Ajutor, dulciuri fara cuptor!
Nu ma lasati la ananghie fetelor, vreau sa fac cu copii la scoala neste dulciuri de Craciun pe care sa le putem vinde. Va spun din start ca nu avem cuptior, numa' un amarat de microunde, asa ca ce-mi recomandati tre' sa se poata face cu copii de 6-8 ani, sa nu necesite cuptor si sa reziste cat de cat de timp, cam ca fursecurie. Daca aveti idei dati-mi repede de stire, ca sa stiu daca e fezabil proiectu' asta. De nu, il las balta.
Multumesc frumos.
scarmanus
______________________________________________________
Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.
Raspunsuri
slakje spune:
Buna iubito , dar mai intai vreau sa te intreb esti suparata pe alina de nu mai dai chiar nici un semn de viatza?
Este o reteta de rafaello postata de Danyce, se face repede si nu necesita cuptor ci frigider.
.Ma intorc sa o caut si daca o gasesc ma intorc sa o scriu.
Marianar spune:
aici gasesti cateva retete:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24214
spor la treaba!...
scarmanus spune:
Saru' mana , Marinar. M-am uitat peste ele dar n-am gasit decat 2 care sa se potriveasca, ca n-avem nici aragaz...Microundele ne-ar ajuta sa topim nush ce, sa inia o pauzam cutare, nu stiu, s-ar preta si la chestiuni mai "complicate", ca de pilda facutul unei creme?
Daca mai aveti idei pe baza de biscuiti nu ezitati, si ahh, sa fie si cat mai ieftine ingredientele. De pilda nuca e foarte scumpa aici iar daca dam prea multi bani pe ingrediente nu merita sa cumperi ca sa vinzi. In fine, cam ce vreau eu e sa tin doi bostani intr-o mana...
Daca nu mai e nimeni cu idei se poate recicla subectu' fara probleme.
Multumesc frumos.
scarmanus
Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.
liliprejbeanu spune:
In viteza imi vin asa 2 idei:
a) Un salam de biscuiti? Iefin, nu se coace si arata bine feliat, pus pe un platou. Pentru ornat mai adaugi doua-trei floricele colorate (boboci de trandafir de exemplu) si i-ai facut fericiti pe toti!
b)"tavalita" = cumperi un chec gata facut (moale, bun dar nu foarte atragator). Il decupezi in cubulete. cubuletele le dai prin glazura si apoi le tavalesti prin nuca de cocos. Puse pe farfurie arata ca niste arici amuzanti!
Iaca sfaturile mele. Iti tin pumii sa-ti mearga treaba!
Liliana
Vulpea Bucatar spune:
Rulada mea cu biscuiti..
Poti sa faci diverse creme la rece pentru aceasta foaie din biscuiti. Am vazut pe aici o crema de banane
www.vulpeabucatar.com//retete/prajituri/ruladacocos.html" target="_blank">http://www.vulpeabucatar.com//retete/prajituri/ruladacocos.html
Poti sa coci de exemplu mere si sa le acoperi cu salota, salata de fructe, prajitura cu piscoturi in loc de biscuiti...
Succes
Milia spune:
Trufe sau cartofi de ciocolata. Dar mi se pare ca toate aceste prajituri nu au nimic de a face cu spiritul Craciunului. Nu stiu cine o sa cumpere astfel de prajituri in preajma sarbatorilor de Craciun. Iti dau o alta idee: cumpara sau fa in casa fursecuri specifice acestei sarbatori (in forma de stelute, braduti, clopotei, omuleti de zapada), dar simple, doar coapte in cuptor. Sau turta dulce in aceste forme. Le duci la scoala gata facute si le ornati impreuna. Adica desenati pe ele cu glazuri colorate. Sunt sigur retete de fursecuri de Craciun la topicul "Vine Craciunul. Vrem prajituri bune" care a fost deschis anul trecut pe vremea asta.
