Nasterea neasistata

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by chri

Dom`le, Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in punga! O fi facand parte din MISA sau mai stiu eu ce alte dracovenii. Las` sa nasca altele acasa, mai ales alea fara copii, ca eu una nu stau sa chitai prin sufragerie!


chri, din cate-mi amintesc, deschizand acest topic am cerut pareri sincere si nu aluzii rautacioase sau deplasate..
Si, pentru linistea ta sufleteasca, afla ca nu fac parte nici din MISA nici din alte grupari yoghine!




andabrro . Ai spus exact ceea ce simteam..





* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by nicolassa

Nici eu nu sunt pt. nasterea acasa : mi se pare un lucru demodat si periculos.


Ca si cand nasterea, ca si proces biologic ar fi o moda sau un curent literar care cu timpul devine desuet..
Nasterea a fost si va ramane la fel, indiferent de nivelul tehnoligic la care se va afla omenirea la un moment dat.
Pentru asta insa, nu contest tendinta tot mai agresiva de tehnologizare a nasterii, de transformare a acesteia dintr-un proces fiziologic firesc si natural intr-o procedura foarte tehnologizata, mecanizata si monitorizata. Asta este insa societatea in care traim. Industriile pun din ce in ce mai mult stapanire pe vietiile noastre. Iar maternitatea si stabilimentul obstetricat (fabrica de nascut copii) este una din aceste industrii. No offence..
Nasterea a fost la fel acum 2000 de ani, si va ramane la fel si peste 2000 de ani, adica un proces firesc si natural, asa cum este digestia sau alte functii biologice..
Cat despre pericole, ei bine pricolele ne pandesc la tot pasul nu doar atunci cand nastem.
Viata in sine este un risc, iar daca nu iti asumi acest risc atunci nu vei trai niciodata pe deplin..
Asta este parerea mea...




* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Nasterea eteste un proces biologic firesc, dar nu mai este deloc ce a fost acum 2000 de ani. Si e bine asa. pare f frumos sa nasti usor acasa, in mediul pe care il cunosti etc... dar asta inseamna a iti asuma riscuri suplimentare inutile!
Monitorizarea este utila mai ales cand esti in travaliu de ore in sir cu cotractii regulate si totul e OK numai ca de 10 ore bebe poate fii obosit!! Ritmul cardiac poate scadea brusc si ce faci daca nu sti? astepti sa-l nasti vanat? sa-i faci reanimare dupa ce creierul nu a fost oxigenat?!
In afara de cati copii mureau, cate mame mureau in "chinurile facerii"? Bineinteles nu toate, nu majoritatea (altefl n-am fii aici sa discutam), dar ai vrea sa faci parte dintr-o minoritate?
Cand treci starda deschizi bine ochii si te uiti si in drepata si in stanga.De ce? daca nu te uiti, esti sigura ca te calca mortal o masina? Nu, si totusi nu-ti asumi riscul! Un bebe nu merita sa aibe toate sansele de partea lui?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Hai pulstar maica, fii seriosa zau asa...pacat ca a taiat barbatu-meu copacul-tufa din gradina din spate ca m-ass fii dus sa nasc dupa copac ca asa faceau femeile acum 2000 de ani.
Poate tu vei naste extrem de usor, fara complicatii, simplu, tzac , pac, asa sa-ti ajute Dumnezeu.Dar daca nu se intampla asa?
Hai mai pulstar ca pana si bunica-mia, Dumnezeu sa o ierte nu a nascut ca paganii , singura in casa, cu bunicu-mio care-i storcea fasiile in lighean.
Vezi-ti de treaba.

Mai pulstar: daca tu gandesti asa atunci de ce nu-ti trimiti si barbatul ca acum nu-s cate mii de ani in padure la vanatoare, nu trebe sa mergem la servici sa castigam bani, nu trebuie sa nastem in sigurantza la spital cu toata aparatura si cunostintele unui medic langa noi ca doara ce...acum 2000 de ani femeile nasteau foarte bine si fara..., daca ne imbolnavim sa nu luam medicamente ca doara ce...doftorul dadea ceva acum 1000 de ani? avem nevoie de o transfuzie de ce sa o facem ca doara e in legea naturii daca ne-am imbolnavit sa dam coltzul ca doara tot murim odata...etc si etc.

Mai pulstar simpatico , acum nu-s cate mii de ani femeile faceau copii tinere, nu ca acum la 35 de ani primul copil, si ala dupa o viatza sedentara, de stat pe scaun la birou,in masina, la masa, la TV, in pat.

