Sugar constipat

Sugar constipat | Autor: mikix

Link direct la acest mesaj

Fetelor ce remedii mai cunoasteti pentru bebeii constipati.

Eu am citit de urmatoarele:
-cartof mai mult in supica;
-suc de portocala;
-lactoza (?).

Tocmai le experimentez pe primele 2 dar este destul de complicat pentru ca Razvan are doar la 4 luni si la meniul supica suntem incepatori si nici nu prea ne place.Am eliminat si morcovul din supa si se pare ca a dat ceva roade.
Am inceput sa cresc cantitatea de suculet de portocale.Sa vedem...ce-o sa fie!
De lactoza a auzit careva?

Multumesc!!!!!!!!!!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Nici un remediu nu are efect la noi - bebe face cam la o saptamana odata.
Despre lactuloza (cred ca la el te referi) este singurul laxativ folosit pentru bebei, doctorul mi-a spus ca se foloseste numai in situatii de exceptie - la mine a spus ca nu este nevoie.
Nu ne-ai spus insa de cate ori face si la cat timp.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Draga Mikix,
Nu stiu de unde esti dar iti dau numele si compozitia medicamentului pe care l-am folosit si-l mai folosesc cind e cazul. Se cheama COLOXIL-oral drops/producator Sigma-Australia si are in compozitie POLOXAMER 100mg/ml. Pentru bb sub 6 luni se dau 10 picaturi/3 ori/zi. Cauta poate gasesti un echivalent. Sanatate si sa auzim vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Am uitat, incearca in Bucuresti pe la farmacia Medsana, parca se cheama? Are mai multe farmacii in retea, una era chiar in Militari, la statia de tramvai de la intrare din Pasajul Lujerului- sint 2 farmacii in statie, aproape una de cealalta, una e Medsana(nu mai sint sigura de nume)-dar incearca oricum la amindoua, cind mai eram in tara gaseam multe lucruri ce lipseau din alte farmacii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna!Laptele praf contine apa putina fata de laptele de la san.Asa ca daca nu il mai alaptezi pe bebe da-i mai multa apa;sucul de portocale e foarte bun,suc de pere in cantitate mica,si evita pe cat posibil supozitoarele ca nu sunt prea bune,ptr viitor ma refer ca ii invata stomacelul lenes.Despre lactoza nu stiu ce sa zic,cere sfatul unui medic mai bine,iar cartoful sa stii ca face gaze in stomac nu stiu daca e bun ptr constipatie...Multa sanatate iti doresc mami si bebe Jill!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Ceai de musetel ai incercat. Inainte de fiecare masa cite 2-3 lingurite. Si poti sa-i dai pe la zece suc de mar sau citrice.

Sa fim fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

la noi asta e problema veche; in afara de faptul ca e posibil ca asa sa fie felul bebeului (caz in care nu trebuie sa faci mare lucru), noi am avut rezultate bune cu sucul de portocale, mere, morcov CRUD (atentie, toata lumea spune ca mocrcovul constipa; da, morcovul FIERT strange, dar sucul de morcov crud are efect invers), cerealele au efect bun (nu orez), daca ai curajul sa-i dai miere (nu se prea recomanda pana la un an, dar multe mamici o folosesc cu succes), ii poti amesteca putina in ceai (de musetel), merge si cu putina apa fiarta si racita.
spor...

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Si noi am avut aceasta problema pe la 4 luni. Si a durat... Ca si acum, la doi ani mai avem probleme, dar acum stim ce sa facem...
Am primit si noi sfatul ... nu supozitoare, ca se invata stomacelul lenes, dar doctorul a spus ca nu conteaza, ca la varsta lui toate se fac din reflex, nu are nici o legatura cu a invata mai tarziu sa faca la oala. Asa ca atunci cand a fost cazul am folosit si supozitoare.
Problema s-a diminuat treptat prin introducerea diversificarii.
Eu nu te sfatuiesc sa folosesti miere, deoarece poate fi infestata si bebe poate face botulism, o boala contra careia nu are nici un fel de aparare pana la un an.
Poti folosi insa "bonisan", care se gaseste si la farmacii si la plafar, este un preparat natural, fara efecte secundare, pe care il poti da pe termen lung si pe care eu l-am folosit cu succes chiar si in jur de un an. Acest preparat are rolul de a regla digestia, iar modul de folosire este cel din prospect.

Sanatate multa si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

pireul de cartofi mai da ceva rezultate.
se fierbe cartoful, se paseaza bine si se pune lapte pana are o consistenta de crema.
atentie, fara unt.
sper sa il pape , fetita noastra il scuipa tot timpul, in schimb i-am gasit un praf de pireu de cartofi pt.copii si la papat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Ai primit raspunsuri foarte bune de la fete.... Nu stiu ce sa mai adaug? La noi merge cu lactoza sau cu pere + mere si ceai de musetel
Mentionez ca (virgula ) constipat inseamna cand bebe face kk tare nu cand face rar! atentie! daca kk e de consistenta mustarului nu inseamna ca e constipat chiar daca face la 2 zile....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizuca spune:

Fata mea face kk la trei zile o data, dar eu nu ma mai agit deloc, am inteles ca asta e ritmul ei. Nu precizezi daca e vorba sau nu de un sugar alaptat la sin, ca daca e asa, n-ai de ce sa-ti faci probleme. Se pare ca laptele matern e atit de bun, incit se digera complet, iar bebeul are scaun mai rar fara a fi constipat.

gabi & BB alisia-alisuca

Mergi la inceput