despre Sofran si Napraznic (utile)

despre Sofran si Napraznic (utile) | Autor: robert

Link direct la acest mesaj

Sofranul



Este o planta cu virtuti vindecatoare deosebite, folosita inca din antichitate ca afrodisiac. La greci si ababi era considerata chiar o planta afrodisiaca magica. Traditia spune ca cel (cea) care consuma aceasta planta timp de 7 zile, timp in care evoca neancetat, cu ardoare si dragoste imaginea fiintei iubite, devine irezistibil.
Principala sa actiune este eceea de reglator hormonal. Este recomandat in tratamentul impotentei, sterilitatii, ejacularii precoce, acneii, slabiciunii fizice, anumitor afectiuni psihice.
Este foarte util in tratarea unor boli al caror tratament este mai dificil, cum ar fi: induratia plastica, eczemele de etiologie necunoscuta si chiar cancerul (mai ales cel care afecteaza organele genitale).
Este indicat sub forma de pulbere : un sfert de gram sublingual, de 4 ori pe zi.
Aceasta planta are o incarcatura energetica pronuntat Yang (+, masculina, solara)


NAPRASNICUL








Se spune ca Dumnezeu a lasat pentru fiecare boala si suferinta cate o planta de leac. Miile de vindecari realizate in ultima vreme la noi in tara cu ajutorul lor sustin intru totul aceasta afirmatie.
Iata de ce acum, in miezul verii, cand noua recolta de plante medicinale umple lumea de farmec si de culori, e cazul sa ne intoarcem privirea asupra lor. In flora medicinala a tarii noastre sunt in jur de o mie de plante, din care doar o suta sunt folosite in mod curent, vreo doua sute sunt folosite doar de cativa vindecatori po****ri, restul fiind aproape necunoscute. Cele doua plante pe care le prezentam erau, pana cu putina vreme in urma, scufundate in anonimat. Repuse in circulatie prin paginile “Formulei AS”, naprasnicul si marul-lupului sunt astazi adevarate vedete, campioane in lupta cu cancerul. Forta lor tamaduitoare este insa cu mult mai extinsa, acoperind o arie larga de boli. Un motiv important pentru a face in continuare o scurta si necesara recapitulare a proprietatilor lor, acum cand ele se afla in plina perioada de recoltare.





NAPRASNICUL
(Geranium robertianum)
(Ciocul cucoarei, iarba sangelui, inchegatoare, priboi, sovarf)





Proprietati terapeutice (exceptionale)

Dupa doi ani de observatii asupra acestei plante, au iesit in evidenta cateva proprietati ale sale, exceptionale in tratamentul urmatoarelor afectiuni: cancer, stari precanceroase, tumori benigne, sterilitate masculina si feminina, afectiuni inflamatorii ale intestinului. El s-a dovedit si un adjuvant pretios in tratarea diabetului, herpesului (mai ales genital), a diverselor disfunctii hormonale, a epistaxisului, a bolilor pulmonare asociate cu o puternica devitalizare. Un secret al puterii tamaduitoare a naprasnicului este actiunea sa vitalizanta foarte puternica, fiind extrem de eficient mai ales la pacientii slabiti de boala, cu resurse vitale scazute, cu un sistem imunitar deprimat. O alta trasatura importanta este actiunea sa reglatoare hormonala deosebita, el avand un efect asemanator progesteronului. In plus, este un adevarat balsam pentru tubul digestiv, taninurile pe care le contine in tulpinile sale cicatrizand leziunile, reducand inflamatiile, inactivand focarele de infectie. Un alt element important este ca naprasnicul are o toxicitate foarte redusa, el putand fi folosit practic fara risc.
Asa cum s-a afirmat anterior, o calitate foarte importanta a naprasnicului este efectul sau revigorant. Din vremea dacilor, el este folosit contra sterilitatii feminine si masculine, contra impotentei, pentru reintinerire. Un terapeut austriac, Rudolf Breuss, povesteste ca a tratat simultan opt cupluri, care nu puteau avea copii si incercasera toate tratamentele hormonale posibile. Dupa o cura cu ceai de naprasnic timp de patru luni, toate cele opt femei ramasesera insarcinate. Recent, am vazut un caz de sterilitate masculina vindecat spectaculos cu ajutorul acestei plante. Pacientul, in varsta de 30 de ani, a tinut mai intai un regim de dezintoxicare (alimentatie fara carne, fara aditivi sintetici, fara zahar, fara alcool si tutun) de 45 de zile, dupa care a trecut la o cura cu ceai de naprasnic de trei saptamani. Analiza facuta ulterior a pus in evidenta faptul ca numarul de spermatozoizi crescuse de la 70 de milioane la 100 de milioane pe centimetru cub, iar motilitatea acestora se imbunatatise extraordinar, medicii constatand uluiti ca pacientul (tratat fara efect vreme de 4 ani cu medicamente clasice) era complet vindecat dupa doar doua luni de tratament cu alimentatie vegetariana si naprasnic.