Oricum tu fa asa cum crezi, daca tu crezi si te simti in stare sa nasti acasa, foarte bine, da-i bataie.
Eu consider ca nu are nici un sens sa bravez ca daca este spital si traiesc in 2004, de ce sa-mi pun viatza mea si a bebelusului in primul rand in pericol?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by didita

Nasterea eteste un proces biologic firesc, dar nu mai este deloc ce a fost acum 2000 de ani.

Dar cum anume este acum? Sau ce anume s-a schimbat in biologia feminina fata de cum era aceasta acum 2000 sau 10000 de ani?




* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

cred io, ca viatza sedentara pe care o ducem cele mai multe dintre noi, este in defavoarea procesului nasterii.

Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by slakje


daca ne imbolnavim sa nu luam medicamente ca doara ce...doftorul dadea ceva acum 1000 de ani? avem nevoie de o transfuzie de ce sa o facem ca doara e in legea naturii daca ne-am imbolnavit sa dam coltzul ca doara tot murim odata...etc si etc.

slakje cred ca faci o confuzie. Eu nu am nimic in potriva sistemului medical in general sau a medicatiei alopate, atata timp cat aceasta este indreptata catre cazurile patologice. Nasterea insa nu este un caz patologic..

quote:
Originally posted by slakje
.. acum nu-s cate mii de ani femeile faceau copii tinere, nu ca acum la 35 de ani primul copil, si ala dupa o viatza sedentara, de stat pe scaun la birou,in masina, la masa, la TV, in pat.

Cred ca nu exista o evidenta precisa care sa ateste varsta la care faceau femeile copii acum 2000 de ani. In afara de asta, nu toate femeile duc o viata sedentara. Si, mai mult de atat, este o prejudecata ideea ca o femeie, odata ajunsa la varta de 30 de ani, nu mai poate face fata unei sarcini si nasteri, sau este este predispusa automat riscurilor odata cu implinirea acestei varste..
Sincer, eu insami ma gandesc sa am primul copil in jurul acelei varste..

quote:
Originally posted by slakje
Eu consider ca nu are nici un sens sa bravez ca daca este spital si traiesc in 2004, de ce sa-mi pun viatza mea si a bebelusului in primul rand in pericol?

De multe ori viata mamei si a copilului ei sunt puse in pericol de chiar interventiile la care sunt supusi acestia intr-un spital din anul ..2004..





* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Pulstar - subiectul tau si modul in care ai pus problema m-au lasat pur si simplu fara grai!!! Dar ... reactiile sunt, asa cum era de asteptat nu tocmai OK!!! Si asta numai din cauza lipsei de informare!! Oricum vreau neaparat sa te felicit pentru ceea ce spui!!!

Pentru a naste un copil nu ai nevoie de mediu steril ci numai de curatenie. Nasterea nu a fost si nu este (decat daca este o cezariana) un eveniment medical ci unul natural. Femeile au nascut dintotdeauna si vor continua sa o faca. Si, in istoria civilizatiei, femeia care nastea era asistata de alte femei.
Medicul a fost introdus in decor, intr-adevar, din cauza mortalitatii crescute a femeilor si a pruncilor lor nou nascuti. Dar aceasta mortalitate nu se datora nasterii in sine ci conditiilor de igiena inadecvate, nutritiei mamei din timpul nasterii si alti factori de circumstanta.
In afara de asta, o nastere la domiciliu este, in mod normal, acolo unde se practica, ceva de genul urmator:
Ai ramas gravida si te-ai decis sa nasti acasa. Contactezi spitalul, medicul si moasa care iti urmaresc sarcina si, impreuna cu medicul, decizi daca te poti astepta la o nastere lipsita de evenimente sau nu. Ce inteleg prin aste? Ecografiile pot indica, chiar si cu o zi inainte de nastere, daca bebelusul se afla intr-o pozitie favorabila sau nu. Astfel, in cazul in care rotatia nu este completa, de exemplu, nasterea se poate desfasura in spital.
Trebuie sa faceti un "Plan de nastere". Acest plan aduce la cunostiinta spitalului planurile voastre.
Odata intrata in travaliu, anuntati spitalul, medicul si moasa. Moasa vine la domiciliu si va asista in continuare (nu numai ca are pregatirea necesara, dar face parte dintre obligatiile ei sa va asiste chiar si la domiciliu, daca este cazul).
Avantajele nasterii acasa: beneficiati de tot suportul moral posibil din partea familiei; aveti acces la o serie de facilitati care va pot ajuta sa ameliorati durerile travaliului; ve permite sa va schimbati pozitiile de cate ori doriti si, in cazul in care ati urmat cursuri de pregatire pentru nastere, puteti aplica ABSOLUT TOT CEEA CE ATI INVATAT.

