Legenda .
![](images/user_woman.png)
O legenda din india spune ca:" Dupa ce a terminat facerea barbatului,Creatorul si-a dat seama ca folosise toate elementele concrete si ca nu-i mai ramasese material pentru facerea femeii.Atunci El a luat:
rotunjimea lunii,
supletea corzii de vita,
tremurul ierbii,
zveltetea trestiei si frumusetea florii care se deschide,
mobilitatea frunzei,
seninatatea razei de soare,
lacrimile norilor,
nestatornicia vantului,
timiditatea iepurelui,
imfumurarea paunului,
moliciunea pufului si duritatea diamantului,
blandetea mielului si cruzimea tigrului,
caldura focului si raceala zapezii,
vorbaria cotofanei si trilul privighetorii,
prefacatoria vulpii,
credinciosia leoaicei
si , punandu-le toate la un loc, a dat nastere femeii si a daruit-o barbatului. Dupa o saptamana, barbatul s-a intors la Creator si i-a zis:
Doamne, creatura pe care mi-ai daruit-o imi chinuieste viata. Vorbeste tot timpul, ma enerveaza la culme si nu imi da nici o clipa de odihna.Ea insista sa ma insoteasca peste tot si sta pe capul meu toata ziua. Plange din orice si duce o viata de trandaveala.Am venit sa ti-o dau inapoi pentru ca nu mai pot trai cu ea"
" Bine", a raspuns Creatorul.Si a luat-o pe femeie la Sine.
O saptamana mai tarziu, barbatul s-a intors iarasi in fata Creatorului:
" Doamne, viata mea este asa de pustie de cand ti-am dat inapoi creatura aceea! Nu ma gandesc decat la ea!O revad dansand si cantand,privindu-ma cu coada ochiului,glumind cu mine si apoi
ascunzandu-se in bratele mele.Era asa de frumoasa la vedere si placuta la mangaiat.Imi lipseste mult rasul ei vesel.Te rog frumos, Doamne, da-mi-o inapoi.
Dupa alte trei zile, barbatul veni iarasi val vartej inaintea Creatorului zicand:
" Doamne, nu mai stiu ce sa cred si ce sa spun. Am ajuns la concluzia ca femeia aceasta imi produce totusi mai mult necaz decat bucurie. Te rog, ia-o inapoi.M-am saturat sa o vad langa mine"
Creatorul l-a privit lung si i-a zis:
" Tu zici ca nu poti sa mai traiesti cu ea,dar nici fara nu vei mai putea trai de acuma".Si , intorcandu-i spatele, Creatorul si-a continuat lucrul.
Am ales sa va impartasesc aceasta legenda deoarece,orice legenda are in ea un sambure de adevar. Aceasta ne spune ca specificul feminin nu este...barbatesc,dar si ca uneori este tare greu sa ne intelegem pe noi insine!