Nasterea neasistata

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Nasterea acasa....

Si neasistata..

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Asa cum am scris si intr-o postare anterioara, eu nu as alege nasterea acasa. Insa asa cum spuneam am o prietena care a nascut acasa acum o luna (prima nastere, la 35 de ani), asistata de doua moase, una care s-a ocupat numai de ea inainte, in timpul si dupa nastere, si una care s-a ocupat de bebe. Mi-a povestit in detaliu cum a decurs nasterea si motivele pentru care a ales sa nasca acasa, si am inteles-o, chiar daca eu nu as face alegerile ei. Nu a avut o nastere usoara, a pierdut mult sange, s-a rupt destul de nasol (moasa a cusut-o) si a avut si bebe probleme, a trebuit sa fie reanimat (moasa care s-a ocupat de bebe a facut-o). Activitatea cardiaca a lui bebe a fost monitorizata de moase (insa nu constant) si au avut tot ce era necesar pentru a rezolva problemele care s-au ivit pe parcurs. Daca problemele se agravau, erau la doar cateva minute de spital, unde s-ar fi dus daca era necesar. Prietena mea si sotul ei, sub supravegherea moaselor, au aplicat cu succes tehnicile pe care le-au invatat in cursurile pre-natale. Moasele nu erau venite cu pluta pe Dunare, ci stiau foarte bine ce este de facut, precum si cum sa evalueze o situatie care nu mai intra in competenta lor si cand ar fi fost necesar sa apeleze la un doctor/la spitalizare.
Inca o data, eu personal as dori sa nasc la spital si nu as recomanda nimanui nasterea acasa, dar nu mi-as permite sa arunc epitete gratuite cuiva care a facut alegerea de a naste acasa, mai ales daca a facut-o in cunostinta de cauza, are o echipa de asistenta (moase) cu experienta si posibilitatea de a apela urgent la un medic/la spitalizare in caz de nevoie.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by pulstar


De multe ori viata mamei si a copilului ei sunt puse in pericol de chiar interventiile la care sunt supusi acestia intr-un spital din anul ..2004..





* Ignorance is bliss.. *




de incomparabil mai multe ori, insa, o salveaza

Iti doresc sa ai sansa unei nasteri usoare, fara complicatii.
Ai grija sa mananci putin (mai ales fructe, legume bogate in viatamie), sa nu creasca fatul prea mult, ca atunci o rupi in fericire.

Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

pulstar, esti insarcinata???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pnt_loredana spune:

Intrebarea mea este: daca ai avea o sarcina obtinuta cu greu prin tratament ce a durat cativa ani buni, evolutie de asemenea asistata medical si existand posibilitatea ca nastera sa survina intr-un moment neasteptat, ai alege aceeasi varianta?
Link-ul acela postat de tine, pentru mine nu este decat "poezie".Este doar o parere ce nu se doreste a fii o jignire.

lory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by conchita


..stra-stra-bunicile noastre nasteau primul copil inainte de 20 de ani, iata alt lucru care s-a schimbat enorm in decurs de cateva generatii.

Asta nu inseamna ca daca strabunicile noastre ar fi nascut la 30 de ani ar fi nascut mai greu.
Apropos de asta, am avut ocazia sa vorbesc odata cu o batranica foarte simpatica, avea in jur la 70 de ani, insa era foarte sprintena si apriga pentru varsta ei. Printre altele a venit vorba despre copii ei, 4 la numar. Mi-a spus ca ea s-a casatorit tarziu, si anume la 31 de ani, din cauza ca vremurile in care traise ea atunci erau tulburi si zguduite de razboi. Din acest motiv a fost mai mereu pe fuga, a trait o buna bucata de timp ca refugiat de razboi, in fine vremuri grele nu ca astazi..
Asadar spunea ca la 31 de ani s-a casatorit iar la 32 de ani a avut primul copil, iar la 38 de ani ultimul. De fapt discutia pornise de la faptul ca era necajita din cauza ca fiica ei (are 3 baieti si o fata) avea niste probleme medicale din cauza faptului ca nascuse primul ei copil prin cezariana. Si de aici a pornit discutia. Spune ca ea nu intelege de ce femeile din ziua de astazi prefera sa nasca printr-o operatie, de pe urma careia te poti alege cu atat de multe probleme, cand nasterea este un lucru atat de firesc si de natural. Mi-a povestit cat de usor i-a nascut ea pe cei 4 copii ai sai, cu toate ca avea 31 de ani la prima sarcina, iar conditiile erau asa cum erau in acea perioada zguduita de razboi. In afara de asta, nu a nascut nici macar la spital, ci ..acasa.

