Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Cabinetul Psi - consultatii de psihologie

nu stiu nici acum

Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 2

danna2002
danna20021124 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Trimite mesaj Yahoo lui danna2002 Adauga semn de carte la mesaj Trimite danna2002 un Mesaj Privat

nu stiu nici acum

marea mea problema este ca nu stiu cum sa invat..la viata mea de elev de liceu si generala nu am excelat adica am avut cam 8 media..acum la fac nu stiu cum sa invat si pentru asta va rog sa ma ajutati...nu mai vreau restante mi ajung cele 4 pe care le am de anul trecut...mentionez ca urmez o fac tehnica la care procesul de invatzare presupune doar asimilare de formule si ceva probleme..cele care ati urmat fac de genul acesta si nu numai puteti sa imi spuneti si mie cum ingerati tona de formule si teoria...si cum extindeati tiparul de la probleme.....tx

danna2002
      (0 aproba) (0 dezaproba) |
pisi-pis
pisi-pis1169 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luipisi-pis Adauga semn de carte la raspuns Trimite pisi-pis un Mesaj Privat
Dana, fiecare are stilul lui de a invata, cred ca solutiile nu sunt general valabile. Singurul sfat pe care eventual pot sa-l dau este sa incerci sa inveti demonstratiile si sa faci probleme "cu creionul in mana", construind o schema logica, nu doar citind si memorand cursurile sau rezolvarile problemelor. Dupa rezolvarea mai multor probleme vei retine fara efort si formulele. Dar ce zic eu, poate tu chiar faci asa. Succes, sunt convinsa ca vei reusi!

Mergi la inceput
casandra
casandra3088 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite casandra un Mesaj Privat
Incearca sa intelegi ce se afla in spatele formulelor. Citeste mai mult decat cursurile, pe marginea subiectului.
Mergi la inceput
spic de grau
spic de grau2902 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite spic de grau un Mesaj Privat
Eu am terminat o facultate tehnica.
Nu puteam invata un curs daca nu rescriam formulele, demonstratiile..DOar citind cursurile imi dadeam seama ca nu-mi ramanea mare lucru in cap.
Asa ca ia-ti o foaie de hartie si un creion cand inveti un curs, intai citesti tot cursul sa vezi ce vrea sa dezbata acolo si iti notezi cam care ar fi punctele importante (scheletul cursului); iei si citesti din alte tratate ce se scrie despre subiect (ptr a intelege mai bine esenta), si apoi rescrii tu cursul cu cuvintele tale, si faci demonstratiile matematice in mod logic, fara a incerca sa inveti pe dinafara demonstratia.
Eu una in fiecare zi (ca invatam in apropierea sesiunii si in sesiune), inainte de a ma apuca sa invat ceva no, faceam o recapitulare pe scurt a ceea ce invatasem inainte, si apoi invatam alte cursuri. Ultima zi era zi de recapitulare, in care imi faceam posibile subiecte si vedeam cam cum as raspunde.
La probleme...trebuie exercitiu si o intelegere ff buna a materiei. Altfel nu te poti apropia de ele!

Acum incearca si tu sa-ti faci o metoda in functie de ce tip esti (vizual, auditiv..poate te ajuta cnd inveti si scrii sa si vorbesti cu glas tare ca sa se intipareasca mai bine materia).


Luminita si DAVID - 11.03.2004

Povestea nasterii lui David

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Mergi la inceput
gabrielat
gabrielat414 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite gabrielat un Mesaj Privat
Si eu am terminat o facultate tehnica.
Nu poti retine numai citind cursurile, trebuie sa lucrezi cu creionul in mana si incercand sa gasesti logica demonstratiilor. Ca si Luminita, si eu invatam numai in sesiune, citeam intai cursurile ca sa inteleg cat de cat cu ce se mananca si pe urma luam pixul si refaceam demonstratiile. Iar ultima zi era si pentru mine de recapitulare.
Multa bafta!


gabriela si aditzu
Mergi la inceput
aschiutza
aschiutza2962 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite aschiutza un Mesaj Privat
Eu am terminat chimia, unde tot asa aveam cu kg de formule...

Eu imi alegeam pe semestru examenul cel mai greu ( sau cu proful cel mai pretentios) si incercam din timpul semestrului sa citesc SI SA INTELEG notitele de la acest curs (nu sa le retin). Imi mai luam carti, mai intrebam la laboratoare, dar cind intram in sesiune trecusem cel putin prin jumatate din notite. Pt restul examenelor invatam in sesiune, si pt ca eu nu am memorie grozava, treceam prin cursuri asa incat sa-mi las 2 zile de recapitulare, iar seara dupa invatat, treceam prin notitele invatate cu privirea. Asa nu am avut niciodata probleme cu examenele! Si inca un secret, invata intotdeauna ultimele 2 cursuri, nu stiu de ce profii dau tot timpul din ele si majoritatea studentilor nu ajung sa le mai invete ok....

