Hipospadia-va spune ceva?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

hai sa va mai scriu cateva randuri despre hypospadias.
Copilului meu i s-a pus diagnosticul imediat dupa ce s-a nascut. Apoi s-a observat ca de fapt sufera de reflux urinar. Cazul nostru fericit a fost ca timp de 24 ore dupa nastere nu a facut deloc pipi, motiv pentru care au inceput investigatiile, fiind pus diagnosticul de reflux urinar si cu uretere dilatate. Si anume urina se intorcea la rinichi.
Am consultat urologul, care ne-a spus ca media este de 50% ca refluxul sa se vindece de la sine, sfatuindu-ne sa-i facem operatia de hypospadias cat de repede putem.
La 6 luni i-am facut din nou testele pentru reflux si era la fel, nu se vindecase. Atunci am decis sa-l operam la putica. Dupa o luna de la operatie, am fost la control, doctorul programand copilul pentru al doilea rand de teste pentru reflux.
Astazi ne-am intors de la doctor. Nu mai are nimic. Totul era in legatura cu hypospadias. Am cautat si pe Internet si spunea la fel, aceasta boala poate cauza alte boli legate de tractul urinar.
Daca copilul nostru nu ar fi facut pipi atata timp dupa ce s-a nascut, noi nu am fi stiut despre acest reflux care a fost cauzat de problema puticii.
Deci, sfatuiesc mamicile care citesc acest mesaj si au copilasi cu asa ceva, sa nu amane si sa se duca cat mai repede la un specialist.
Copilul meu, timp de un an, a fost pe antibiotic pe motiv de reflux, in felul asta protejandu-i rinichii pentru eventualele infectii urinare. Lua o doza de intretinere. De asta-seara aruncam flaconul la gunoi. Nu mai avem nevoie de el.
Pupicei la toata lumea,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Buna,
Si noi am trecut cu Alvaro prin aceasta operatie la "putulica" care exact cum scrie ciuf am procedat si noi.
Imediat la nastere sa vazut ca beeb avea hypospadius si Dr. ne-a sfatuiut ca la virsta de 9 luni si nicidecum mai tarziu sa operam baiatul.
Tot acest timp am citit si m-am pus la punct pentru ziua cu operatia.A fost greu sa il vad mutilat la puta dar cu ajutorul lui ciuf si incurajarile ei cu experienta lui LUCA am trecut si de acest cosmar.sfaturile lui ciuf mi-au fost de mare folos si ii multmesc mult de tot.

Am citit aici ca sunt baietei care au virsta de 2..3 chiar 5 si 7 anisori care nu au aceasta operatie inca si nu stiu ce sa zic poate difera si felul de hipospadia care o are copilul dar la o varsta atit de inaintata eu nu vad normal sa lasi copilul sa sufere de aceasta boala.

Va doresc multa sanatate .


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3-
Halloween


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Ciuf
nici nu mi-a trecut prin cap ca a fost mai usor. Am vrut doar sa subliniez ca noi avem alt sistem de sanatate si ca trebuie sa stai in spital. Pentru ca din proprie experienta iti pui problema de ce in alte state le dau drumul acasa si la noi nu.Si te gandesti ca noi avem medici prosti sau ca nu stiu sa opereze la fel de bine. Sunt buni si opereaza bine dar sistemul nu permite sa pleci din spital cu el bolnav. Este bine de stiut asta pentru fetele din Romania.
Aceasta malformatie nu genereaza altele ci se asociaza cu ele. Refluxul urinar este una dintre malformatiile adiacente, dar poate exista si singura.
Elena
sunt multi parinti care aleg sa nu faca aceasta operatie copilului. Sansele sunt de 50 % si cresc sau scad cu gravitatea malformatiei.
Nici eu nu as fi facut-o daca facea pipi din picioare si daca penisul lui ar fi aratat normal. Mai ales ca nici acum copilul meu nu vrea sa faca pipi din picioare. Merge la gradinita si nu l-a deranjat niciodata ca el este altfel. Nici noi nu am facut niciodata caz de asta.
Din propria experienta este mult mai usor sa stai in spital cu un copil mai mare. De stiut oricum va stii pentru ca la hipospadiasul de genul lui Adi sigur va trebui sa avem controale pana va trece de adolescenta. Asa ca va stii oricum.
In plus este destul de mare ca sa poata spune ce il doare. Spre exemplu la o luna dupa operatie ne-a spus clar ca il doare cand face pipi. La un copil mic pana iti dadeai seama ce are mai dura. Un alt avantaj ca am putut vorbi cu el a fost ca am aflat cat de tare si cum si unde astfel incat am putut amana un pic mersul la doctor ca nu suntem in aceeasi localitate cu el. Daca era bebe trebuia sa ne ducem cu el in urgenta.
Sunt avantaje si dezavantaje. Fiecare parinte stie ce este mai bine pentru copilul lui. Eu v-am spus doar cum este la mine... si la Adi.
Si foarte important... am fost sfatuiti de familie (medici) sa nu-i facem operatie pana la 2 ani, ca nu are sistemul nervos complet si este bine sa nu faca anestezie pana la varsta asta daca nu este urgent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Un sfat!
Gabriela, daca arata normal si face pipi din picioare nu-i face operatia.

Mergi la inceput