as dori o mancare cu specific purromanesc
Raspunsuri - Pagina 2

smillaraaq spune:
Mmmm, piftie!! Da' piftia e romaneasca?
Da' toba, caltabosi si alte preparate de sezon - astea de unde le-am mostenit?
Scuze de interventie ... mi s-a facut pofta de Craciun :)
Crenguta, eu zic ca si fetele, ca o salata de boeuf si un dulce sunt cele mai potrivite.
www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila


liliprejbeanu spune:
Poate ceva pe baza de mamaliguta n-ar fi rau. Intr-o forma de chec adaugi in staturi mamaliguta, branzica, ou dat pe razatoare,.. Il lasi sa prinda forma apoi in feliezi. Nu-i necesar sa fie servit fierbinte doar caldut. Zic ca 2 min la micro-unde ajung.
Poti face si niste canapele tot pe baza de mamaliga. Tai niste cubulete din mamaliga si peste pui o feliuta de carnacior rumenita. Implinti o scobitoare si gata canapeau romanesaca. Liliana


annie_xtreme spune:
Si eu am avut aceeasi dilema in Franta. Am rezolvat-o cu salata de vinete ("caviar d'aubergines ) si salata boeuf (asta stiu ca nu e a noastra but hey...). Acum ma gandesc ca ar fi haioase niste "mini-bulzuri" (mamaligutza cu branza sarata in interior, da facute mici, bilute si prajite pe gratar - apoi incalzite la micro -unde) si daca e vorba despre copii - poale in brau, gogosi , papanasi (hai ca papanasii is tare buni yummy).
Succes!
Don't get mad, get even!


columbiana spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Ce sarmale a adus colega libaneza? In foi de vitza sau in foi de varza?
Remember, when someone annoys you,
it takes 42 muscles in your face to frown,
BUT it only takes 4 muscles to extend your arm
and smack that jerk upside the head.
in foi de varza si mai acrisoare decit ale noastre. sarmalele sunt turcesti de origine.
apropo: Arina-Diana atentie sa nu prepari cu carne de porc, sa poata gusta si musulmanii.
Ana


liliprejbeanu spune:
Sigur sarmalutele sunt turcesti?
Sincer eu cred ca sarmalutele sunt o specialitate culinara specifica regiunii balcanice (turci, greci, romāni si chiar armeni si polonezi).
Shiiiiit! Intre noi fie vorba: nu-i voie sa spunem la nimeni!. Sarmalutele sunt numai romanesti daca le facem in varza murata si mai adaugam afumatura de porc la ele . Le acoperim cu smantana si ne lingem pe botic ce bune-s
!
Liliana


columbiana spune:
quote:
Originally posted by liliprejbeanu
Sigur sarmalutele sunt turcesti?
Sincer eu cred ca sarmalutele sunt o specialitate culinara specifica regiunii balcanice (turci, greci, romāni si chiar armeni si polonezi).
Shiiiiit! Intre noi fie vorba: nu-i voie sa spunem la nimeni!. Sarmalutele sunt numai romanesti daca le facem in varza murata si mai adaugam afumatura de porc la ele. Le acoperim cu smantana si ne lingem pe botic ce bune-s
!
Liliana
Ma faci sa

vad ca ai locatie Franta, am o intrebare:
am fost la cina la niste prieteni, el e francez si ne-au servit o cina "interactiva" specific frantuzeasca: "ostilitatile" s-au desfasurat pe o plita pe care s-au copt pe rind ciuperci, mezeluri, jambon, etc si pe lateral avea caserole in care se topea brinza ( cit reusea, inainte s-o...topim noi prin farfurii) ; nu am retinut cum se numeste "preparatul", si mi-e jena sa-i intreb. daca stii cumva si alte retete simple specifice frantuzesti, gen "fondue", etc.
Multumesc,
Ana


liliprejbeanu spune:
"Raclette" ii spune la "masa interactiva frantuzeasca".
Este amuzant sa-ti pregatesti singur mancarea si sa stai la masa in acelasi timp.
Este gustos si antrenant,Liliana


vikinga spune:
De raclette e vorba, dar vezi ca trebuie un anumit tip de brinza pt topit, nu merge orice fel. Eu cind cumpar aici cer brinza pt raclette.Crenguta cel mai mare succes aici l-am avut cu salata beuf, cu sarmalele si micii, aaa si iahnia de fasole.Sarmale au si cei din exiugoslavia, pe linga turci, arabi si alte popoare mediteraniene, dar e adevarat ca ale noastre sunt cele mai bune! Asta au zis-o toti aici. Aoleo ce bataie era pe ele si toti ma intrebau ce e inauntru de-s asa sper gustoase.In locul tau eu asta as face: salata beuf si daca zice lumea ca e ruseasca sau nu stiu cum tu sa-i corectezi zimbind ca asta e cu totul si cu totul altceva, e pur romanesc. Saramalutele daca le iei fierbinti din cuptor si le aranjez pe platou acolo, or sa fie bune, salata de vinete iar ar prinde bine. Succes si fa-i praf pe toti!Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109


arina-diana spune:
m-am hotarat pentru salata de beuf pe care o sa scriu mare Romania, sarmale micute si dragute, iar printre ele bilute de mamaliga umplute cu brinza sarata, iar ca dulce ma gindeam la un tort de zahar ars care-l stiu de la mama si nu am vazut asa ceva pe aici.Din suflet va multumesc!
Crenguta