Va doresc tuturor sa aveti o nastere asa cum v-o doriti..




* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

quote:
Originally posted by pulstar
Spune ca ea nu intelege de ce femeile din ziua de astazi prefera sa nasca printr-o operatie, de pe urma careia te poti alege cu atat de multe probleme, cand nasterea este un lucru atat de firesc si de natural. Mi-a povestit cat de usor i-a nascut ea pe cei 4 copii ai sai, cu toate ca avea 31 de ani la prima sarcina, iar conditiile erau asa cum erau in acea perioada zguduita de razboi. In afara de asta, nu a nascut nici macar la spital, ci ..acasa.



uite de ce in 11 pagini:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27129&whichpage=1
si inca vreo 3 :
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35831&whichpage=1
cam astea ar fi motivele in general...

***********************
Once a grump, always a grump
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=218078099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Pentru cine vrea o nastere de "poezie", si-o poate aranja si la un spital dinainte. Iti faci cum s-a spus mai sus un plan de nastere si te tii de el. Poti spune doctorului ca nu ai nevoie de anestezii, de perfuzii sau de monitorizare. Te poti plimba pina nu mai poti, te poti imbaia intr-un Jacuzzi, iti arzi luminarele parfumate de relaxare. DAR si aici intervine marele DAR, daca sint probleme, esti intr-un mediu care iti poate salva viata ta si copilului. Iti poti ierta vreodata ca doar din cauza unei idei poetice vei pierde viata copilului?

Eu am avut doua nasteri si nu s-au comparat una cu alta. A doua oara eram sigura pe mine cum va decurge (ca doar tot corpul meu a fost si prima oara, nu?) si SURPRIZA!!!! Nimic nu a decurs la fel.

Prefer un doctor sa ma aiba in vedere (cu interventii minime daca se doreste) decit un sot complet ignorant in asa ceva. Nu stiu cit singe rece poate avea si sotul cind are o asa mare responsabilitate pentru ceva in care nu are nici o experienta in acest domeniu.

Pe vremuri facea lumea copii cu duiumul dar citi mureau? Cite femei si-au pierdut viata dindu-si viata in asa feerica, senzuala, erotica (introdu tu aici mai multi termeni preferati) experienta?

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

quote:
Originally posted by pulstar
Asadar spunea ca la 31 de ani s-a casatorit iar la 32 de ani a avut primul copil, iar la 38 de ani ultimul.


mi se pare ca doamna asta e un pic o exceptie . oricum nu conteaza.
femeile pe vremuri nasteau cum puteau . nu prea aveau de ales. noi avem . majoritatea .
daca esti 100% sigura ca totul va merge bine, nu vad de ce nu ai naste singura??!!
insa esti? si daca esti doar 99.9% sigura, 0.1% inseamna ca vei avea probabil probleme. esti gata sa-ti asumi riscul? si sa supui riscului si copilul tau nevinovat ca tu vrei sa experimentezi cum nasteau strabunicile noastre??
pai daca nu vrem sa "abuzam" de progresele din medicina--unele din cele mai fascinante dupa parerea mea ,facute sa ne "usureze viata", la ce naiba mai foloseste toata stiinta?? :))

***********************
Once a grump, always a grump
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=218078099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by liris

pai daca nu vrem sa "abuzam" de progresele din medicina--unele din cele mai fascinante dupa parerea mea ,facute sa ne "usureze viata", la ce naiba mai foloseste toata stiinta??

Eu sunt pentru stiinta si pentru toate inovatiile in acest domeniu. Pentru progresele medicale, dinnou am toata stima.
Insa la intrebarea "la ce naiba mai foloseste toata stiinta??" as raspunede simplu, acolo unde este nevoie de ea. La ce folosesc progresele in medicina? Acolo unde este cel mai mult nevoie de acestea. Folosesc oamenilor bolnavi si raniti care au nevoie beneficiile inovatiilor din domeniul medical.
Nu vad insa ce legatura au acei oameni bolnavi sau raniti cu o femeie care da nastere unui copil. Si nu ma refer la acele femei care intra in categoria celor care prezinta risc crescut, ci in general...




* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput