endometru subtire

endometru subtire | Autor: Tia

Link direct la acest mesaj

fetelor, am o rugaminte la voi. din ce cauza(e) endometrul nu creste, ramanand subtire? stiam ca deficitul de progesteron ar putea fi una.

dar daca progesteronul din faza luteala este in limite normale?

multumesc sa auzim de

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Buna Tia,

Te referi la faptul ca endometrul ramine subtire (sub 8 mm) intr-un ciclu natural sau ca ramine subtire (sub 8 mm) intr-un ciclu manipulat (in vederea FIV sau ET) ?

Ideal este intre 10-13 mm si stiu ca-ntr-un ciclu manipulat endometrul se 'construieste'cu ajutorul estrofem-ului(estradiol valerat) pe durata de 15 zile pina la ET ( deci fara punctie , doar transferul).

In timpul FIV-ului ajuta la cresterea endometrului un anumit hormon (imi scapa numele , ceva in genul gonodropina ....)care se gaseste in infectiile de stimulare (vezi GonalF).
Stiu ca acesta se masoara odata cu masurarea foliculiilor.
Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauion spune:

Tia, eu stiam ca estradiolul este cel care determina cresterea endometrului. Poate te ajuta linkurile de mai jos:

www.fertilitext.org/p2_doctor/fertility_tests.html br / " target="_blank">http://www.fertilitext.org/p2_doctor/fertility_tests.html br /
http://users.rcn.com/jkimball.ma.ultranet/BiologyPages/S/SexHormones.html

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

multumesc fetelor nu este vorba despre un ciclu manipulat.. care va sa zica estradiolul este pricina

Laura foarte interesante link-urile, le pun si la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32167" target="_blank"> SCURTATURI, may I?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Mie mi-a zis doct ca progesteronul det grosimea endometrului. Eu aveam cam 6mm si deficit de progesteron. De cand iau utrogestan e in jur de 11mm. Deci la mine progesteronul era cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Tia cum iti dai seama de grosimea endometrului? Din analiza la doctor? Cantitatea menstruatiei are vreo legatura, ca dupa cate stiu asta reprezinta ea, endometrul care se elimina nu?

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piciulici spune:

Din cate stiu eu, se vede la ecograf, la mine cel putin asa a fost

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Eu stiu ca in prima parte a CM endometrul prolifereaza sub influenta estrogenilor (faza proliferativa). In partea a doua a CM, endometrul sub influenta progesteronului se transforma secretor (faza secretorie).
Am vazut asta pe propria mea "piele", in luna in care am facut stimulare cu clomifen (care se stie ca inhiba estrogenii) in ziua 14 endometrul meu avea numai 8 mm, iar CM a venit in cantitate mult mai mica decat de obicei(cam un sfert!).
Degeaba am luat eu utrogestan din ziua 16, ca nu a avut ce sa se transforme in "secretor"...
Probabil ca cineva care are estrogeni "din belsug" ar fi raspuns la tratament, la mine nu a mers.
Si nu am spus-o eu, au spus-o 2 medici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauion spune:

quote:
Originally posted by Tia

multumesc fetelor nu este vorba despre un ciclu manipulat.. care va sa zica estradiolul este pricina

Laura foarte interesante link-urile, le pun si la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32167" target="_blank"> SCURTATURI, may I?

Sigur Tia, asa ajungem sa fim cat mai bine informate si sa-i uimim pe medicii nostri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by Oana_B

Tia cum iti dai seama de grosimea endometrului? Din analiza la doctor? grosimea endometrului se vede la eco, la momentul implantarii trebuie sa fie de cel putin 8-9mm Cantitatea menstruatiei are vreo legatura, nu cred, dar nu stiu sigur ca dupa cate stiu asta reprezinta ea, endometrul care se elimina nu? da, se elimina

Oana_B pupe oana beu

miersi tia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Endometru la implantare trebuie sa fie peste 9.Atunci e pregatit sa primeasca puiutul/

Monica

Mergi la inceput