Dureri de picioare la copii
Ancuta mea, trei anisori, acuza dureri la ambele picioare, genunchi si muschii de deasupra ca niste dureri reumatismale. Nu prea le-am dat importanta dar ieri a plans si ma ruga sa-i fac intr-una frectie si noaptea s-a trezit spunandu-mi ca o dor piciorusele.
Bineinteles ca o sa vorbesc cu dra. de familie dar nu mi se pare prea priceputa si mi-e frica ca o sa trateze problema prea usor, fara prea multe explicatii.
Copiii vostri au avut astfel de probleme? Ce-as putea sa fac, la ce fel de dr. sa apelez, caci noi locuim in Giurgiu si nu am prea multe alternative, dar daca trebuie as veni cu ea la Bucuresti, dar unde?
Va rog dati-mi si mie un sfat caci poate fi o problema usoara dar totodata una serioasa!
Raspunsuri
Bobita spune:
Pot fi dureri de crestere. Dar cel mai bine este sa o vada un medic, si daca vrei in Bucuresti, eu zic ca cel mai bine este la Budimex. Sanatate maxima
Sa fim fericite
ponicid spune:
Mie nu mi s-a intamplat (fetita mea este prea mica) dar am un coleg pe care l-am auzit ca pe ambele lui fetite le dureau picioarele in diferite faze de crestere (acum fetele sunt mari) si ca el considera aceste dureri ca fiind de crestere.
ponici daniela
Ana71 spune:
Nu m-am lovit practic de situatia asta (baietelul mu are tot 3 ani), dar la un moment dat cand copilul a avut frisoane, in timpul unei raceli si m-am speriat stiind ca frisoanele apar la copii mai mari, pediatrul lui (care lucreaza la spitalul Grigore Alexandrescu si in care am mare incredere) mi-a spus ca pe masura ce cresc manifestarile copiilor se diversifica. Mi-a spus atunci ca, dupa 3 ani, vor aparea durerile de crestere, care pot fi foarte acute si pot dura perioade mai lungi.
Parerea mea este totusi sa o vada un pediatru, eventual sa-i faca niste analize, dar dupa cum ai descris tu manifestarile cred ca este vorba de dureri de crestere.
Julie spune:
Uite eu am avut problema asta.
Baiatul meu s-a plans de dureri de spate pe la 2 ani si ceva. M-am ingrijorat pe loc si m-am prezentat cu el la doctor - care s-a ingrijorat si l-a trimis la raze - dar, slava Domnului, nimic! Mi-a dat niste plasturi pe care i-am folosit cateva zile - si cam atat.
Anul asta insa (are 5 ani) a inceput sa se planga tot mai frecvent ca il dor picioarele. Ba chiar in noaptea de Anul Nou s-a trezit urland de durere, iar noi, parintii...! Am mers la doctor urgent, caci era intr-un context nasol, la o saptamana dupa depistarea unui streptococ in gat... Au urmat analize, dar totul pare sa fie OK, fara insa nici o explicatie pentru aceste misterioase dureri.
Pot fi, intr-adevar, dureri "de crestere" (eu am avut in copilarie, in special seara/noaptea, dupa o zi mai obositoare - am si acum, dar stiu cum sa le vin de hac; cred ca sunt in legatura cu circulatia, totusi - parerea mea), dar mai intai trebuie sa te asiguri ca nu au alta cauza.
Ce imi vine mie in cap acum (ca e proaspat) e sa iti amintesti daca fetita nu a avut o amigdalita recenta, sa verifici daca incheieturile nu ii sunt umflate, daca nu cumva i-a aparut o eruptie in zona incheieturii, daca are febra - simptome ale reumatismului poliarticular acut la copii... Sa stii ce sa ii spui medicului.
Verifica de asemenea daca durerile astea nu apar, cum am zis, dupa o zi mai plina, in care copilul sa fi alergat mult/ mers la plimbari mai lungi...
In cazul durerilor "de crestere" (daca orice alta cauza a fost eliminata)ofera copilei 1/2 paracetamol, un masaj usor - pe loc, si pe termen lung(ce am adoptat eu si vad ca merge deocamdata)un somn la pranz iar pe la 8 seara, tusti in pat, in ciuda protestelor ca "nu vine somnul". Vine repede, ai sa vezi!
Multa sanatate!!!
Julie
GabrielaG spune:
Cu baietelul meu cel mare am eu asemenea probleme (are 4 ani si 9 luni). Cam de un an si ceva se plange ca il dor picioarele si se intampla si noaptea sa se trezeasca si sa planga,. punandu-ma sa-i fac frectie(eu ii mai dau Nurofen sirop sau Marcofen, cand sunt durerile mai mari). Pediatra a spus ca e posibil sa fie durerile de crestere, m-am gandit si eu la reumatism, dar a spus ca e prea mic ptr. asta. Vom merge la un ortoped, asa a recomandat, desi pe el in special il doare gamba de la piciorul drept, si mai rar genunchii sau oasele.
Pe cine am mai intrebat, cam tot asa mi-au spus, ca sunt dureri de crestere. Sper sa ajung si la ortoped intr-o zi, si mai dau un semn de viata eventual.
Sanatate multa,
Gabriela si baietii
miha spune:
va multumesc mult fetelor ptr. raspunsuri.... sper si eu sa fie dureri de crestere.......dar asa devreme!
Am vorbit deja cu dra. ei si pana o vede si o sa-i faca niste analize de sange, mi-a prescris Nurofen ptr. calmarea durerilor.
tora97 spune:
si thea mea se mai plinge din cind in cind de asemenea dureri.. eu rezolv asa: in momentul respectiv ii dau un analgezic, nurofen, panadol, marcofen...
apoi ii dau calciu... vreo citeva zile... asta exceptind suplimentul de calciu pe care il primeste 10 zile pe luna in lunile cu "r"
de fiecare data da rezultate.....