FIV 23
Raspunsuri - Pagina 5
zisaCami spune:
fetelor!
Mereu sunt in contratimp cu voi, cu 10 ore in urma, din cauza fusului orar.
Cu privire la dr. Protopopescu subscriu si eu la cele scrise de Anemona si Monica-Elena. As mai adauga in plus ceva.
Dupa cum multe dintre voi stiti deja, eu am ajuns sa fac FIV in Canada, datorita faptului ca aveam congelata o proba de sperma la o clinica de fertilizare din Vancouver, inainte de tratamentul cu radioterapie al sotului meu, in urma unui cancer testicular (seminom).
Primul FIV l-am facut anul acesta la sfarsitul lunii iunie, desi totul a decurs excelent, nu am reusit, mi-a venit CM in a 14-a zi! Mi-au ramas insa 5 embrioni de f. buna calitate ( 3 de 8 celule si 2 de 6 celule ) congelati.
Suparata m-am intors mai repede in tara ( sf. lui iulie ) si am luat legatura imediat cu d-na dr. si i-am spus ca in octombrie vreau sa fac FIV in Romania, cu ea. Desi era superaglomerata cu lotul de FIV din iulie, si-a facut timp si m-a primit fara programare, i-a facut o spermograma sotului si pentru ca rezultatul a iesit destul de bun ( in comparatie cu cele trecute ) a si congelat proba, ca sa nu avem emotii in ultimul moment.
Intre timp, concediu, plimbari ... am inceput sa avem indoieli. Sotul meu insista sa ma intorc in Canada sa fac o noua incercare cu embrionii ramasi, eu voiam in Romania cu d-na dr., in care am foarte mare incredere! Apoi m-am consultat cu voi, prietenele mele dragi! Cu ajutorul vostru m-am decis, dar, nu pot sa va spun cat de jena mi-a fost sa mai dau ochii cu d-na dr.! A anticipat imediat ca ne-am razgandit si am fost surprinsa cand mi-a recomandat acelasi lucru ca si voi: sa incerc in Canada cu embrionii ramasi si apoi, in functie de rezultat vom vedea ce mai facem!
Ce am vrut sa spun cu asta? Ca m-a sfatuit in interesul meu! Poate alt medic s-ar fi gandit la propriul castig financiar, nu la binele pacientei!
Asa ca acum sunt aici, pe 16 noiembrie am programare la dr., pe 23 voi face echografia si daca totul va fi ok, voi face ET-ul pe 26 noiembrie ( ziua in care aniversam 10 ani de la casatorie ). Sper sa-i fac cel mai frumos cadou sotului meu!
Daca aveti intrebari legate de transferul embrionilor congelati, chiar va rog sa nu ezitati sa ma intrebati pana pe 16, cand am programare la dr. In felul acesta mai imi dati si mie niste idei despre ce intrebari sa-i pun doctorului ( pe langa cele pe care le-am pus deja pe lista ), mai cu seama ca numai consultatia costa 350 $!
Un tuturor si astept in continuare sfaturile voastre!
Cami
anemona spune:
Cami, ma bucur ca esti impacata cu decizia ta, eu atunci cand ai intrebat am fost una din cele care ti-au raspuns si vreau sa ma bucur ca te-am sfatuit sa mergi in Canada, sper sa vii de acolo invingatoare si mamica in devenire! O sa vii inapoi si tot dna doctor o sa-ti urmareasca sarcina si poate o sa ai noroc sa nasti tot cu dansa si o sa vezi cata grija va avea de tine si de bebe!
Eu am avut o sarcina destul de dificila, aveam momente cand credeam ca totul s-a terminat, pot spune cu mana pe inima ca m-am hranit noua luni cu increderea pe care aceasta femeie minunata mi-a dat-o ca voi reusi sa duc sarcina cu bine la capat. Si sa nu uitam ca si ea e om, e femeie, e mama de doi copii, fetita ei dadea capacitatea, baietelul avea nici 3 ani, si totusi avea disponibilitatea permanenta de a fi alaturi de noi. Uneori trebuie sa privesti lucrurile in ansamblu si sa vezi ca si medicii fac sacrificii pentru o reusita, pentru ca noi sa iesim pe poarta spitalului cu un copil in brate.
zisaCami spune:
Da Anemona, stiu ca mi-ai scris, a fost unul din mesajele spuse din suflet, care m-au determinat sa iau hotararea asta. Cand mi-ai spus ca "acolo te asteapta copilasii tai", am plans si atunci am realizat ca asa este! Trebuia sa le dau o sansa!
Stiu ca d-na dr. este un om deosebit, pe langa faptul ca este un medic foarte bun!
As mai adauga ca "este mama a trei copii", intrucat mai are o fetita din partea sotului!
Un tie si tuturor fetelor, viitoare mamici sau inca aspirante
Cami
Monica-Elena spune:
Corect cami si Anemona , perfect de acord cu voi in ce o priveste pe dna dr. Un om si un medic de exceptie.
Gabi de la lot la lot se schimba atat medicamentatia cat si ideiiile echipei de FIV. In lotul asta de oct de exemplu cele cu 20 erau considerate hiperstimulate.De exemplu cand ai facut tu acum 3 ani ET a fost sub ghidaj ecografic?Anemona de exemplu pa langa vibramicin, aspirina , prednison si utrogestan a mai facut si 3 pregnyl in cele doua sapt de asteptare. La lotul asta nu s-a mai dat pregnyl.De asta spuneam ca ei schimba de la an la an si aduc imbunatatiri atat grecii cat si Ancar si dna dr.
Cami va fi cu noroc o sa vezi mai ales ca pe 26 noiembrie sti ca este Sfantul Stelian protectorul copiilor?
Monica
gabid spune:
Nu ,nu cred ca ET a fost sub ghidaj eco.Mi-au pus la monitor o imagine dar nu eco ci doar cea de la microscop a embrionilor rezultati.Au mai evoluat inseamna!
Eu stiu ca la hiperstimulare te doare burta infernal de tare si nu iti pot face Et...cum a fost Karula daca va aminitit de ea in lotul dinaintea Anemonei pt ca ,cu anemona a facut doar ET.Ea a avut 36 de ovocite si au rezultat vreo 26-28 de embrioni.Avea o burta de parca era insarcinata in 5 luni.Eu am avut in lot o fata cu 20 de ovocite si nu era hiperstimulata.
Va dati seama ca la mine dupa ET primul am luat doar aspirina si utrogestan?Aveam dureri de burta infernala si nu mi-au dat altceav!!??!!!Dupa al doilea ET mi-au dat doar utrogestan si scopantil pt contractii!
Gabi si Moni cea obraznicuta.
Monica-Elena spune:
Acuma se da prednison, vibramicina timp de 5 zile si aspirina si utrogestan pana dupa testul de sange
Monica
Monica-Elena spune:
prednisonul ca sa nu respingi embrionul, vibramicina este antibiotic care se da dupa punctie, aspirina ajuta la fixare(aspirina tamponata de 100), utrogestanul la fixare.
Monica
zisaCami spune:
Monica-Elena pentru tine! Ma sa ai "gura aurita"! Nu stiam ca pe 26 noiembrie e Sf. Stelian, cu atat mai mult sunt mai optimista si increzatoare in reusita! Doamne ajuta !
Cami
Monica-Elena spune:
Cami bb mei au fost bagati in ajun de Sf. Dumitru pe 25 oct si am aflat ca sunt insarcinata pe 8 noiembrie de Sf. Mihail si Gavril. Roagate la Sf. Parinti Ioachim si Ana si o sa vezi ca minunea se va intampla fata frumoasa.
Monica