Exista un unguent numit Baneocin (sau Neobacin e acelasi lucru)ce contine ca substanta activa un antibiotic (Neomicina) care poate ajuta micuta in astfel de cazuri.Se poate aplica linistit si la nou-nascut.Problema este cum tai tu unghiutele fetitei. Incepi cu unghiutele sanatoase, urmeaza cele afectate si apoi sterilizezi forfecuta sau ungiera?
Adela, mamica eroina a lui Tudor
Dorsilia, si unguentul cu Betadina e bun, mai ales la degetul celelalt, care e acum rosu. Dar daca e puroi eu as dezinfecta cu solutie de Betadina si as aplica unguent cu antibiotic, apoi as pune o compresa mititica si as tine tot timpul degetul pansat (pansamentul previne alte traumatisme si mentine o temperatura optima vindecarii) ...acum vezi tu cum te descurci cu un degetel atat de mic. Daca e puroi destul de mult, pansamentul trebuie schimbat de doua ori pe zi si refacuta toaleta, daca nu, doar o data.
Multam tare mult de sfaturi...ma limitez la pelin si baneocin, betadina, ihtiol si ce mai gasesc prin farmacii ca patalgina nu gasesc eu acum verde in mod sigur.
nu cred ca s-a colectat puroi, cel putin eu nu vad asa ceva. Cat despre felul si ordinea cum ii tai unghiutele sunt sigura ca e vorba de o leziune generata de o cauza mecanica (v-am zis ca a lovit cu piciorusul tare in bara carutului si si-a rupt si intors unghiuta pe dos, apoi a trebuit sa i-o indrept cat am putut taind-o insa raul era deja facut;acum am grija mereu cand il pun undeva sa numai poata sa se accidenteze la degetele)....nu are saracutul nici un germene de genul celor care cauzeaza panaritiul in mod obisnuit la adulti si copiii mari.