Am sanse?
Vreau sa rog fetele care sunt deja viitoare mamici, care au trecut prin "perioada de asteptare" sa ma lamureasca si pe mine. Stiu ca fiecare organism reactioneaza altfel, dar poate ma mai linistesc putin, poate nu mai stau cu sufletu la gura, poate nu ma mai framant sa gasesc raspunsul.
Astept de aproape doi ani sa devin o viitoare mamica. Acum 1 an jumatate mi-am facut toate analizele si mi-au iesit bune(hormonale, HSG, toxo si celelalte, spermograma - normospermie).
Luna asta am folosit teste de ovulatie.
Duminica (ziua 13) testul mi-a iesit pozitiv iar temperatura a fost de 36,6. Am prestat si am stat in pat 1 ora si 15 minute, dupa care m-am ridicat si am plecat intr-o vizita. Seara, mai precis in timpul noptii am avut dureri de ovare cam mari.
Luni (ziua 14) mi-am mai facut un test de ovulatie pe care l-am considerat negativ pentru ca linia de control era colorata destul de vizibil iar liniuta de test era slab colorata. Temperatura a fost tot de 36,6. Normal, ar fi trebuit sa creasca la 36,8 luand in considerare faptul ca am presupus ca ovulatia a avut loc duminica. Am perestat si luni pentru ca am considerat ca daca ovulatia a avut loc poate mai prind sfarsitul ei si cine stie, poate se prinde ceva.
Marti (ziua 15) am mai facut un test de ovulatie care a fost negativ, dar temperatura a fost tot de 36,6.
Durerile de ovare au fost mai sporadice luni si marti, dar a aparut si o usoara durere de mijloc.
Miercuri (ziua 16) mi-a crescut temperatura cu 2 gr si a ajuns la 36,8. Inca mai am durere la ovare, usoara durere de mijloc si simt in burta ca o presiune, nu prea mare, dar o simt.
Cu trei zile inainte de presupusa ovulatie (duminica) am avut mucus abundent, dupa care acesta a aparut doar spontan, pana luni.
O fata pe forum mi-a spus ca temperatura poate sa creasca si dupa 2 zile de la ovulatie.
Fetelelor, care ati trecut prin asa ceva, este normal?
Daca ma iau dupa testul de ovulatie, aceasta a avut loc duminica, iar daca ma iau dupa temperatura bazala ovulatia a avut loc marti?
Cam la cate zile de la ovulatie incepe sa se prinda outul?
Cand se poate face cel mai devreme un test de sarcina?
Cam la cate zile incep sa apara unele mici semne de sarcina?
Ma pot gandi ca as avea sansa luna asta la bb?
Am ales sa pun intrebari si aici la viitoare mamici pentru ca ele au trecut prin asa ceva si poate gasesc raspuns la intrebarile mele.
Daca moderatorii considera ca am gresit cu ceva ii rog sa stearga ei subiectul.
Multumesc mamicilor
LilianaM
Raspunsuri
amary19 spune:
Draga MRL, chiar daca unele teste de sarcina se lauda ca pot da raspuns exact chiar si la 7 zile de cind presupui tu ca s-ar putea sa fi ramas insarcinata, s-a dovedit ca dupa 12 zile rezultatul este conform cu starea ta (chiar la un moment dat am gasit undeva scris aceasta informatie--- nu mai stiu unde). Asa ca te sfatuiesc sa astepti 12 zile de cind crezi tu ca ai ramas si apoi sa faci testul. Testul care mi s-a parut mie cel mai bun a fost O-Zone de dimineata. Nici nu e f scump (in jur de 50000 lei).
Sper sa te ajute si sa ai rabdare!
Bafta multa!
amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti
MRL spune:
amary19, trebuie sa am rabdare. Multumesc mult pentru raspuns.
Dar poate imi spune si mie cineva daca este o problema daca temperatura a crescut dupa 2 zile de la data ovulatiei. Pot exista probleme?
Instalarea bb in burtica se face odata cu ovulatia, sau mai trec cateva zile?