Imi cer scuze!! Voi reveni - imi plange pisoiul.
Va pup pe toate, Oana

Oana Melinte-Moraru
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by oana_mm
[Pentru a naste un copil nu ai nevoie de mediu steril ci numai de curatenie. Nasterea nu a fost si nu este (decat daca este o cezariana) un eveniment medical ci unul natural. Femeile au nascut dintotdeauna si vor continua sa o faca. Si, in istoria civilizatiei, femeia care nastea era asistata de alte femei.
Medicul a fost introdus in decor, intr-adevar, din cauza mortalitatii crescute a femeilor si a pruncilor lor nou nascuti. Dar aceasta mortalitate nu se datora nasterii in sine ci conditiilor de igiena inadecvate, nutritiei mamei din timpul nasterii si alti factori de circumstanta. In afara de asta, o nastere la domiciliu este, in mod normal, acolo unde se practica, ceva de genul urmator:
Ai ramas gravida si te-ai decis sa nasti acasa. Contactezi spitalul, medicul si moasa care iti urmaresc sarcina si, impreuna cu medicul, decizi daca te poti astepta la o nastere lipsita de evenimente sau nu. Ce inteleg prin aste? Ecografiile pot indica, chiar si cu o zi inainte de nastere, daca bebelusul se afla intr-o pozitie favorabila sau nu. Astfel, in cazul in care rotatia nu este completa, de exemplu, nasterea se poate desfasura in spital.
Trebuie sa faceti un "Plan de nastere". Acest plan aduce la cunostiinta spitalului planurile voastre.
Odata intrata in travaliu, anuntati spitalul, medicul si moasa. Moasa vine la domiciliu si va asista in continuare (nu numai ca are pregatirea necesara, dar face parte dintre obligatiile ei sa va asiste chiar si la domiciliu, daca este cazul).
Avantajele nasterii acasa: beneficiati de tot suportul moral posibil din partea familiei; aveti acces la o serie de facilitati care va pot ajuta sa ameliorati durerile travaliului; ve permite sa va schimbati pozitiile de cate ori doriti si, in cazul in care ati urmat cursuri de pregatire pentru nastere, puteti aplica ABSOLUT TOT CEEA CE ATI INVATAT.

Imi cer scuze!! Voi reveni - imi plange pisoiul.
Va pup pe toate, Oana

Oana Melinte-Moraru
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm



Oana draga - ce spui tu e idealul idealului! Si ma simt jignita daca spui ca eu nu am putut sa nasc normal si s-a intervenit prin cezariana dupa 12 ore de travaliu si dilatatie completa, ptr ca conditiile mele de igiena lasau de dorit, sau stiu si eu ce alte bazaconii d-astea! S-avem pardon!
SUnt intr-adevar femei care nu au nici un fel de probleme, greturi si alte d-astea in timpul sarcinii, care se duc la spital si in 2 ore au nascut si mai spun ele si fara dureri. Dar sunt si d-astea asa ca mine, care pe langa ca au greturi non-stop, vomita pana la 5 luni non stop si dupa aia cu program dimineata.. Ca toti spun ca sarcina e ok si cu toate astea se rupe apa la 35 de saptamani!
Si copilul desi asezat cu capul in jos se gandeste sa isi suceasca capul , sa bage si umarul pe traseu, ca asa e mai cool! SI sa vad ce face moasa cu tine acasa in cazul asta!

Daca voi vreti sa riscati de dragul unor idealizari e dreptul vostru. Insa cerandu-se parerea mi-am spus-o si eu pe a mea care e total opusa. Nu vreau sa risc viata copilului meu! Mai ales cand am posibilitatea sa aleg.
Scuze daca am fst mai agresiva dar m-am suparat

Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

pulstar eu am un copil sanatos, frumos si destept care are acum 2 ani si o luna. Daca faceam ce zici tu acolo ar fi murit inainte de a se naste. Probabil dupa aia as fi murit si eu. Ca doar nu ma internam dupa aia, tot de dragul poeziei.
Spital categoric. Sunat la dr. imediat ce ti se pare ceva in neregula. Si fuga la spital cand zice dr.
Sa nasti fara monitorizare? Riscandu-ti viata si riscand viata copilului tau? De dragul poeziei?
Dupa parerea mea medicii au facut o scoala unde au invatat ce si cum sa faca, inclusiv sa intevina in cazuri de urgenta. Dupa principiul ne-interventiei medicale in lucruri naturale ar trebui sa mori dintr-o apendicita sau dintr-o infectie la masea pentru ca nu e "natural" sa "te taie" dr. Si cum zicea cineva - media de viata ar fi 30 de ani.


Sorana si Monica (2 ani)

Mergi la inceput