Copilasi de mai 2003 (29)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Felicitari Pisi, si sarcina usoara!

Si noua ne-a dat trimitere si ne-am dus la Budimex sa ne ia sange. V-am povestit atunci ce am patit cu dementa aia de asistenta. O baba care nu se mai indura de ciubucuri sa iasa la pensie. Nu va mai spun ca ne-a batut apropouri tot timpul cat am stat in cabinet, dar nu i-am dat nici de-a naibii. Mai intai vroia sa-i ia sange din vena. Mie imi spusese doctora ca nu e nevoie, aia ca nu se poate din deget si sa-i ridic maneca. Ilinca era deja speriata si s-a speriat si mai tare cand am inceput sa-i suflec maneca. Cand m-am uitat la incheietura ei delicata, alba, fara nici o urma de vena, am realizat ce chin o asteapta. Atunci am pus piciorul in prag. Am zis ca ori ii ia din deget, ori nu mai facem analiza, ca nu era neaparat necesara. Asa baba nu a mai avut ce face si m-a pus sa o tin .. aiurea de tot, apoi s-a urcat si ea pe noi cat era de grasa si a intepat-o ca dobitoaca pe alaturi. A doua oara a nimerit, dar Ilinca deja urla ca din gura de sarpe. A chinuit-o o gramada sa-i stoarca degetelul, nu se mai satura vampira. Cand a terminat s-a uitat la fiola, a scuturat-o putn si a zis: "ia uite ce sange frumos, bun sange! Mananca bine fetita, nu-i asa?" Si asa mi-a dat si rezultatul, dar tot nu a scos nimic de la mine, ba era sa o si bat. Daca era Ovidiu cu mine matura spitalul cu ea.
Analiza nu a iesit rea, putin sub barem dar a zis doctora ca nu e concludent. Oricum niste Fe si vitamine nu strica daca nu exageram.
Nu vazusem nici un semn de anemie sau altceva. A vrut doctora noastra de familie (care e si prietena mea), sai facem niste analize sa vedem ce si cum. Mi-a dat sa-i fac si coroparazitologic si sumar de urina. Sumarul nu l-am mai facut ca nu am reusit sa-i recoltez...., ramane pe alta data, la anul, cand va face pipi la olita. La copro. a iesit negativ.

http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta
http://community.webshots.com/user/danaf123

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Dana la faze de astea iti vine sa le strangi de gat pe unele. Noi am avut noroc de niste asistente si o doctorita foarte dragute. I-au aratat intai desene cu dinozauri, au incercat sa se imprieteneasca cu copilul, ba chiar au vrut sa ii dea bomboane dar am refuzat eu spunandu-le ca Dori oricum nu stie ce sunt alea pentru ca eu nu i-am dat pana acum. (Chiara asa voi le dati dulciuri? Ca al meu in afara de biscuiti altceva nu a primit)

Cand am mers in laborator copilul a fost fascinat de aparatura si a stat linistit la mine in brate in timp ce doctorita l-a taiat cu o lama de unica folosinta desfacuta in fata mea iar apoi i-a luat sange cu un tubulet pe care urca sangele ca intr-un termometru si copilul se uita fascinat ce se intampla. Si desi a trebuit sa ii traga de doua ori sange Dori nici nu a miscat atat de fascinat era de ce vede...Era clar ca nu il doare. Mai greu a fost sa il facem dupa aia sa accepte sa ii tinem tamponul de vata pe degetel ca sa stea intr-un loc. Lucru tare greu pentru el care tinea neaparat sa le faca inventarul la alea pe acolo :)))

poze cu Dorian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

am fost azi cu copiii la pediatru, ca Antim era racit, tusea si facuse si febra, si a zis doctora sa se uite si la Elena in gat. surpriza a fost ca ea era mult mai rosie decat Antim, si cu toate astea nu avea nici o manifestare neplacuta(doar tusea din cand in cand, dar foarte rar si destul de delicat). in schimb Antim era foarte putin rosu in gat, dar tusea rau de tot si acum doua zile facuse si febra 39 cu 5. se pare ca Elena este mult mai rezistenta, duce boala pe picioare. Are 12 kg si 84 de cm, destul de bine, zic eu, tinand cont de faptul ca in continuare nu mananca aproape nimic, doar bea foarte mult lapte. s-ar parea ca au si niste paraziti la stomacel, trebuie sa merg sa le fac coprocultura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Adita, giardia "cere" mult lapte...Poate are giardia...Am o fetita in vecini care tot asa nu manca nimic, nu bea decat lapte...Cum a facut tratament pentru giardia, s-a remediat situatia. Acum manaca binisor si lapte nu prea mai bea. E de-o varsta cu fetitele noastre....

_Ella & Emma

http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

MAi fetelor chiar ca incep si eu sa ma gindesc la o analiza pentru depistarea anemiei! M-ati pus bine pe ginduri!!!

