Copilasi de mai 2003 (29)
Raspunsuri - Pagina 4
dana d spune:
Nici noi nu facem nimic la olita. Stim la ce foloseste, o arata cu degetul, spune "caca" dar cand o pun nu face nimic si nici nu are rabdare sa stea mai mult de cateva secunde, apoi se scoala si fuge in fundul gol si desculta prin toata casa.
Corina, cand erau mici astia mari ai nostri era altul sistemul de prevenire al rahitismului. Se facea o doza (10 fiole de Ca gluconic, buvabil, cate una pe zi, in a cincea zi vit D injectabil). Se facea cate un tratament din asta toamna si primavara. Acum a aparut Vigantolul si ne-a scapat de injectii. Desi Vigantolul e numai vitamina D, nu ne-a mai dat sa luam si Calciu dat fiind ca bea destul lapte si nu are semne de rahitism. Atentie la doza de Ca si Vigantol! Mie mi-a spus doctora ca unii medici sunt inconstienti ca maresc doza de Vigantol fara motiv si asta poate da grave probleme cu depozitele de calciu din organism. In primul rand se osifica (intaresc) oasele prea curand, ceea ce nu face bine (nu am fost prea atenta la explicatii, daca vreti o mai intreb) si se pot depune depozite de Ca in organe, adica sa faca pietre.. pe ici pe colo... Asa ca trebuie bine dozat in functie de copil.
Pisi, calciu in fiecare luna mi se pare mult exagerat, depinde si ce doza.
Multa bafta maine la doctor si sa ne anunti imediat vestile.
http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta
http://community.webshots.com/user/danaf123
korinna spune:
Nici noi nu facem nik la olitza..si nici nu am de gand sa ma stresez prea tare.Mihai a avut pampersi pana la 2 ani.Apoi direct la WC..fara nici un pipi scapat prin casa!
pana la 2 ani nu am de gand sa-l fortzez cu olitza nici pe Stefu
Eu ii dau 3 pic/zi de vigantol.E mult?Asa mi-a recomandat doctoritza!
Azi ma duc la controlul anual la gineco.Sper sa nu am iarasi ca anul trecut vreo rana noua numa buna de cauterizat!Si sa-mi iasa PAP 2!
Offf!Am niste emotzii!
Corina mamika de 2 baietzi
http://community.webshots.com/user/korinnay
adita spune:
eu n-o stresez pe Elena cu olita, ma streseaza ea pe mine. toata ziua striga caca-caca. daca n-o bag in seama vine si ma trage de mana, se duce la baie si ori scoate olita, ori isi pune capacelul pe wc. o asez unde vrea ea, cateodata face pipi, de multe ori nu face nimic, decat dupa ce o dau jos si ii pun un pampers curat. o singura data a cerut olita si a facut si caca in ea, atunci cand am venit repede la voi sa ma laud, dar de atunci nu s-a mai repetat minunea
ione spune:
Noi cred ca ne-am acomodat cu olita.
Dimineata cind se trezesc la olita, de obicei fac kaka, apoi le mai pun pe la 11 si fac pishu, pe la 15 cind se trezesc din somn, fac iara. Oricum mai fac si in pampersi pishu. Au capatat un reflex cind vor sa faca pun mina intre picioare.
Pina la doi ani speram sa scapam de pampersi.
Succes si voua.
Ionela, Maria & Elena
alycia spune:
Buna fetelor! Brr ce frig s-a facut mi-e si groaza de acum de zilele lungi pe care o sa le petrecem in casa. Mircea e in continuare destul de cumintel, nu prea face istericale da nici o grija ca o sa aiba Andrei grija sa-l invete ce si cum ...sa-mi scoata mie peri albi in cap!L-am gasit si eu cocotat pe birou de mi-a stat inima in loc la gandul, ca daca ar fi cazut de acolo nu ramanea intreg.
La capoitolul dantura am renuntat demult sa o mai verific ca are si masele si canini, si pe langa canini tot un coltisor si-o masea. Cred ca suntem in grafic la capitolul asta. La capitolul olita are momente cand spune kk si momente cand i lene sa se mai agite si atunci face pe el.
Pissi scumpo ai revenit 9in forta printre noi...felicitari pentru bebe si sarcina usoara!
Korinna iti tin pumnii sa fie totul bine la gineco...eu nici acum nu am mai apucat sa fac testul ala ...tot il aman de la o zi la alta...de la un an la altul.In legatura cu calciul nu exista o regula sa se dea sau nu iarna la copii...ca se da doar daca sunt semne de rahitism la fel si vigantolul se da doar daca mai este nevoie dupa un an jumate. Poate ca Stefu mai are deschisa fontanela si de aceea ti-a indicat Ca si 3 pic. de vigantol ca sa forteze inchiderea ei...deci nu exista o regula depinde de dezvoltarea copilului....mie de ex. pediatra mi-a spus sa intrerup vigantolul pentru ca asimileaza suficient di alimentatie si sa il dau doar in perioade de cresteri bruste sau explozive a copilului. oricum ramane la aprecierea ei cand sa il mai administrez...cred ca deocamdata facem pas.
Aalina si Mircea spune "tate " dupa ce stanuta cineva... de la sanatate. Mai a ramas copilul cu o dambla dupa ce ati plecat voi de la noi striga dupa toti barbatii de pe strada "nene brm, brm" cred ca-l cauta pe sotul tau sa-l mai dea o tura cu masina prin centru...hihihih...mikul Schumi, e innebunit dupa masini. Da las ca o sa vina si a noastra cat de curand poate chiar inaite de sarbatorile de iarna!
Lumi bine ai revenit printre noi imi pare rau ca cu o veste trista. asta e viata totul merge inainte cu sau fara noi.