pako spune:
RAFAELO
ingrediente:alune,1 pachet unt, 200g nuca cocos, , 200g lapte praf, 200g zahar, zeama de la o lamaie (obligat).
untul cu zaharul se freaca intr-o cratita pe foc (eu zic ca merge si la microunde.Adica pui numai untul sa se topeasca si scoti si pe urma pui zaharul...nu stiu cum reactioneaza zaharul la microunde).Se da la o parte si se pun 150g nuca cocos.Se adauga laptele praf cu zeama de lamaie (asta e ordinea).Dupa racire se fac gogonele, alunele punandu-se in mijloc.Apoi se tavalesc prin nuca de cocos ramasa.
Sunt nemaipomenite si cred ca sunt si potrivite pentru un fest.
Felicia si Andreea (17.07)
http://community.webshots.com/user/pako
mamica dulce spune:
ieri am vazut la tv pe un program de copii o reteta facuta chiar de....copii,de 7-8 ani.Foarte simpla si se preteaza la microunde,o sa fac si eu azi-maine.
cate mere vreti,le taiati un capac la coada,scoateti samburii si ceva miez si in gaura ramasa puneti umplutura,apoi capacul si la cuptor 20 de minute parca.
umplutura:banane pisate cu furculita,mieji de nuca maruntiti(sunt si in comert pungute ieftine cu nuci/alune/migdale gata rase care nu sunt asa de scumpe(in comparatie cu miejii intregi)Mai pui ceva stafide si dupa gust zahar vanilinat,esente (dar nu musai-astea sunt ideile mele)
gata.
Pe deasupra,poti sa pui o crema de ciocolata(adica ciocolata topita in baie marina sau zahar pudra.
ce fel de microunde ai? eu am acasa un aparat care are si grill,si cuptor si microunde.nu stiu cat e de performant cel de la tine,dar eventual faceti merele acolo si le coci tu acasa.
succes
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
scarmanus spune:
Saru' mana de retete, fetelor.
Pana la urma am hotarat in mare ca voi face niste choux neumplute, ca nu costa mult si copiii o sa moara de placere cand le vor vedea in cuptor umflandu-se, ca, ah, uitasei sa va spun ca inte timp am aflat ca avem si cuptor adevarat la scoala! Incerc sa evit nucile, fiidca stiu copii in scoala care sunt alergici, si poate mai sunt pe care nu-i stiu, asa ca nu am sa risc. Poate fac raffaelo si ceva chec, dar cel mai mult si mai mult as vrea sa fac turta dulce.Sper sa-mi iasa pasienta.
Multumesc inca o data.
scarmanus
Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.
Laura T spune:
Hop si eu cu o prajitura "fara cuptor" ca asa a fost titlul subiectului. Azi am citit reteta intr-o revista si am si pus-o in practica. E un fel de ciocolata.
Se topesc la bain-marie (sau la microunde, cum am facut eu) 400g ciocolata (taiata bucati) amestecata cu 100ml frisca lichida. Se da deoparte si se amesteca (,)cu 3 linguri visinata sau coniac, cu fructele dintr-un borcan de compot de cirese/visine (fara samburi; eu am pus din visinata, dar a iesit cam "alcoolizata"), cu 100g alune/migdale/fistic pisate putin (eu am pus migdale crude nesarate) si cu 100g biscuiti rupti bucatele (dar cred ca merge pus si 200g, pentru a "lungi" putin prajitura, si pentru a iesi mai putin dulce). Tot amestecul asta se pune in tava de chec, in care a fost pusa in prealabil folie alimentara (cred ca merge si cu folie de aluminiu), si se da la frigider cateva ore (eu am pus-o la congelator, sa se faca mai repede). Apoi se rastoarna pe o tava dreptunghiulara, se scoate folia si se pudreaza cu cacao/cocos/nuca/ce vrei.
Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 7 luni) si Ramona (2 ani jumate)
http://community.webshots.com/user/lauratenea