greva foamei la cresa - 7 luni

greva foamei la cresa - 7 luni | Autor: strop

Link direct la acest mesaj

Exact greva foamei face bb meu.Are 7 luni si cum perioada de concediu s-a terminat am inceput sa mergem la cresa.Nu stiu care e motivul ptru care fetita mea nu vrea sa manance absolut nimic, dar NIMIC.A inceput sa mearga la cresa acum 4 zile si zi de zi tot am sperat ca o sa se schimbe.Astazi cand am luat-o la 17h am vorbit cu doamna care are grija de ea si mi-a spus ca o cam dezamageste faptul ca in acest timp nu s-a schimbat nimic in prg ei de masa.Ce sa spun...e din ce in ce mai rau adica nu vrea sa se mai atinga de nimic ca si cum ar fi scarbita..din spusele doamnei.Pe de alta parte cand vine acasa bea imediat un biberon, mananca fructe ba chiar ii mai dau si legume, nu este timp prea mult ca ea tot ar mai manca.De ce credeti ca refuza mancarea la cresa?????De ce nu vrea sa manance????Eu m-am gandit ca poate a fost cam brusca despartirea de mine, adica bb a fost obisnuita tot timpul cu mine si acum dintr-o data a aparut in viata ei o alta persoana zi de zi si in cea mai mare parte a timpului?!.Deasemenea eu am decis sa continui sa alaptez.Poate si asta ar putea fi un motiv ptru care nu accepta biberon de la altcineva, cu toate ca acasa bea fara prbleme ?!
Spuneti-mi voi mamici care v-ati mai intanit cu aceasta problema voi cum ati scos-o la capt?Chiar in seara aceasta cand am luat-o mi-a spus ca ea ar putea renunta la bb daca va continua asa.Sunt disperata;Nu cumva se cam grabeste doamna de la cresa cu concluzia ca nu o sa mearga???Raspundeti va rog daca v-ati intalnit cu aceasta problema.Exista sanse ca bb sa nu accepte nici in cateva saptamani mancarica de la aceasta doamna????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Imi pare rau. Piticul meu acum are un an, si tot mai sunt probleme. Dar intre 6-9 luni, cand il mai lasam la soacra mea cateva ore, nu manca. Se chinuia sa-i dea si el nu vroia. Biberonul numai de la mine il accepta si acum.Cred ca este vorba de cum a fost obisnuit sa manance. La noi, daca sunt persoane in jur, ma chinui sa-l fac sa manance si tot nu vrea. Daca suntem doar noi doi, nici o problema. Va trebui sa se obisnuiasca cu educatoarea. Dar sta cam mult nemancat si nu stiu cat ar dura pana va accepta. Eventual descrie-i cum ii dai tu sa manance, exact, si roag-o sa procedeze la fel.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Chestia asta imi da de gandit.......
Markus a facut alaltaieri dimineata o figura, eu inca nu plecasem la munca, bona zice: "Lasati ca-i dau eu laptele, pregatiti-va de plecare". OK, numai ca Markus refuza categoric sa bea laptele. Eu ma intorc din drum (ca-l auzeam de la parter cum protesta), si de la mine bea tot laptele fara probleme. So.........
Plus ca si noi suntem "ticaiti" la capitolul asta. Trebuie sa stea copilu sprijinit pe perne, putin mai sus (nu in brate, Doamne-fereste!), si sa fie liniste perfecta, nimeni in jur, si sa nu vb. (eu) nimic cu el..........Asta e!
Cred ca fetita ta intr-adevar a suferit un mic "soc" al despartirii de tine si cred , cum zice si Ancuta, ca trebuie sa explici educatoarei detaliat cum mananca ea acasa si sa o rogi sa-i dea la fel, in aceleasi conditii......
Multa bafta!

Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Am patit si noi ceva de genul asta, cand bb avea 10 luni si vroiam sa o las la mama - cu o sapt inainte vroia laptic numai de la mine...si m-am speriat f ff tare, ca ziceam ca am incurcat-oNe-am gandit noi ce sa facem, si am hotarat ca o sapt sa-i dea bibe seara taica-su. Prima seara mai cu scandal, dupa s-a obisnuit si la mama a stat fara probleme.
2 concluzii de aici:
1) acasa incearca sa o inveti sa manance si de la altcineva, sau macar in ipostaze total diferite: schimba locul mai des, pozitia, sa nu devina un "ritual" - aceiasi persoana, in acelasi fel;
2) vb cu tipa de la cresa sa fie ingaduitoare, sa n-o forteze, si stai si tu langa bb la o masa, cand ii da, si eventual da-i indicatii (poate nu va functiona asta, macar incearca);
Faza cu refuzatul copilului mi se pare naspa: adica ea nu e in stare, si e vina copilului?????????Ca aia e meseria ei, si cu cat ii vine mai greu, cu atat ar trebui sa fie mai mult stimulata sa incerce..Daca nu se pricepe, sa se angajeze mama in alta parte,ca nu toti copiii sunt la fel...Asta n-a invatat ea inainte sa lucreze???
Va pupam,
Gio si Taisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu cred ca e felul ei de a reactiona( protesta) la despartirea de tine.Nu poti sa mai ramai in concediu?? La 7 luni stemul nervos e asa de fragil incat risca sa ramana cu inapetenta toata viata.

