza cum te cheama in fata lui Dumnezeu, conteaza ce faci.
Stiti cum zicea Petre Tutea despre o baba murdara pe picioare si un savant.
pulstar spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
Domle o tzine una shi buna ca orbu' de batz...vino cu argumente concrete ca daca spui TU ca religia e o folosofie nu ma convingi...
Roxana se pare ca ai orbu' gainii si nu ai observat faptul ca eu spuneam ca religia are la baza o filozofie si nu ca este neaparat o filozofie..
quote:
Originally posted by roxana1974
Tot spui de unii si de altii care prin te miri ce metode, cum ar fi hipnoza si alte stimulente care mai de care mai ciudate/oculte vin sa ne spuna noua ca Dumnezeu nu exista si ca ccc credinta noastra de mii de ani nu sta in fata unor aberatii rezultate in urma a te miri ce tehnici "adevarate".
Roxana, fii te rog mai explicita si arata-mi si mie unde am spus ca au venit unii care cu ajutorul hipnozei au spus ca Dumnezeu nu exista. Este o aberatie ce spui! In primul rand hipnoza nu este un ..stimulent ci un instrument.
quote:
credinta noastra de mii de ani nu sta in fata unor aberatii rezultate in urma a te miri ce tehnici "adevarate"
Spune-mi te rog la ce tehnici te referi? Ai in minte ceva concret sau ai decis sa postezi mesajul asta ca se te afli in treaba?
* Ignorance is bliss.. *
pulstar spune:
quote:
Originally posted by Loma
Da, de acord, cand ajungi intr-o moarte clinica e posibil sa ti se deruleze scene din viata curenta si de cand ai fost mic, dar asta nu are de-a face cu reincarnarea.
Loma, exemplul respectiv ti l-am dat ca sa subliniez ideea ca spiritul nu uita nimic. Iar asa cum isi aminteste si momentul in care ne-am nascut(lucru care in mod constient nu ai cum sa ti-l amintesti) tot asa isi poate aminti si vietile trecute.
quote:
Din ce am citit eu din vietile sfintilor, o explicatie exista, in acel moment iti vezi ingerul tau primit de la botez care vine sa-ti ia sufletelul sa-l duca sus, si apare cel urat si-i spune nu, mie imi apartine pentru ca uite vezi ce a facut in cutare zi, mie mi-a slujit, dar daca tu, ai facut si lucruri bune atunci ingerasul tau castiga. Deci asta poate fi explicatia sa-ti vezi scene din viata traita care in mod normal nu ti le amintesti.
Explicatia pe care o dau "sfintii parinti" este cel putin hilara, ca sa nu-i spun altfel.
Iar in timpul unei "Near Death Experience" nu vezi doar anumite anumite scene asa cum ar crede "sfintii parinti" si iti vezi intreaga viata derulandu-se pana la cel mai mic amanunt.
De obicei amintirile pe care nu ni le amintim sunt legate de prima parte a copilariei. Asadar spui ca daca ne vin in minte amintiri din momentul in care am fost sugari, acelea sunt pentru ca diavolul vrea sa arate ingerului vre-un pacat de-al nostru din acea perioada?

quote:
Dar daca zici tu ca ti se prezinta si alte vieti, asta eu nu cred, sunt fantasmagorii.
Eu nu spuneam ca in timpul unei "NDE" iti vezi si vietile anterioare ci doar viata actuala.
* Ignorance is bliss.. *
Loma spune:
OK pulstar, ceea ce cred eu nu doresc sa te fac si pe tine sa crezi.
Tu esti libera sa alegi.
Eu am ales.
Si acum afirm in gura mare, NU EXISTA REINCARNARE, eu m-am convins singura, dupa ce am citit si rascitit. Si era un timp cand si eu credeam ca tine, dar m-am lamurit.
Acum nu mai am nevoie de nici o dovada, ca Dumnezeu e viu si ca va veni la sfarsit si va judeca vii si mortii, si fiecare isi va primi rasplata. Vai mie.
Ca mai mult gura de mine in rest .........
Poate si tu ai ales, sau inca mai cauti raspunsuri, sfatul meu: cauta-le in Biblie sau consulta un preot, nu-ti fie frica ca te cearta, daca te cearta inseamna ca e de bine, ca si parintii cand isi cearta copilul cand greseste, sau daca te deranjeaza mergi la altul care nu te cearta, sunt si ei oameni, unul e un bun psiholog altul mai putin.
Pentru ca ei pot sa-ti spuna cel mai bine, eu nu ma pricep.