Eu la probleme nu am retete speciale. Incearca dupa ce ai citit si inteles problema de la seminare in una din zile, a doua zi sa o rezolvi singura.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Mergi la inceput
micutza
micutza98 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimicutza Adauga semn de carte la raspuns Trimite micutza un Mesaj Privat
Eu de asemena am terminat o fac. tehnica si am parcurs-o cu creionul si hartia in fata, indiferent de materia la care invatam. Succes la invatat
micutza
Mergi la inceput
roxanak
roxanak519 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui roxanak  Trimite mesaj yahoo luiroxanak Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanak un Mesaj Privat
Si eu am terminat fac tehnica si aveam materii cu formul si grafice cu duiumul. Nici eu nu invatam in timpul semstrului, dar inainte de sesiune ma apucam si-mi faceam fise la materiile mai grele. Fisele constau in conspecte sub forma de schite pe care le citeam si incercam sa le inteleg cat mai logic. Dupa care ma apucam de demonstratii , probleme si exercitii si asa imi intrau formulele in cap. Problema mea era, ca daca lipseam de la cursurile de la inceputul semestrului cand se explicau termenii de baza, atunci imi era mai greu, dar daca aveam baza (termeni, denumiri, ce reprezinta fiecare) imi era mult mai usor sa imbin totul in formule si demonstratii.
Dupa ce invatam (in timpul zilei, niciodata seara), daca ma apucam sa fac ceva (mancare sau baie) imi propuneam cate un subiect si incercam sa-mi aduc aminte ce era important (uneori cu voce tare). Daca uitam ceva, sau simteam ca am omis ceva, imi luam fisa si o mai citeam inca o data, mestecand si in mancare.
Spor la invatat si nu dispera, formulele si demonstratiile sunt de multe ori logice, trebuie numai sa descoperi logica lor.
Mi s-a intamplat sa fie lucruri care nu vroiau sa-mi intre in cap, mi-a ramas o singura solutie, sa ma rog sa nu-mi pice la examen (cu exceptia statisticii matematice, am avut mereu noroc).
Pupici

Roxana si Lucia Valentina (26.05.02)
Mergi la inceput
georgianab
georgianab274 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui georgianab  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui georgianab  Trimite mesaj yahoo luigeorgianab Adauga semn de carte la raspuns Trimite georgianab un Mesaj Privat
Noua ni se spunea la facultate ca nu e important sa stii formule pe de rost ci e mai important sa stii sa identifici un caz si sa stii apoi unde sa cauti.

http://community.webshots.com/user/georgianab
Mergi la inceput
Sobo
Sobo400 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Sobo un Mesaj Privat
Cam tot ce au zis fetele mai sus faceam si eu.
Si eu invatam mai mult in sesiune, drept urmare imi faceam o planificare pe zile cate cursuri sa invat, si ultima zi( sau ultimele doua) era (erau) pentru recapitulare. In fiecare noua zi incercam sa recapitulez si o parte din subiectele deja invatate anterior. Trebuia sa inteleg, altfel nu puteam retine!!!!( Daca nu era foarte bine facuta demonstratia in curs, cautam documentatie suplimentara)
Incercuiam cu diverse culori si subliniam formulele astfel incat retineam vizual cursul. De cele mai multe ori imi aduceam aminte exact "poza" paginii de curs.
Si la fiecare noua trecere prin curs, scriam, scriam, scriam.
Desi eu nu practicam metoda, la unii merge si invatatul in grup, poate discutand problema cu altcineva te luminezi mai repede si reti mai usor.
Ia scurte pauze si limpezeste-ti mintea!

Bafta multa!

Sobo si Dragos

"Copiii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." Nicolae Iorga
Mergi la inceput
Mia.
Mia.1194 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Mia. un Mesaj Privat
Eu sint mai grea de cap,facultatea(tot tehnica)a fost un cosmar!
Incercam sa inteleg,ce intra intra in cap,ce nu invatam pe de rost,ce mai raminea faceam copiute...Ce sa-i faci,trebuia sa termin,nu?Noroc ca in ultimii doi ani m-am maritat cu un coleg bun la invatatura si mai copiam si de la el plus ca-mi facea proiectele...A fost bun si sotul meu la ceva! Glumesc!

Poze
Mergi la inceput
Pag. din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com