Testul de sarcina se poate face dupa 12 zile de la ovulatie sau ....
lamuriti-ma si pe mine, va rog frumos...fetelor...
LilianaM
Androix spune:
Liliana, nu este nici o problema ca temperatura a crescut mai tarziu. personal nu am avut rabdare s-o iau mai mult de o luna, dar este foarte important si de cand o iei tu, pentru ca numai dupa 2-3 luni incepi sa-ti dai seama de un tipar care se repeta si il poti interpreta. Altfel eu zic ca este un stres in plus. Am auzit de o fata de aici de pe forum careia i-a crescut temperatura tot dupa cateva zile. Chestie super verificata pentru ca in acelasi timp ea facea si monitorizare ecografica si deci a vazut exact ziua ovulatiei. Oricum ovulatia are loc inainte de cresterea temperaturii, deci tu trebuie sa fii pe faza inainte.
Deci eu zic in felul urmator: din ziua 10 pana in ziua 25 a CM prestare tot la doua zile, lasa stresul, fii optimista si pregateste suzetele! 
Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
ariadna33 spune:
Dupa parerea mea ai avut ovulatie! Daca ai facut testul duminica si a iesit pozitiv, inseamna ca in urmatoarele 24-36 ore s-a petrecut ovulatia (deci luni sau marti, pt. ca durerile de ovare inceteaza dupa ce a avut loc aceasta). Mucusul e normal sa apara inainte de ovulatie. Temperatura poate creste mai tarziu, nu e OBLIGATORIU sa creasca a 2-a zi.
Dupa conceptie la aprox.7 zile oul ajunge in uter, in mucoasa caruia se implanteaza in urmatoarele 3-4 zile.
Testul ar trebui sa fie (cel mai devreme)pozitiv la 14 zile de la ovulatie, pentru ca nivelul hormonului de sarcina sa poata fi detectat.
Dar daca esti nerabdatoare, fa-ti testul de sange la 12 zile de la data cand presupui ca ai avut ovulatia, e cel mai sigur!
MRL spune:
Fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri. In sfarsit sunt si eu lamurita cum sta treaba cu testele si cu temperatura.
Multumesc

Pupici pentru mamici
si viitoare mamici
LilianaM
Alé spune:
Liliana, daca vrei, iti pot da si eu o explicatie, mai "stiintifica", astfel incat data viitoare (desi sper sa nu existe o data viitoare, din cauza de
) sa stii exact ce ti se intimpla si de ce.
Ovulatia este insotita de producerea de catre glanda pituitara de o cantitate mare de LH. Aceasta crestere a LH (Luteinizing Hormone - nu stiu cum e in romana) este detectata de testele de ovulatie. De obicei, intre 2-36 ore dupa detectarea varfului de LH are loc ovulatia. In cazul tau, luind in considerare si durerile pe care le-ai avut, ai ovulat duminica. LH-ul nu se elimina imediat din corp si de aceea si testul de luni a iesit usor pozitiv; drept dovada, marti, nici urma de el.
Dupa ovulatie, foliculul din care a fost expulzat ovulul (dupa expulzare se numeset corpus luteum) incepe sa produca progesteron. Acest progesteron este cel care ridica temperatura corpului. Acesta se produce treptat, de aceea se reflecta in temperatura dupa 2-3 zile. In cazul tau, astazi, joi, (4 zile DPO) ar trebui sa ai in continuare 36.8 sau chiar mai mult.
Daca exista fecundare, outul fecundat calatoreste inapoi in trompa (fecundarea are loc de regula in treimea din apropierea ovarului) si apoi pluteste in uter, pina cind se prinde. Asta se intimpla de regula intre zilele 7-10 DPO, sau extins 5-12 DPO. Implantarea este evidentiata la unele persoane de o scadere brusca de temperatura care dureaza doar o zi (de ex: 36.9, 36.5, 36.9), singerare usoara, si crampe ca la ciclu.
