Bebelusi de iulie-august 2004(13)
Raspunsuri - Pagina 11
cristalina spune:
Mitzule, ii dau sucul de la un mar intreg, mare.
Cateodata pun in el si putin suc de portocale, ca ii place mult.
(daca ii dau numai suc de portocale mi se pare mie ca face kk prea subtire si am zis sa nu exagerez).
Cu marul ras am inceput de 3 zile...Intr-o lingurita de suc am pus intai un varf de razatura de mar, sa il poata inghitzi, apoi am pus jumatate si azi am pus mai mult, sa fie mai gros...Si incerc sa cresc cantitatea zilnic, fara sa ma extenuez prea tare ca oricum ii dau restul de suc la final....:)
M-au pus pe ganduri niste mamici care spuneau cat de greu s-au obisnuit copiii cu lingurita si cu consistenta alimentelor, le-a luat si cate o luna si jumatate...:)...Am decis ca e mai bine sa incepem acum ca sa avem timp sa ne facem de cap...:)
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
pako spune:
Copilutza mea doarme de 3 ore jumate...i-am facut suculetzul (mere+morcov)dar nu stiu daca sa i-l mai dau acum...dupa 3 ore..o mai fi bun??
Cum dati voi solide la bebelusi daca ei nu stau in funduletz?
Felicia si Andreea (17.07)
http://community.webshots.com/user/pako
cristalina spune:
Am un scaunel in care sta si ia masa...:)...adica numai cu lingurita...
Pentru ca laptele il bea prea incet si atunci o pun in patutz.
rain spune:
eu am inceput sa-i dau mar ras de ieri ...a mancat aproape un mar, am fost de-a dreptul uimita ca a mancat si i-a placut (moata mea e o fandosita), si eu vroiam sa-i dau la inceput combinat cu suc dar am zis sa incerc asa, i-a placut tare mult iar eu am fost super incantata, de saptamana viitoare o sa-i dau si cereale, in marul ras o sa-i pun si putin biscuite ...pana ajungem la piureuri, supe etc. sa invete sa inghita, nu sa suga ! vorbeam in parc cu o mamica disperata, pana la 5 sau 6 luni nu-i daduse nimic copilului cu lingurita si cand a inceput sa-i dea mancarica cu lingurita nu vroia deloc sa deschida gurita, mi-a zis ca s-a chinuit cam mult pana a invatat sa mestece!
eu cand ii dau sa pape o pun in scoica si sta foarte bine (daca ii e foarte foame), dar de obicei are mancarici si se misca in toata partile, astazi cand i-am dat fier mi-a dat cu manuta peste lingurita si s-a varsat tot pe fata ei, pe bluza, pe manuta ...era maronie toata !
pupici
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1
roller025 spune:
Hehehe, Nicole, ce m-ai distrat! Ai facut testu?
Io folosesc pt Vic Nivea baby sapun, J&J sampon si ulei, pampers si la scutece si la servetele. Papa solida, adica cerealele ((faina de orez de la Nestle) din care azi a papat portie dubla ) ca si sucul de altfel i le dau punandu-l sprijinit de o perna. Am incercat sa il proptesc in scoica dar nu ii place ca stie ca aia e pt plecari si daca nu se misca e jale!
Mey, reusii sa ard mancarea! Rezolvam probleme de servici prin telefon ca, deh, trebe sa ma intorc acusi-acusi. Bebe si tati erau langa mine si se jucau si la un mom dat am simtit miros de ars. Si facui scrum bunatate de mancare! norok ca era usa deschisa la bucatarie ca altfel aruncam si oala si aragazu'
Ma'c sa fac un sos la ce am mai salvat...
Dana si Victor Mihai (10.07.2004)pozici
bunny spune:
buna
vad ca ati inceput cu suculetul si piureurilr..noua dr ne-a zis ca putem sa mai stam, asta si fiinca Jr este alimentat numai cu formula. Asa ca noi mai asteptam...luam lectii intre timp de la voi
Noi folosim sampon J&J cu musetel, pudra si gel dr dus de la baylove ( austriac) , servetele le incercam pe toate ( pe care oricum le pun si in apa calda , ca de domnisorul s-a invatat ) iar pa pampersi exclusiv Libero ( dupa ce am incercat Pampers si mie una nu mi-au placut ).
La imbracat avem maieut- body, plus un tricou cu mineca lunga , sosetute si pantalonasi.Daca iesim fara ii pun o gecuta pe deasupra si gata...si cu scandal ..caciulita.
Noaptea doarme in costumasele intregi cu care ne impacam ff bine. Numai dupa vaccin , ca sa am acces la piciorus mai usor i-am dat pijama - ca de suntem baieti mari !!!
Toate de corp le avem din bumbac...mai putin sosetutele.