Alycia si cei doi flacaiasi!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu
korinna spune:
Fetelor..am fost la gineco.Mi=a facut colposcopie..m-a si controlat asa sa vada cum sunt ovarele..Totul a zis ca este perfect..ca "daca toate femeile ar fi ca tine,nu as mai avea paciente"
Deseara ma duc sa scot si rezultatul de la Pap.Sper sa fie bine.Insa pe ecranul ala unde se vedea colul marit.unde avusesem cauterizarea de anul trecut..era usor maro..el a zis ca asa trebuie sa fie..ca ramane un fel de cicatrice.Oare asa o fi??Acu' ma muncesc cu gandul asta!O sa-i cer deseara mai multe amanunte..ca atunci nu mi-a venit in cap sa intreb..insa ajungand acasa..am stat si am despicat firul in patru.Asa sunt eu prapastioasa!
Si la noi s-a facut rece!Insa am sa continui sa-l scot pe Stefu.Eu stiu ca se scot copii afara pana la -10 grade.Oricum deseara il iau si pe Stefan cu mine ,si pe Mihai si cu Cristi cand merg la doctor sa scot rezultatul analizei...apoi a croitoreasa.
Angi,fontanela este perfect inchisa..insa ..nu stiu...asa a considerat doctorita sa-i dea calciu si vigantol.Eu i-am dat calciul luna trecuta..acum ii dau in continuare vigantolul:3 pic/zi.
Acum eu va pup si va urez numai bine!
Corinna
Aalina spune:
Pupici la fete
Korinna multa sanatate. Iti tin pumnii. La noi in oras nu a nins inca. Da pe munti se vede zapada. Am fost plecati intr-o statiune la 50 de km si tare frumos se vedeau crestele albe...Eu una abia astept sa ninga, sa se impodobeasca orasul cu lumini...sa ma apuc de cheltuit banii pe ornamente de brad. Anul trecut l-am facut albastru iar anul asta vreau sa il fac rosu. Abia astept sa vad cum va reactiona Dori la cadouri. De ziua mea a fost tare incantat sa rupa ambalajul si funditele de pe cadouri :))
Pisi sa ne tii la curent cu sarcina.
Energy eu nu il stresez cu olita. Din tot ce am citit nici nu se recomanda. El sta cu placere pe ea cand ma indur eu sa il pun si face cate ceva doar accidental sunt convinsa. Cum nu mai e foarte cald nici nu ma gandesc sa insist.
Adita cum iti merge? Cand trebuie sa nasti?
Danad am vazut intr-un subiect al tau ca si tu esti prinsa de euforia iernii. Cred ca am ramas cu bucuria asta din copilarie.
Alycia spune-i lui Mircea ca o sa ne mai plimbam impreuna cu placere cu masina cand ajungem in Mures :)) Da atunci o sa o prefere pe a voastra ca e noua :))
Eu ma bucur de ultimele zile cand e mama aici si mai pot sa fac cate ceva fara grija. Nu stiu insa ce o sa ma fac pana de sarbatori cand or sa vina iar ca Dori s-a invatat sa iasa la plimbare si de 3 ori pe zi. In continuare mi se pare ca al meu copil e un mare smecher si periodic incearca sa vada daca ne mai prosteste cu ceva. Ma bucur ca am scapat de dorintele de a baga orice in priza (oricum aveam protectie). Insa nu ma mai lasa deloc sa lucrez la calculator cand e si el in camera. Acum nu ii mai trebuie sa butoneze insa ii place sa stea pe scaun cu ochii in monitor si atunci mai bine renunt.
E tare curios si ma innebuneste aratandu-mi orice minune si intrebandu-ma pe limba lui "ce e asta". L-a invatat bunica-sa o groaza de cuvinte pe care le spune doar cand vrea si atunci pe limba lui. Cand nu are chef poti sa astepti mult si bine.
Pe unde va petreceti sarbatorile?
Pupici
poze cu Dorian
korinna spune:
Alina..abea astept sa ninga!In Galati deja au montat luminile..Orasul arata superb...abea astept serbarile galatiului..oricat de ger ar fi..tot ne ducem.A mai fost si in alti ani ger..da tot am mers pe strazi..la serbare.Oricum este vin fiert peste tot atunci.Si asta...e toata placerea..sa iesi din casa1
Eu deja mi-am luat niste tampenii din Billa.adica niste aranjamente de pus prin casa fooarte frumoase..niste podoabe pt brad..Aseara am fost sa-i iau lui Stefu niste branza din Billa..si abea m-a scos Cristi de la raionul cu podoabe pt brad..ca io cred ca iara mai luam cate ceva!
Acum va pup si o zi buna..Cred ca Stefu o sa se trezeasca..si nu o sa mai pot sta pe net!
Corinna
ione spune:
Buna,
Corinna sarcina usoara.
Noi luam fluorvigantolette cite o comprimata pe zi.
Ce nazbitii au mai facut copilasii de mai?
Fetele mele au inceput sa faca caii caii, adica se pune Elena pe jos si maria o calareste, rid de numai pot amindoua.
Weekend placut.
Ionela,Maria & Elena 26 mai 2003
Aalina spune:
Ione din cate stiu eu Corina nu mai face copii :) Asa ca sper sa nu ii stea inima cand iti citeste urarea :))
Korinna tare rau imi pare ca nu pot participa la Sarbatorile Galatiului. Intotdeauna mi-au placut. Dar dupa ce am fost in primul an iarna la Galati si drumul de intoarcere a fost infernal am zis ca nu imi mai trebuie. Mai ales acum cu Dori. Distractie placuta
poze cu Dorian