Produse contrafacute
Raspunsuri - Pagina 2
cipcipcip spune:
Dupa cite stiu eu si produsele de marca tot in Asia se fac, nimic original Nike, Puma, Gap sau mai stiu eu ce firma nu se mai face in USA, deci toate sint facute sub licenta in China, Vietnam sau mai stiu eu pe unde. Deci in afara de calitate nu prea stiu cum poti sa-ti dai seama daca sint contrafacute sau nu.
Desi si cu calitatea e greu, eu am cumparat in State produse Calvin Klein din magazin si au fost de o calitate sub orice critica, chiar le-am returnat la magazin dupa citeva saptamini si mi-am luat banii pe ele.
Observ cam peste tot (poate mai putin in State) tendinta oamenilor de a alerga dupa produse de marca, toti sint innebuniti sa scrie Ralph Lauren sau DKNY sau mai stiu eu ce pe bluza/tricou, daca se poate cit mai vizibil, oare cum am ajuns asa sclavii marilor corporatii care fac bani de pe urma noastra...?
iar la Polul Nord
iren spune:
Cip, de acord cu tine.
Nici eu nu cumpar produse doar pentru nume, conteaza doar sa-mi placa lucrul respectiv. Apreciez faptul ca aici nu am banuieli in privinta cosmeticelor, ca la tzoale scumpe de firma nu ma prea arunc, da la cosmetice
...
Iren dubla mamica
Bogdanelu nazdravanu
si Julia zbintuita
ralucami spune:
Am vazut ca e un procent destul de mare si la telefoane mobile. Dar nu imi pot imagina in ce fel pot fi falsificate. Daca am vazut adidasi MIKE in loc de NIKE si vopsele LOREAL in loc de L'Oreal, in cazul mobilelor cum e? Sau schimba doar piesele din interiorul telefonului? Adica iti iei un telefon cu carcasa Nokia si piese Mitsubishi Trium???
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
lulu75 spune:
Nu ma mai mira nimic. Joi am fost la Bucuresti cu o prietena si inainte sa plecam din Pitesti am intrat la un butic sa ne luam un suc. Prietena mea a cerut o sticla de pepsi la jumatate de litru. Vanzatoarea ne-a intrebat: " Nu vreti 2 la 18.000 ca e super-oferta?". Le-am luat si am plecat. Pe drum cand le-am desfacut ziceai ca bei Pepsi diluat cu apa si fara acid. Dar am dat 18.000 pe 2 sticle nu?
Luminita
http://photos.yahoo.com/lumylorv
liliprejbeanu spune:
Hegemonia produselor de marca este in floarea peste tot. Sunt diverse boutique-uri in Franta (Chanel, ...) care sa nu piarda banii de pe "marca" efectiv dau foc la stocul de toale care nu a trecut. Doar ca sa nu scada pretul chiar daca in lumea asta sunt mii de oameni care mor de frig (chiar si la Paris). La fel se face cu vinul frantuzesc numai ca acestuia ii dau drumul in paraul cel mai apropiat. Banul intuneca mintile!
Liliana
danat spune:
Hai ca la haine de marca chiar nu imi arunc okiul, ca deh, nu am ajuns la nivelul incat sa mi le pot permite financiar (cu toate ca nu bag mina in foc ca mi le-as dori).
Dar la cosmetice eu sunt 99.9% sigura ca firmele mari produc separat pt Europa de Est si pentru CEILALTI. Cand am fost la Londra am vazut clar ca la ei exista gama de sampoane L'Oreal Elvive, iar la noi aceeasi gama (ca prezentare) se numeste Elseve 
La fel si cu alte marci de parfumuri si deodorante, etc. De aceea, ca tzaranul, cand apuc o iesire "pe-afara" imi fac stoc de cosmetice, ca sunt bestiale dpdv calitativ si au cam acelasi pret ca in Ro.
Nu mai zic ca si despre producatorii de medicamente am cam auzit ca ar face la fel productia 
Totodata insa, stiu ca Vestul s-a orientat catre mana de lucru ieftina, din tari asiatice, asa ca in USA si Canada gasesti multime de produse (de marca sau nu) care sunt made in China. Eu as zice ca-i mai grav sa nu scrie unde sunt facute...
Dana - mama lu' Radu Stefan
Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu
cristina73 spune:
Cred ca s-au cam amestecat borcanele in discutia asta.
Produsele contrafacute sunt cele care nu au nici o licenta de fabricatie dar totusi se folosesc de nume de marca in mod fraudulos.
Alta categorie sunt produsele fabricate sub licenta dar de calitate mai slaba,de exemplu Pampersii facuti in Polonia sau Rusia care sunt mult mai slab calitativi dar totusi "legali" facuti sub licenta Pampers.La fel produsele de marca fabricate in China sub licenta, majoritate firmelor tari isi produc "obiectele" in China,Hong-Kong etc ca e mina de lucru mai ieftina.Fetele din strainatate au remarcat ca greu gasesti haine sau incaltaminte(adidasi mai ales),jucarii etc care sa nu fie fabricate in China desi poarta nume de marca.
Mi se pare insa strigator la cer ca in magazine sa se vinda produse contrafacute la pretul celor originale!!!
psj spune:
Am citit un articol despre parfumuri contrafacute care se gaseau in magazinele de lux din Bucuresti , evident la preturi de lux . Din pacate nu dadeau nume , macar sa stii unde sa nu te mai duci .
A, mi-am adus aminte , am cumparat acum vreo 2 luni un rimel Revlon din Sinaia cu 100.000 . Atunci m-am gandit ca n-o prea fi cumparand lumea asa ceva prin Sinaia si o fi pretul vechi .N-am putut sa ma abtin si l-am cumparat
. Dar l-am vazut dupa aia in Bucuresti 370.000 si e clar ceva ciudat la mijloc . Era sigilat , nu mi-a facut nici un fel de probleme la ochi, dar cine stie...
danais spune:
Eu am patit-o urat cu un parfum cumparat anul trecut de la Mall
Magazin de lux, frumos, cu testere, ma dau cu parfumul respectiv din tester, miroase nemaipomenit, parca a narcise si alte flori de primavara, decid sa nu il iau in ziua respectiva (pret usturator), sa vad cum rezista. A doua zi dimineata inca se mai simtea aroma pe piele. Ce mai, super! Drept urmare, ma duc si il cumpar si acasa, stupoare: parfumul semana numai vag cu cel din tester, ca sa nu mai vorbim de faptul ca dupa 2 ore se mai simtea nici urma. Sotul meu confirma ca intr-adevar mirosul este altul, ma duc inapoi la Mall, ma dau cu testerul, miroase la fel de super cum stiam si tine pana a doua zi.
Mister misterios. Voi cum calificati chestia asta? Ori am eu halucinatii olfactive (daca exista asa ceva), ori se intampla ceva necurat. In orice caz chestia m-a enervat tare si evit sa-mi mai cumpar vreun parfum din tara - traiasca tatal care mai are drumuri prin Franta.
Daniela si
Denisa
psj spune:
nu le-ai intrebat pe vanzatoare de ce miroase diferit testerul fatza de parfum ? le donai parfumul tau sa-l foloseasca in loc de tester si le luai testerul la schimb