Meditatii zilnice .

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morning Glory spune:

A lucra cu sau impotriva Imparatiei

Fapte9:5.
"Cine esti Tu , Doamne?",a raspuns el.Si Domnul a zis:"Eu sunt Isus pe care-L prigonesti.Ti-ar fi greu sa arunci inapoi cu piciorul intr-un tepus."

Ioan 3:13
Nimeni nu s-a suit in cer,afara de cel ce s-a pogorat din cer, adica Fiul omului, care este in cer.

Romani 6:20-23.
Caci, atunci cand erati robi ai pacatului,erati slobozi fata de neprihanire.Si ce roade aduceati atunci?Roade de care acum va este rusine:pentru ca sfarsitul acestor lucruri este moartea.Dar acum, odata ce ati fost izbaviti de pacat si v-ati facut robi ai lui Dumnezeu, aveti ca rod sfintirea, iar ca sfarsit:viata vesnica.Fiindca plata pacatului este moartea:dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in in Isus Hristos, Domnul nostru.

Am vazut ca legile fiintei noastre sunt legile lui Dumnezeu, voia lui Dumnezeu exprimata sub forma de nervi, de tesuturi si de fiinta structurala totala.Trebuie atunci sa ajungem la aceasta concluzie care ne taie respiratia:Noi nu putem sa ne revoltam impotriva lui Dumnezeu,fara a ne revolta impotriva noastra insine. O spun cu toata evlavia: Dumnezeu ne-a prins in carlig si nu putem fugi de El fara sa fugim de noi insine.
Un pacatos este un om care literalmente constituie o problema pentru sine insusi.Iadul pe care omul modern l-a exclus din univers, dandu-l politicos pe usa afara,a reintrat acum pe fereastra sub forma de nevroze, temeri, inhibitii,conflicte launtrice, sentimente de vinovatie.El si-a mutat resedinta in centrul fiintei noastre.Asa ca opusul lui"Imparatia lui Dumnezeu este in voi" este "Imparatia iadului este in voi".Asculta de imparatia lui Dumnezeu din tine si atunci ai raiul;refuza sa asculti si in mod automat ai acolo iadul - il ai chiar acum,ca o stare a mintii.
Iadul si raiul nu sunt niste lucruri pe care ti le da Dumnezeu la sfarsitul caii tale pe pamant.Ele sunt lucruri pe care tu insuti ti le alegi aici si acum.. Cand asculti de Imparatia lui Dumnezeu, descopei ca cerul aici si acum,caci celalalt nume al acestei Imparatii este"Imparatia cerurilor".Daca la sfarsitul acestei vieti, ai cerul in tine, vei primi cerul prin insusi faptul ca il duci cu tine, in tine.Pe alta parte, daca ai iadul in tine,vei primi iadul, caci il vei fi dus cu tine, in tine.
Nu stiu unde se afla cerul si iadul ca locuri, dar stiu unde incepe ele.Pacatul este iadul incipient - el este destramare, dezintegrare, boala.Tu duci cu tine din viata aceasta starea ta si acolo primesti locul potrivit pentru toata aceasta stare.
Imparatia lui Dumnezeu va lucra cu tine sau impotriva ta , dupa cum vei asculta sau nu vei asculta de legile ei.

O, Dumnezeul meu, pot sa-Ti spun acum "Dumnezeul meu", caci daca Te recunosc sau nu, Tu tot esti Dumnezeul meu,eu nu pot fugi de Tine.Si nici nu vreau sa o fac.As putea eu sa fug de viata?Eu fug la Tine.Primeste-ma. Amin!

Mergi la inceput

Legile Imparatiei actioneaza automat

Evrei 1: 9.
Tu ai iubit neprihanirea si ai urat nelegiuirea:de aceea, Dumnezeule,Dumnezeul Tau Te-a uns cu untdelemn de bucurie mai presus decat pe tovarasii Tai.

Evrei 11.
Ele vor pieri, dar Tu ramai;toate se vor invechi ca o haina;

Evrei 13.
Si caruia din ingeri i-a zis El vreodata:"Sezi la dreapta Mea,pana voi pune pe vrajmasii Tai sub asternut al picioarelor Tale?"

Proverbele 29-6.
In pacatul omului rau este o cursa, dar cel bun biruie si se bucura.

Proverbele 28:16.
Un voievod fara pricepere isi imulteste faptele de asuprire, dar cel ce uraste lacomia isi lungeste zilele.