Dpdv hormonal, corpus luteum inceteaza productia de progesteron in jur de ziua 10 DPO; daca exista implantare, celulele care vor forma viitoare placenta a BB-ului produc ß-HCG care "ordona" corpus-ului luteum sa continue productia de progsteron. Acesta va produce prog. pina cind placenta va fi suficient de matura sa produca singura progesteron si estrogen.
Nivelul HCG se dubleaza de la o zi la alta si acest hormon este evidentiat de testele de sarcina. Deci sarcina nu poate fi detectata pina la implantare, cind incepe a se produca HCG, ba chiar nici in ziua imediat urmatoare, deoarece testele de sarcina sint prevazute sa detecteze 20-25 miu de hcg. Si cum inainte de implantare nivelul hcg e sub 1, tre' sa astepti citva timp sa creasca.
Primele semne sigure de sarcina apar de regula odata cu implantarea, dar si fecundarea da semnele ei - depinde de la femeie la femeie.
Sper ca ti-am dat niste raspunsuri satisfacatoare si ca m-am exprimat destul de coerent.
Oricum, iti tin pumnii
.
Toate lucrurile se intampla cu un scop.
MRL spune:
Ale, iti multumesc pentru raspuns
.
Asa cum ai scris, astazi, joi, am avut temperatura tot 36,8. Sper ca totul sa decurga normal si sa se implamnteze outul mult dorit. Cand am inceput prima oara sa imi monitorizez temperatura am observat ca din ziua 14 temperatura urca deja la 37 gr si ramanea crescuta pana cand aparea ciclul urmator.
Acum inca mai am usoare dureri de ovare, dar ele sunt sporadice asociate cu dureri de mijloc. Sper ca aceste dureri sa nu fie in defavoarea procesului de implantare.
Pupici
LilianaM
MRL spune:
Salut mamicile si viitoarele mamici
Nu am mai scris nimic dspre mine pentru ca am stat si am asteptat sa vad cum ma simt. Am sa va redau mai jos graficul de temperatura si simptomele pe care le-am avut
ziua 9 - 36,7
10 - 36,5
11 - 36,5
12 - 36,5
13 - 36,6 - test ovulatie pozitiv - prestare-, seara dureri mari de ovare partea stanga
14 - 36,6 - test ovulatie negativ - prestare -, durere sporadica de ovare
15 - 36,6 - durere sporadica de ovare
16 - 36,8 - durere usoara de ovare, durere de mijloc, presiune in zona ovarelor
17 - 36,8
18 - 36,8
19 - 37,0 - dimineata durere ovare partea stanga, durere ca la ciclu
20 - 37,0 - seara durere de ovare partea stanga, am simtit la un moment dat ca un cleste care prinde si trage, durere ca la ciclu
21 - 36,8 - in timpul zilei senzatie de foame, dupa ce ma scol de la masa in scurt timp paraca mi se face foame, seara presiune la sani, parca sunt fierbinti mai ales la sfarcuri, usoara mancarime la nivelul lor dar in timpul zilei parca nu am nimic;
22 - 37,1 - dimineata senzatie de voma si am icnit in baie, dar nu am avut ce, senzatie ca iti ies si matele; toata ziua senzatie de foame si de voma; la un moment dat am avut senzatia ca mi-a venit ciclul
De trei zile iau vitamine pentru ca sotul este bolnav si poate scap de raceala. Am mai luat si altadata vitamine dar nu am avut niciodata senzatia aprope continua de foame.
Legat de senzatia de voma, am mai avut asa ceva dar niciodata asa de rau.
Pana acum nu am avut repulsie fata de mancare. In seara asta cand am pus masa imi era foame dar nu imi venea sa maninc nimic de pe masa.
Cand ma pun in pat sa dorm am cateodata senzatia ca in partea stanga am ceva care trage in jos si imi gasesc pozitia ca sa nu ma doara.
Am sa vad cum am sa ma simt si zilele urmatoare si am sa va tin la curent.
Nu vreau sa imi fac iluzii dar poate am putin noroc si bunul Dumnezeu ma binecuvanteaza cu bb pe care il astept de 2 ani.
Tineti-mi pumnii fetelor, poate raman aici la voi.
Pupici
LilianaM