Nikon D100
Raspunsuri - Pagina 2
mariana tache spune:
Radu, aparatul poate asa:
-tiff-uri: - large (3008x2000)- 17.3 MB
- medium (2240x1488)- 9.5 MB
- small (1504x1000) - 4.3 MB
-jpeg-uri: - fine -L(30008x2000) - 2.9 MB
-M(2240x1488) - 1.6 MB
-S(1504x1000) - 770 KB
- normal -L- 1.5 MB
-M- 850 MB
-S- 410 MB
- basic -L- 770 kB
-M- 440 KB
-S- 220 KB.
Mai are ceva format - NEF (Raw), dar sincer de asta nu am auzit si nu stiu cu ce se mananca.
Noi, de obicei, face jpeg-uri, normal, de 1.5 MB. Am pozat la nunti, serbari si in studio si am fost foarte multumiti de calitatea pe care am obtinut-o.
Daca poti, te rog sa imi explici ce-i cu zgomotul de fond, ca nu stiu exact. Am eu vagi pareri, dar nu as vrea sa spun vreo prostie
mariana tache, mamica lui Stefan.
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.
radu26 spune:
Pentru inceput ma gandesc ca tu ai putea sa-mi fii concurenta (lol). Deci o sa-ti explic un pic ce e cu raw-ul. Asta este un format de imagine necompirmat. Atunci cand aparatul tau salveaza datele in format JPG, el deja renunta la o mare parte din informatia captata de senzor. Formatul raw este un format de captare a datelor fara pierdere de informatie, necomprimat. Practic este util atunci cand preferi sa-ti alegi singur cam cat si ce sa se piarda din calitatea originala, si asta pe un monitor de 19" si nu pe o jucarie de LCD. Evident ca dimensiunile unei astfel de fotografii sunt altele (vorbim aici de zeci de mega), dar rezultatele pot fi spectaculoase, asta daca lucrezi in media. 99%din utilizatori vor ignora total formatul respectiv. Daca vrei, putem discuta pe PM, cu mai multe detalii. Din ce oras esti?
Acum despre zgomotul de fond ar fi trebuit sa stii cate ceva inainte de a cumpara aparatul, acum e prea tarziu, dar o sa-ti spun totusi cum sta treaba. Daca te uiti cu atentie la orice fotografie facuta, in loc de alb sau negru curat, apar multe punctulete mici colorate, care se vad din ce in ce mai bine conturate (si mai deranjant) cu cat creste sensibilitatea de captare a imaginii (ISO). A fost motivul pentru care nu am luat aparatul (vazand cam ce a facut el prin teste), dar repet, depinde ce faci. Pentru home este ok, pentru nunti e ok, pentru advertising nu mai e ok. (nici nu tinteste de fapt piata asta).