Eu nu-i dau nimic ...Doar un siropel calciu..Atita tot! Nu vitamine , nu fier!!! Eu cred ca nu ar avea nevoie dar cred ca niste analize nu i-ar face rau! O sa sun si eu la doctorita !

Pisi_ella sa ai parte de o sarcina usoara si sa ai grja de tine!

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Pisi..felicitari...si sa ai parte de sarcina usoara si un copil sanatos!
Alina..la capitolul dulciuri..Stefan..sta foarte bine..baga orice fac eu in casa:placinta cu mere,placinta cu branza,gogosi...tort..orice..de la frasu ia snacsuri,bomboane cu ciocolata sau caramel de la "Poiana"....orice-i cade in mana!Dar cel mai mult ii plac gogosile cu zahar pudra..insa el mananca tot ce-i dai.
A nins si la noi intr-un sfarsit..l-as scoate din casa pe Stefan dar mi-e teama.L-am scos acum 2 seri..si deja tusea.Acum e bine.Nici nu stiu ce sa fac..ca sa-l scot si apoi sa-i dau medicamente..nu am facut nici un bine copilului.
Am sa vad si eu cu analizele.O sa vb intai cu doctorita.Insa...eu stiu..??!!
De exemplu mie maica-mea nu mi-a facut niciodata analize..dar niciodata...nu stiu nu a fost cazul poate..dar nici nu m-a chinuity asa>Eu insa i-as face lui Stefan..si lui Mihai(caruia deasemenea nu i-am facut pana la 8 ani niciodata!
Va pup si o zi buna!

Corinna

http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ione spune:

Pissi sarcina usoara.
La noi la Constanta este foarte frig, azi dimineata a fost o tentativa de ninsoare.
Dulciuri maninca mai putin ciocolata, le-am dat de la Kinder si le-a placut.

Ionela, Maria & Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Mai pai placinta, gogosi, tort sau ce am mai facut eu mananca si Dori. Tortul de fructe e preferatul lui. Eu ziceam ca nu i-am dat dulciuri cumparate, bomboane, ciocolata. Si nu ca nu le-ar manca...caci s-au mai trezit binevoitori care sa ii dea si copilul a fost tare incantat. Numa ca eu am evitat cat am putut. La fel si cu sucurile. Am preferat sa ii fac in casa. Mi-am amintit ca la Galati niste vecini ai maica-mii ii dadeau sa bea cu paiul sucuri cu acid si sa manance bomboane pe bat....mama am zis ca fac explozie atunci.

Korinna eu il scot zilnic afara pe Dori si la noi s-a lasat destul de frig. Dar el pana acum nu a avut probleme. Nici nu as putea sa il tin numai in casa, cred ca m-ar innebuni de cap. Dupa ce iese afara e mult mai linistit.

Adita poate si pentru ca bea prea mult lapte nu mananca altceva. Am eu o nepotica de 2 ani care bea peste 2 litri de lapte in 24 de ore iar altceva mai mult ciuguleste. Nu ai reusit sa ii micsorezi cantitatea de lapte, sau sa il inlocuiesti cu iaurtel, branzica? Poate va incepe sa primeasca mai mult din altele dupa aia. In concediu Dori a fost suspect de paraziti intestinali (limbrici) insa coprocultura ii iesea negativa. Aici se face pentru depistare un examen de sange care cica ar fi mai concludent. Coprocultura se face de 3 ori la distanta de minim 3 zile intre ele. Cica ies rezultatele mai sigure daca se face dupa luna plina sau luna noua.
Multa sanatate puilor tai.

Fetelor cu analizele eu nu stiu ce sa zic...Pe mine ma stresa ideea ca nu i-am facut deloc plus ca doctorita pediatra e destul de aeriana. Daca o intreb eu ceva il controleaza ...daca nu ...nu. Daca ii cer eu ceva imi da ...daca nu ...nu. Asa ca am preferat sa fiu eu mai sigura.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ione spune:

Noi continuam cu poznele.
Cind ne pleaca cineva, la piata la gunoi, si nu suntem atenti fetele imi deschid usa de la intrare si pleaca pe scari , le coboara si incep sa chicoteasca.

Voi ati patit asa ceva?

Ionela, Maria & Elena 26 mai 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Alina...sucuri gen Fanta,Cola sau altele..nu-i dau deloc aproape luyi Stefan...zic"aproape"..pt ca bunicasa i=a mai dat sa guste cand l-am lasat acolo.Insa cate o picatura.
Dulciuri...gen bomboane nu i-am dat.Ti-am zis..doar bomboane Poiana cu caramel la mijloc si care au o pelicula fina de ciocolata deasupra...in rest..i-am mai dat sa ciupeasca cioco Poiana cu alune.In rest..nu..sigur nu i-am dat nimik!Numai ca la mine e greu.ca Mihai mai mananca bomboane sugus,chipsuri..alea alea...si daca il vede plange de ciuda ca nu-i dau si lui!
Va urez un we placut!

Corinna

http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput