Colegiul Caragiale sau Vlahuta?

Colegiul Caragiale sau Vlahuta? | Autor: GABRIELAS

Link direct la acest mesaj

Fetita mea in virsta de 6 ani , va merge anul viitor la scoala. Din cite am inteles, "aranjamentele" se fac din aceasta perioada a anului. As dori sa o dau ori la Scoala 45 care tine de Colegiul Caragiale ori la Colegiul Vlahuta . Principalele motive in alegerea acestor doua colegii ar fi ca au sectii si de real si de uman, ca se face engleza+germana (lucru la care eu tin f.mult)si, nu in ultimul rind, se afla relativ aproape de zona in care stam noi . Stie cineva mai multe lucruri despre invatatoarele / profesorii din aceste scoli ? Experiente placute sau neplacute ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns radu26 spune:

Cine te-a informat ca Scoala 45 tine de Colegiul Caragiale, nu stia ce spune. Singura legatura intre cele doua institutii este o poarta de acces si cam atat. Au conduceri diferite, au o baza materiala diferita, si in general nu au nici o treaba una cu alta. Vorbesc in cunoastiinta de cauza, daca vrei iti dau pe PM numarul cuiva de la secretariat de la Caragiale care poate sa-ti confirme acest lucru. Despre conditiile din interior in schimb, nu pot sa-ti spun nimic, am vrut doar sa indrept o eroare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

O prietena de-a mea a avut fetita in clasa I la Vlahuta. Cu greu a reusit sa o inscrie acolo. Acum este in claa a II-a si a mutat-o la o scola din apropierea casei ei. De ce?
- era f. departe de zona unde locuieste; zilnic pleca de la serviciu lua fetita de la scoala o ducea acasa si se intorcea la serviciu(cu masina, bineinteles)=> oboseala maxima.
- in clasa erau 36 de copii; la scoala unde este acum sunt doar 18 => se acorda mai multa atentie fiecarui elev.
- la sedintele cu parintii trebuia sa se duca cu buchete de flori sofisticate; aici nu mai este stresata din acest motiv.
- la Vlahuta copiii nu au facut engleza din clasa I, la scoala unde este acum au facut din clasa I.
- orele aveau 45' si pauzele 5'; la scola de cartier orele au 50' si pauzele 10'.
Concluzie: este mult, mult mai multumita de scoala de cartier (Dristor).
Si eu sunt in aceeasi dilema: nu stiu ce scoala sa aleg. Ma gandeam sa-l dau la scoala 11 (cea de langa Muzeul Antipa), dar este foarte departe de mine, desi accesul cu metroul ar fi usor. Ceea ce mi-a spus prietena mea m-a facut sa ma mai gandesc, mai ales ca am o scoala de cartier foarte aproape de mine (o vad de pe geam) si nici nu trebuie sa traverseze.
Mai astept si alte opinii pe tema asta poate reusesc sa iau si eu o decizie.
Am insa in minte un proverb: la pomul laudat sa nu te duci cu sacul.

Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GABRIELAS spune:

Multumesc pt informatii. De scoala 11 am auzit si eu insa , din cite am inteles este o scoala de fitze, in care nu prea se invata decit pt a trece clasa. Nu stiu ce sa cred!
Noi locuim in zona Aviatiei asa incit nu stiu care ar fi cea mai buna optiune care sa intruneasca toate dorintele .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titisha spune:

Eu intru cam rar pe forum. (din lipsa de timp).
Abia acum am vazut ceva despre scoala 11.
Nu este numai de fitze. Se face si scoala, dar in clasele mari trebuie completat acasa cu meditatii si un studiu sustinut si controlat (copilul termina clasa a VIII a anul asta). Atentie!!! se dau note mari (oricui, nu numai copiilor cu fitze) ceea ce nu reflecta exact ceea ce stie copilul. Invatatoarele sunt blande si dragute cu micii coplilasi, iar profesorii de la materiile principale isi dau osteneala, dar nu suficient. Dar, cred ca peste tot este cam la fel, daca copilul nu lucreaza ceva mai mult acasa, ramine mult in urma. Statistic vorbind este una din scolile cu rezultatele cele mai bune ma refer la olimpici, si la copii care intra la cele mai bune licee din capitala dar nu este numai meritul scolii. Ma repet copii studiaza mult acasa, in particular. Sunt multi absolventii ai acestei scoli care intra la Vianu, Sava, Lazar..
Daca nu primeaza aproierea de casa eu ti-o recomand. Copilul are colegi din Aviatei care de cativa ani buni vin singuri la scoala.
Nu se face limba germana, numai engleza si franceza, de asemenea trebuie sa invete acasa suplimentar (la meditatii sau cu parintii). Acum oricine face engleza acasa inca de cand este mic..
Sunt multi copii in clasa tot cam 36
Cam atat, deocamdata...
Titisha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Daca stie germana poti sa-l dai colegiul Goethe.Alta scoala aprope de voi ar fi jean monet, dar parca prea multi fitzosi sunt acolo.

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Eu va pot spune cate ceva despre Caragiale, ma refer la Liceu, dar am senzatia ca si Scolala are cam aceleasi principii, chiar daca n-au decat cladirea comuna. Fratele meu a terminat acolo si stiu ca e plin de copii de bani gata, asa ca el a avut ceva probleme (nefacand parte din categoria lor) de adaptare si s-a ajuns intr-un caz la segregarea clasei in 2 tabere, datorita unor orgolii. Cert e ca frati-miu a ajuns la Institutul de Medicina Legala sa-si scoata un certificat ca sa explice absentele pt perioada de convalescenta. El a intrat in prima clasa, deci acolo mai erau si copii intrati pe merit, dar in rest cred ca e naspa. Nu va recomand, mai ales ca auzisem de tot felul de "fonduri" necesare din timp in timp. De Vlahuta nu stiu nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluta spune:

Buna ,
Despre Caragiale nu pot sa spun mai nimic, pentru ca nu stiu deocamdata nimic, am colegi de serviciu care au copiii in calasa I, si deocamdata sunt multumiti, dar este si prea devreme sa se pronunte dupa doua luni.
La Vlahuta merge copilul vecinilor nostri, este a IV-a, sta la semi-internat, si sunt foarte multumiti.Copilul isi si face temele acolo, ei doar il verifica seara.
Pentru germana , cel mai bun este colegiul Goethe, insa se intra numai pe baza de examen de limba.
Pentru cei din Aviatiei, mai exista si scoala 17 , in zona Clucerului, care are si ea semi-internat.
Noi o sa ne confruntam anul viitor cu aceasta problema si deja imi fac tot felul de ganduri.

Mergi la inceput