Preparare si administrare

Pulberea de naprasnic: se macina fin planta uscata, in piua sau cu rasnita electrica, dupa care se cerne prin sita pentru faina alba; din pulberea fina rezultata se iau 1-2 lingurite de trei ori pe zi; planta se tine sub limba vreme de un sfert de ora, dupa care se inghite cu apa.
Cu aceste remedii s-au obtinut rezultate extraordinare in cancer (mai ales uterin si ovarian, de prostata, al vezicii urinare, mamar, pulmonar, intestinal), adenofibrom uterin si mamar, chist ovarian (ovare polichistice), leucemie, sechele ale iradierii, lichen plan oral. Unii terapeuti folosesc in cancer naprasnicul si ca un remediu complementar spanzului - naprasnicul opreste diareea (unul din efectele neplacute ale spanzului), revigoreaza organismul si anihileaza partial toxicitatea spanzului.
Ceaiul de naprasnic: o mana de frunze si flori uscate nemacinate se pun cu o cana (250 ml) de apa la inmuiat de seara pana dimineata; dimineata se filtreaza licoarea rezultata (care nu este altceva decat un macerat), iar planta ramasa se fierbe unu-doua minute. Se lasa sa se raceasca vreme de jumatate de ora la temperatura camerei acest decoct, apoi se filtreaza; la sfarsit, se combina maceratul cu decoctul racit; se beau 3-4 cani din acest ceai pe zi, pe stomacul gol. Ceaiul se bea inghititura cu inghititura (unii terapeuti recomanda sa se bea cu lingura). Este extrem de eficient in tratarea sterilitatii (la barbati si la femei), a impotentei, frigiditatii, diabetului, afectiunilor pulmonare (pneumonie, tuberculoza, mai ales asociate cu o stare de slabiciune generala), reumatismului.
Extern, se fac spalaturi cu acest ceai in tratarea leucoreei si a herpesului genital. Pentru tratarea epistaxisului (curgea sangelui din nas), intr-o cana de ceai concentrat de naprasnic se pune o lingurita de sare si se amesteca bine. Din aceasta solutie se pune putin cate putin in nas, cu ajutorul unei pipete sau al unui tampon de vata.


Descriere si recoltare

Naprasnicul (Geranium robertianum) creste in padurile umbroase de molid, de fag, in locuri umede si numai la umbra. Planta are tulpina frageda, inalta de 25-40 cm, frunze acoperite pe ambele fete de perisori si flori roz, de nuanta violacee, cu miros neplacut, de oaie. Dupa ce floarea se scutura, ramane fructul, in forma de cioc de barza, plin de seminte marunte. Se culege partea aeriana a plantei, adica tulpina, frunze si flori. Planta se taie de la baza cu foarfeca (nu o smulgeti din radacina). Uscarea ei se face in strat subtire, in poduri umbroase si foarte bine aerisite. O data pe zi, planta trebuie intoarsa, mai ales daca locul de uscare nu este prea bine aerisit. Se pastreaza in punga de hartie. Termenul de valabilitate al plantei uscate este de maximum doi ani.



Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Robert,tu esti cel cu care corespondam eu la un moment dat pe mail ??
Daca da...ce mai faceti voi ???? Cum mai stati cu analiza ??? As vrea sa mai stiu ceva de voi...
Noi tot asa "stam"...insa speram sa avem vesti bune saptamana asta la spermograma.
Sanatate maxima,Maria

Rabdarea este cheia fericirii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robert spune:

Da Maria, eu sunt Robert cel cu care corespondai; despre analiza ce sa-ti spun ca doctorita se declara multumita cu cei 28 de milioane de (nu si eu), acum sunt pe spirulina si oligoelemente. Peste vreo 2 saptamani trebuie sa repet analiza. Sper ca tu si sotul tau sunteti bine, sa-mi scrii despre valorile sotului tau.

Mergi la inceput