Bebelusi de iulie-august 2004(13)
Raspunsuri - Pagina 5
corianai spune:
Lia eu nu am experienta cu 2 copii mici. La noi e diferenta de 6 ani jumate intre ele. Si pot sa spun ca Mara ma ajuta foarte mult cu cea mica. O iubeste enorm si e ca o mica mamica pt ea, ii da sa manance, sta cu ea cand am eu treaba, ce mai, e cel mai mare ajutor al meu!! Cu 2 mici e mai greu, prietenele mele care sunt in situatia asta asa zic. Daca nu ai ajutor chiar poate fi complicat uneori. Dar eu cred ca merita, la noi asa a fost situatia, si eu mi/as fi dorit al doilea copil mai repede, nu mai zic de Mara care de la 2 ani ma bate la cap ca vrea o sora. Curaj!!!
Dorsilia spune:
mersi de incurajari Corina, eu am 31 de ani si am o prietena care se plange ca n-a vrut sa faca pe bebe 2 la 1-2 ani dupa primul si acum nu mai poate, nimeni nu stie de ce...e tare necajita, se chinuie de 3 ani cu tratamente pana si naturiste. In plus io stau si ma gandesc cat timp are nevoie organismul femeii pt a fi perfect capabil sa faca fata cu bine unei noi sarcini, adica sa existe resurse si pt bebe 2. Eu nu alaptez de la o luna, n-am avut din nefericire din cauza stresului zic eu, am avut oaresce probleme familiale in perioada aia si plus stresul nasterii si dus a fost laptele meu. Sunt sigura ca la bebe 2 voi avea lapte, asa simt eu, nu stiu de ce. Dar cand e corpul pegatit? Intr-un an, doi, trei?
roberta04 spune:
LIA, doctorita mea mi-a spus ca putem sta de vorba despre al doilea copil atunci cand Matei va avea un an, acest timp fiind suficient pentru ca organismul sa-si revina (inclusiv operatia).
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/album?.dir=/a949
Mamica super fericita + MATEI-GEORGE (23.08.2004)
BLUE ANGEL spune:
Roxana , nu pot sa cred .. tocmai ma pregateam sa-ti dau mail .. noi plecam maine la Constanta ... si eu am emotii ! sunt tare curioasa cum se va comporta ghemotociul !!! in masina ii place ... o sa-i dau putzin pe la nas si niste aer sarat de mare...
pupici si o azi usoara
eli spune:
Buna si de la noi. S-a racit vremea si aici.
Va rog, nu ma uitati cu intrebarea "hainute la bebe doar 100% bumbac?"
Stef al meu, in afara de carusel, nu e interesat e jucarii. Rareori mai urmareste o jucarie care zornaie/canta. De tinut in mana le tine putin doar daca i le pun eu.
Apoi, capul, stand la orizonta, si-l ridica doar un pic, il tine cateva secunde.
De intors nu se intoarce pe burtica, ci doar pe o parte.
Peste 5 zile facem 3 luni si avem aprox 7 kg. Bebeii vostri la ce varsta au inceput sa faca aceste lucruri.
Azumi, Naomi, de unde le luati hainute la bebei? Vreau si eu niste salopete, bluzite cu capse, nu doar clasicele costumase (si alea fara botosei). Si pe la ce ora ii scoateti pe strumfi afara si cat?
Multumesc anticipat! O zi frumoasa tuturor!
mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii
Marina spune:
Lia, Roberta bagati-va mintile in cap. s-or juca ei impreuna canva dar acum cu 2 bb mici e dezastru. Mai am putin si ajung la "9". Vad ca anna Maria nici nu a mai aparut , cred ca i-au mancat urechile...
