Universul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Din cate stiu eu despre gaurile negre, nu este decat o explicatie, dar nu si o certitudine.

Astia de pe Discovery ziceau ca este o certitudine?

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Lucia, in acel documentar aratau ca au descoperit de curind o gaura neagra intr-o alta galaxie...intradevar, nu au fotografia ei, dar au observat cum stelele se indreapta cu o viteza uimitoare spre un acelasi punct, unde dispar...de unde au dedus ca e vorba de o gaura neagra. Documentarele le-am vazut dupa noaptea de Anul Nou, cind au dat la Discovery vreo 4 ore de emisiuni despre nasterea universului, planete, fenomene cosmice etc. Mi-am inceput anul cazind pe ginduri...hihi...

Numai bine!

"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Minunat subiect. Eu voi citi si voi urmari discutiile, pentru ca nu ma pricep prea mult si voi pune intrebari, daca nu va suparati. Referitor la gaurile negre, vreau sa stiu daca intr-o gaura neagra pot sa dispara planete (ex Pamantul), ideea e creepy dar ma framanta si ce inseamna "viteza uimitoare" cu care dispar in gaurile negre stelele...
Alta intrebare care va naste controverse probabil: universul are sau nu are inceput si sfarsit? Cum, ce, cand, abia astept sa scrieti.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by lucia_cs

Am mai gasit unul la fel de interesant si cu mai multe detalii.

http://www.wordwizz.com/10exp-16.htm

Imi pare rau ca nu pot sa ma apuc eu sa descriu anumite chestii. Problema este ca nici nu stiu de unde sa incep, dar nici nu am multe informatii de ultima ora in minte, si e cam nasol sa ma apuc sa copiez de pe net, mai bine va dau link-ul.

Lucia sotia lui Csaba.

Ce frumoasa plimbare...
Multumesc !

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

quote:
Originally posted by roxana1974

Alta intrebare care va naste controverse probabil: universul are sau nu are inceput si sfarsit? Cum, ce, cand, abia astept sa scrieti.

Roxana

In general sunt mai putine controverse despre nasterea Universului (majoritatea savantilor sunt de acord ca Universul a luat nastere odata cu Big Bang-ul) decat despre sfarsitul lui (aici opiniile difera - sfarsit prin implozie sau sfarsit prin destramare - pana si cea a atomilor).

Daca vreti o lectura interesanta, cititi cartile Last Three Minutes de P. C. W. Davies, Paul Davies si First Three Minutes de Steven Weinberg.

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

"daca vrei sa continuam discutia, te invit la topicul Universul, poate vei spune povestea oamenilor de stiinta sechestrati in capele..."

Conchita uite ca ti-am urmat invitatia.
E drept ca nu-mi aduc aminte de oameni de stiinta sechestrati in capele.
Hm..
Imi aduc aminte doar de Teofil patriarhul Alexandriei care a incendiat Biblioteca din Alexandria.
De Hipatia cea dintai femeie astronom si matematician a antichitatii ce a incercat sa ridice din ruine Biblioteca.
De Sfantul Chiril nepotul lui Teofil si patriarh al Alexandriei dupa moartea unchiului sau care a considerat ca nu numai cartile trebuiesc arse ci si cei ce la adapostesc trebuiesc ucisi.
Sint interzise pe rand scolile de filosofie, predarea limbilor straine si olimpiadele.

Incepea evul mediu

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Observ ce amintiri precise ai xenocid, si ce focusate sunt ele exact pe un anume subiect, mai sa fie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

In general sunt mai putine controverse despre nasterea Universului (majoritatea savantilor sunt de acord ca Universul a luat nastere odata cu Big Bang-ul) decat despre sfarsitul lui (aici opiniile difera - sfarsit prin implozie sau sfarsit prin destramare - pana si cea a atomilor).

Daca vreti o lectura interesanta, cititi cartile Last Three Minutes de P. C. W. Davies, Paul Davies si First Three Minutes de Steven Weinberg.

J.

[/quote]
si eu am citit cartile, nu o data, sunt super. sunt cu adevarat interesata de astronomie, dintotdeauna am fost. In general de planete, luna, soare, meteoriti.

April & Andrada

Mergi la inceput