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

E o reactie afectiv emotionala!Asa protesteaza si pentru ca nu stie sa vorbeasca,spune in felul ei:VREAU LA MAMIIIII...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabe spune:

micuta mea merge si ea la cresa.are patru luni si s-a adaptat foarte bine la cresa.sint tare mindra de ea..acuma ce te-as sfatui, cum am procedat eu:
du-te cu comoara ta la cresa si ramii cu ea o ora doua pina se obisnuieste cu mediul si cu tantile de acolo.poti sa te joci cu ea , sa o alinti , sa-i prezinti copilasii de la cresa si pe tantile de acolo.chiar da-i si biberonul acolo .asta doua trei zile..apoi nu o lasa dintr-o data 8 ore.lasa-ti comoara la inceput 2 trei ore, si mareste treptat perioada cit o lasi la cresa...cu siguranta ca faptul ca refuza mincarea e un mod al ei de a-ti spune ca ii este dor de tine..aaa inca ceva in wk cind esti acasa cu ea incearca si dai tot biberon cam la orele cind i se da si la cresa..rutina e f imp pt bebelina la virsta asta...si dragaleste-o tare tare...;ar mai fi multe de spus...vezi ca ea simte daca tie nu iti place de educatoarele de la cresa..indirect daca tu esti nemultumita de ele ii transmiti si ei starea ta de insatisfactie vizavi de felul lor de a se purta cu ea...si de aici pina la reactia ei nu mai e mult...incearca sa vezi si partea buna a educatoarelor si vorbeste frumos de ele in fata puiului tau..e mai linistita daca simte ca lui mami ii place de tanti ce are grija de ea...
un alt lucru important ar fi felul in care te desparti de ea la cresa..aici n-am amanunte despre cum se intimpla treaba la voi..esential e sa n-o lungesti mult cu pupaturi si plinsete si sa-i spui in fiecare zi , de fiecare data cind o lasi ca vii inapoi dupa ea...sa stii ca intelege...cam asta ar fi..
mult succes si tine-ma la curent!
andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Eu m-am gandit ca poate a fost cam brusca despartirea de mine, adica bb a fost obisnuita tot timpul cu mine si acum dintr-o data a aparut in viata ei o alta persoana zi de zi si in cea mai mare parte a timpului?!.Deasemenea eu am decis sa continui sa alaptez.Poate si asta ar putea fi un motiv ptru care nu accepta biberon de la altcineva, cu toate ca acasa bea fara prbleme ?!
Spuneti-mi voi mamici care v-ati mai intanit cu aceasta problema voi cum ati scos-o la capt?Chiar in seara aceasta cand am luat-o mi-a spus ca ea ar putea renunta la bb daca va continua asa.Sunt disperata;Nu cumva se cam grabeste doamna de la cresa cu concluzia ca nu o sa mearga???Raspundeti va rog daca v-ati intalnit cu aceasta problema.Exista sanse ca bb sa nu accepte nici in cateva saptamani mancarica de la aceasta doamna????

Alina & Alicia bb

Draga Alina, da, asa reactioneaza fetita ta la stresul provocat de despartirea voastra, este inca foarte mica si la aceasta varsta are nevoie inca de tine...asta e...din punctul meu de vedere, desii pare ciudat ea isi exerseaza puterea pe tine, incearca sa te forteze sa n-o mai duci acolo...si daca-ti faci griji ptr sanatatea ei, atunci sa stii ca nu prea e cazul, cat timp mananca acasa, e ok, nu ca-i bine dar nu i se intampla nimik rau..cat despre educatoare, se grabeste foarte tare, insa nu are dreptul sa te faca sa renunti la cresa, nici pe departe, si poti sa-i si spui ca nu-i cazul..si nu e ea destul de competenta sa decida daca e cazul sau nu sa renunti, numai tu o poti face, ea este obligata sa faca ceea ce decizi tu...asa ca succes[/quote]

Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Si eu cred ca acest comportament este consecinta separarii de mama. Aceasta perioada poate dura mai mult/mai putin, asta e in functie de copil cat de repede cedeaza si reuseste sa se adapteze. Altii foarte incapatanati nu renunta usor la vechile obiceiuri. Asa ca nu-ti pot da un sfat care sa te scoata din aceasta situatie. Stiu o mama care confruntandu-se cu aceeasi problema venea de la serviciu si o hranea ea la pranz. Nu stiu daca asta e rezolvarea dar poate fi o solutie temporara, macar pana mai creste putin si se obisnuieste cu prezenta altor persoane. Mult succes.

Carmen Ghilescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strop spune:

va multumesc mult ptru toate raspunsurile si mai ales ptru incurajari.
Eu nu am renuntat la speranta ca intr-o zi(si ma rog din tot sufletul sa fie cat mai curand) sa inceapa sa manance si sa se comporte ca acasa.
multumesc mult si multa sanatate la mamici si bb

Mergi la inceput