Si intrucat sarcina mea a fost cu destule probleme nu mai spun cum mi-a fost cu Maria de 1 an si ceva si burta la gura
Dorsilia spune:
Eli, eu incerc pe cat posibil sa-i cumpar hainute de bumbac 100% insa uneori am luat si amestec, bumbac + poliamida sau vascoza. Am primit de la o matusa o bluzita 100% bumbac si era din aia de tras pe cap, cu un nasturel in fata. Ma crezi ca l-am chinuit pe copil sa i-o dau si sa i-o scot asa rigida era? I-am spalat-o si tot nu s-a inmuiat. A trebuit sa i-o modific, pt ca mi-o placea altfel o aruncam. Sigur, toate bluzitele de corp subtirele si maieutele sunt dintr-un bumbac foarte moale, sunt in regula. La salopetele imi plac cele de frotir cu capse pe umeri si prevazute si cu botosel, sau salopetelele de bumbac, dar numai cele nemtesti ca romanii au un bumbac ce se labarteaza sau intra la apa, depinde, plus ca difera finetea si densitatea materialului extrem de mult. Nu-mi e usor sa le gasesc insa in piata de haine la noi duminica sunt niste tanti, cu care deja ma cunosc si primesc din Germania de la copiii lor produse pt copii, lapte, biberoane, haine, toate noi, cu eticheta si le vand asa la negru la preturi bune pt mine cel putin. Nu sunt mai scumpe decat cele din magazinele noastre, dimpotriva, cu cateva zeci de mii mai ieftine si in plus calitatea e calitate, bumbacul e bumbac.
Nici puiu meu la 3 luni nu facea decat sa ridice capul putin de pe paturica atunci cand il asezam pe burtica. Jucarioarele le tinea in mana daca i le puneam insa nu parea foarte interesat de ele. Acum intinde manuta dupa ele insa nu reuseste sa le apuce oricum ar fi. Nu se intoarce decat pe o parte si are 3 luni jumate. acum ridica bine capul de pe patura si cand il tin in brate sa-i dau sa suga se forteaza sa se ridice in sezut insa nu-i place cand il pun in scaunul de masina, sta cu barbia in piept bosumflat si scartaie dupa 5 minute, poate ca nici nu e prea confortabil, nu-mi dau seama daca e ok pozitia aia. Cel mai mult ii place sa ne plimbam pe afara cu carutul, el sa doarma si eu sa umblu cate ore ma duc picioarele, adica maxim 2 dupa care ma dor talpile si salele si toate. Cum ma opresc sa ma asezpe o banca cum se trezeste si chitaie, deci e exclus sa ma odihnesc. O fi vazut ce burta are muma-sa si se gandeste ca daca tot n-am eu timp de fitnes, aerobic, sa ma plimbe el cate 2-3 ore nonstop sa mai ard slana.
M-am gandit ca daca mai vrem un copil tre sa revin la greutatea normala adica 55-56 kg, si nu stiu cum D-zeu s-o fac fara sa ma debilitez.
cristalina spune:
Buna dimineata!
Io's la masa de dimineata...ca masa lui Botosica a durat 2 ore!!!
Ma lasa shalele (de nerfi nu mai zic ca mi-i face prastie cu mesele astea ...se crede la nunta!! Tine masa toata noaptea!!)
Eli, alea care vin in contact cu pielea sunt de obicei de bumbac...cat o fi el de 100%...Pun mana si daca la pipait seamana a bumbac merge...In schimb alea de dat pe deasupra, salopetele si chestii cu totul, sunt mai toate amestecate cu plastice, sunt elastice ...dar nu e problema pentru ca nu vin in contact cu pielea buburuzei.
Intrebare intrebatoare...cat dorm bebeii?!
Ca Botosica mea se culca pe la 12 noaptea si la 9 dimineata da semne ca trebuie sa inceapa distractia.
Ziua nu doarme decat cate 3-4 ture de juma de ora.
Mie mi se pare cam putinel la un copil asa mic (unde mai pui ca nu sta linistita, face skandal pana la 12 noaptea, chiuie si tzipa de mi-e ca ne fac vecinii reclamatie!).
O zi linistita sa avem!...:)
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
cristalina spune:
Pako, bine ai venit!
Sa va traiasca Andreea !
Eliza, pai e mititel Stef asa ca nu te astepta sa se rostogoleasca de pe acum sau sa puna singurel mana pe jucarii...
Buburuza si-a dat drumul dupa 4 luni...mai ai putzintica rabdare...:)))
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
corianai spune:
Lia si eu am probleme cu gabaritu... Adica inainte de sarcina aveam 50-52kg max si acum nu scad sub 57 neam. Asa ca am trecut de la masura 36 la 42 Chiar ieri am fost si mi/am luat 3 perechi de blugi elefantini ca nu aveam cu ce sa ma imbrac... Cu gimnastica slabesti ffff incet daca nu te ajuti si de un regim. Si eu stau pe ganduri daca sa il incep sau nu.