Papa si mie dr mi-a spus sa stau pe Humana 1 ( al meu e si hypoalergic...nu prea stiu eu de ce ca e si mai scump ) pina la 6 luni ...dupa nu stiu inca.
e...fetele cu visele eu stau prost ...asa ca zic sa nu le luati in seama !!!
acum...am si eu o rugaminte mareeee ...cred ca am racit la ..domnisoara si cum e vineri nu am nici o sansa sa ma duc la dr. Si am dureri ca la ciclu ( pe care doar ce l-am terminat )
ce 'tratament' la indemaina imi recomandati? ca nu am patit-o pina acum si nici ca stiu....
sa avem o seara si un week-end linistit !!! sper din suflet ca al meu baiat a ramas tare miiriit dupa ultimul vaccin si se trezeste de 2-3 ori noaptea miriind, ziua la fel...cred s-a invatat in brate. De ce mi-a fost teama vad ca nu am scapat , chiar daca pina acum ma laudam cu el ca e cuminte si doarme, se joaca. Acum cum dispar din raza lui ...cum miiriie.
fug ca tocmai ce vorbeam de trezit cu miiriieli...
Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall
szivarvany spune:
Fetelor,
trebuie sa va scriu ca mi-a placut faza cu visele Eu nu scriu cate visez pe noapte, ca ma baga la
Trebuie sa va scriu ca ma prapadesc de ras, ca fie`mea rumega toata ziua, de parca ar mesteca ceva. E atat de haioasa de nu mai pot. Probabil isi rontaie limba, ca cu degetele e satula
Altceva: v-am intrebat de prod.pt bb ca paru` lui fie`mea transpira, se unge parca, o spal din doua in doua seri, in rest numai baita zilnica. E normal ??? Si eu folosesc J&J no more tears de musetel.
Pt nasuc folositi ceva anume, eu doar ser fiziologic, desi parca mai are pe undeva ceva ce eu nu gasesc nici cu pompita si parca horcaie. Ati patit asa ?
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
cristalina spune:
Eu folosesc J&J la sampon, sapun, ulei sau gel, pampers la servetele si scutece...Scutece umede am incercat toate marcile...de la cele mai scumpe la cele mai ieftine (aro). N-a facut bubite la niciunele. Acum am trecut pe Nivea lapte de corp...
Avem crema de la Bubchen dar nu am incercat-o...
In schimb avem neste taratze nemtzesti foarte bune (alea romanesti trebuiau prelucrate, astea insa sunt bune ca se pune o masura in apa din cadita si gata...:))
Pun taratze pentru ca buburuza are si acum zile in care se cojeste toata, are pielea uscata si nu se hidrateaza si nici nu se curata la masajul cu ulei.
Daria, ser fiziologic si pompita dupa fiecare baie folosesc si eu...si parca ramane ceva acolo si haraie...asta de cand am adus-o de la maternitate...Insa pot spune ca e din ce in ce mai bine...parerea mea e ca pe masura ce se mareste orificiul se curata mai bine nasucul si termina si ele cu haraiala si horcaiala...:)
Baie facem zilnic...si la cap...pentru ca naparleste don'soara si mai fac si coji prin cap ...
Avem un sampon J&J No more tears...cred ca ii ajunge pana se marita!...hahaha
pako spune:
DARIA,aceiasi problema am si eu cu Andreea...de cand am venit din spital fornaie....in curand se fac 4 luni.Eu folosesc ser fiziologic o data sau de doua ori pe zi...ca mie mi-e teama sa nu faca otita de la mucisorii astia si atunci curatz nasucul cu el.
BUNNY,fierbe niste apa si pune-o intr-o stica...cand te duci la culacare aseaz-o aproape de burta ta...mai calmeaza cat de cat.
pup pe toata lumea.
Felicia si Andreea (17.07)
http://community.webshots.com/user/pako
mihaella spune:
Seara buna,
Gagici, noi suntem in plina rascoala cu bibele, drept ptr care azi am ajuns cu ea la spital, la control: raspunsul-" criza de 3 luni",se pare ca in jurul varstei de 3 luni au o perioada de inapetenta sau de revolta asupra conceptului de hranire, intru cat au trebi mai importante de facu si papatul e pierdere de timp.
In schimb, i-am descoperit antidotul: o lasam sa adoarma si hop cu bibicul in guritza pana nu se prinde.Asa tine, rade tot lapticul.
Denisa are acum 5400kg si 59 cm.
Despre produse: eu folosesc samponul de la Nivea, Pampers, laptele si spuma de baie de la Chicco , ca are o piele atre sensibiloasa.Cred ca a dat vreo 3 randuri jos pana acum
Am incercat si noi introducerea suculetelor, dar fara nici un succes (m-am si ambitionat sa-i dau din lingurita).Azi a apucat-o un plans la vreo 10 minute dupa ce a inghitit 2 lingurite de mar cu morcov, de nu mai stiam ce sa-i facem.Pediatra mi-a interzis categoric sa-i dau sucuri pana la 4 luni, asa ca mai stam un pic....
Hai, ca am facut pomelnic.............
Pupici,
Miha