Faptul acesta , ca Imparatia lui Dumnezeu este in noi,este atat de important incat este necesar sa mai staruim asupra lui. Legile care sunt inscrise in noi actioneaza de la sine.Actiunea si rezultatul ei sunt unul si acelasi lucru. Rezultaul nu este ceva impus de Dumnezeu din afara, ci este ceva inerent.Pacatul si pedeapsa Lui sunt unul si acelasi lucru.Literalmente, pacatul este "gresirea tintei", a tintei pentru care am fost noi structurati launtric - si a ne gresi tinta inseamna, prin insasi esenta acestui fapt, a pacatui impotriva noastra insine.(In originalul Vechiului Testament scris in limba greaca sunt folosite cinci cuvinte pentru ceea ce s-a tradus in limba romana ca pacat.Acestea sunt"hamartia,parabasis,paraptoma,anomia,si ofeilema.Dintre acestea, cuvantul hamartia este cel mai des intalnit.El era folosit mai ales la vanatoare si inseamna a nu atinge tinta sau a gresi tinta.Celelalte au urmatoarele sensuri:parabasis inseamna a calca pe alaturi;paraptoma inseamna lunecare fara voie;anomia inseamna calcare voita a legii;ofeilema inseamna datorie.)
Iata faptul care a indus in eroare generatia noastra.Noi am crezut ca Dumnezeu ne va pedepsi pentru pacatele noastre din afara.Dar, fiindca nici un traznet nu a cazut peste noi atunci cand am pacatuit, am inceput sa credem ca nu se intampla nimic.Asa cum spunea o fetita:"Noi nu zicem nici o rugaciune la masa si nu ne rugam defel, si inca nu s-a intamplat nimic." Nu, nu s-a intamplat nimic din afara dar deteriorarea launtrica,decaderea care a intervenit acolo de cand Dumnezeu a fost scos afara,aceasta este pedeapsa!"Eu predic tot atat de bine ca si inainte de a fi comis adulterul!"spunea, nedumerit, un pastor.Probabil ca asa o fi, dar haosul si comflictul launtric, lipsa de respect de sine,deteriorarea caracterului - aceasta a fost pedeapsa.
"Cel lacom de castig isi tulbura casa", spun Proverbele 15:27;pedeapsa este cuprinsa inevitabil in actiune."Raul de la cei rai vine",- zice vechea zicala."De aceea eu nu voi pune mana pe tine" (1 Samuel 24:13). Raul pe care il fac,si-l fac lor insisi.Vechiul Testament vorbeste despre placa de aur,semnul lacomiei lui Acan,ca despre un lucru dar spre nimicire.Raul este comandat la nimicire,nu pentru ca Dumnezeu pronunta o judecata asupra lui, ci prin insasi natura lui - el contine in el samanta nimicirii.
Cand faci binele,actul acesta este inscris in Cartea Vietii.El are in sine samanta permanentei.Cand faci raul, actul acesta este inscris in Cartea Mortii. El are in sine samanta propriei sale dezintegrari si a mortii.

O, Dumnezeul meu, incep sa vad. Universul moral incepe sa se contureze in mine.Trebuie sa ajung la o intelegere, la un acord cu el.Dar legile lui sunt oare ceva uscat, fara viata? Unde esti Tu? Esti Tu in ele? Cand sunt in acord cu ele, sunt oare in acord cu Tine? Eu te vreau pe Tine,caci nu sunt un lucru care cere o lege, ci un fiu care cere un Tata.Ajuta-ma. Amin!

Mergi la inceput

Tine seama de luminile semaforului!

Proverbele 22:8.
Cine samana nelegiuire,nelegiuire va secera,si nuiaua nelegiuirii lui este gata.

Proverbele 20:17.

Painea minciunii este buna omului, dar numai pe urma gura ii este plina de pietris.

Proverbele 10:2.
Comorile castigate pe nedrept nu folosesc,dar neprihanirea izbaveste de la moarte.

Proverbele 9.
Cine umbla fara prihana, umbla fara teama,dar cine apuca pe cai strambe se da singur de gol.

Inversul a ceea ce am discutat este, de asemenea,adevarat.Daca natura realitatii garanteaza lipsa de stabilitate a raului, ea garanteaza de asemenea stabilitatea binelui. Raul prin insasi natura lui, este instabil;binele,prin insasi natura lui,este stabil.Raul n-ar putea sa existe daca n-ar exista suficient bine imprejurul lui ca sa-l faca sa pluteasca la suprafata.De aici rezultatul ca in fiecare rau care persista, exista suficient bine ca sa-l tina in fiinta. Daca ar fi rau pur,s-ar prabusi imediat.
Exista o "onoare a hotilor" - daca n-ar exista aceasta, ei nu s-ar putea organiza ca sa fure. Onoarea aceasta este liantul care-i tine pentru o vreme uniti - si apoi intra in actiune zicala" cand se cearta hotii" - caci mai devreme sau mai tarziu ei se cearta, iar onoarea lor se destrama.
Dr. Richard Cabot, de la universitatea Harvard, scrie:" Cand spui adevarul, intregul univers este la spatele tau si te sprijina - cand minti, universul este impotriva ta." Da, caci universul nu este structutat pentru victoria unei minciuni.Poti incerca sa tii minciuna sus cu toata inteligenta si dibacia posibila, dar , in cele din urma, se va prabusi. Cineva a spus astfel:"Trebuie sa ai vointa de a te sprijini pe natura morala a universului, care garanteaza nestatornicia raului."
Aceasta discutie poate fi rezumatata in cuvintele unui istoric:"Faptul acesta ni-l demonstreaza istoria - ca legea morala este inscrisa in toate."Ea este"calea" inscrisa innscrisa in natura lucrurilor - calea in care universul este facut sa actioneze si cine incearca sa actioneze altfel, lucreaza la propria lui distrugere.
Un prieten al meu era gata sa treaca strada cand lumina semaforului era rosie, dar un om mai in varsta l-a prins de bratsi i-a spus:"Prietene, daca vrei sa traiesti mult, tine seama de luminile semaforului." Eceasta este lectia vietii! Daca vrei sa traiesti bine, umbla in lumina vie pe care a imprimat-o Dumnezeu in structura lucrurilor.Daca nu vrei, paseste nesocotind lumina rosie prin care te avertizeaza Dumnezeu si vei suferi consecintele.

O, Dumnezeule, Lumina mea, Te-am cautat in ceruri.Esti acolo, dar vad acum ca esti si aici, in insasi structura lucrurilor.Ajuta-ma sa pot citi semafoarele Tale si sa umblu pe lumina verde.Iarta-ma ca de multe ori am trecut pe lumina Ta rosie.Credeam ca aceasta te raneste doar pe Tine, dar eu ma raneam si pe mine insumi. Amin!

Mergi la inceput