Retete bebelusi
Raspunsuri - Pagina 4
Bobita spune:
Reteta pentru 4 luni:
- 1 mar/1 portocala/1 piersica/2-3 caise
- 1 lingurita brinza de vaci
- 2 linguritze faina de biscuiti fiarta in 50 ml ceai
- 1 cm banana
Se pun in blender si se omogenizeaza. Daca e prea tare se mai adauga putin ceai.
La 3 zile se poate adauga si 1 cm de morcov.
Reteta pentru 2 ani
O craticioara unsa cu unt, apoi un strat fin de zahar, gris sau orez, mere taiate feli, iar zahar, gris, mere pina se umple cratita. Se toarna lapte peste toate si se da la cuptor pina fierbe grisul sau orezul.
Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229
korinna spune:
am recitit si printat...
SUPER
Brava celor care le-au scris si au ajutat asa si mamici..si bebici!!!
KORINA mamica x 2
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457
osna spune:
Originally posted by liviu`s
Si calcanul este supeeeeeer. Iata o reteta usor de preparat:
File de calcan cu lapte (peste 6 luni)
(preparare: 40 min./fierbere: 50 min.)
30 g file de calcan
1/2 ceasca de lapte
10 g unt
orez fiert
Adaugati peste lapte o jumatate de ceasca de apa si puneti pe foc. Cand a inceput sa dea in clocote, adaugati pestele si lasati-l sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Scurgeti pestele, adaugati cateva lingurite de orez fiert si zdrobit bine si serviti cu putin unt topit.
osna spune:
initial creeat de marianar
Compot de gutui:
o gutuie, 1l apa, 2 linguri zahar, 1/2 lingurita zahar vanilat.
Se spala gutuia, se curata de samburi si se taie felii sau cubulete, cum doresti, apoi se adauga apa, zaharul, zaharul vanilat si se pune la fiert pana cand gutuia se inmoaie (este bun si pentru bebe pasat si amestecat cu biscuiti).
angelina spune:
Scumpele mele,
Eu nu stiu prea multe in materie de bebei, dar am auzit de curand la televizor pe Pro7,ca nu se recomanda sa se dea kiwi copiilor mai mici de trei anisori.Spuneau ceva de genul ca ar contine niste toxine sau asa ceva care dauneaza copilasilor in crestere.Nu am fost foarte atenta pt ca nu am copil,deci nu va pot da mai multe detalii.Oricum, poate unele dintre voi stiati deja...Vroiam doar sa va atentionez putin, daca imi permiteti..pt ca nu toate fructele fac bine copilasilor mici si ar fi mai bine sa va documentati inainte sa le dati fructele, in special cele exotice.Toate cele bune mamicilor si multa sanatate si papica buna bebeilor.
Va salut cu drag si sper ca nu am deranjat pe nimeni...
PS:Cat pe ce sa uit sa va felicit pt retetele delicioase pt bebei.Eu nu sunt mamica dar trebuie sa va marturisesc ca inca mai mananc biscuite cu mar si deci...mai fur cate o reteta de aici si pt mine!!!
Cu drag, Angie
osna spune:
gris cu lapte
4-5 linguri rase de gris, 4linguri de zahar, 1/2 litru lapte
Cind fierbe laptele amestecat cu zaharul, se pune grisul in ploaie amestecind mereu ca sa nu se faca cocoloase. Se fierbe 15 minute.se toarna in castronase udate putin cu apa si se lasa la racit.
poti pune deasupra gem.
osna spune:
Originally posted by angi_gemeni
Eu le dadeam la 8 luni:
-mamaliguta cu branza(de vaci sau topita)
-macaroane(tot cu branza)
-spanac(fie simplu si picuram lamaie, fie cu un triunghi de branza topita)
Dar poti combina macaroane cu carne, spanac cu carne ...
Branza de vaci le-o dadeam cu banana...
Incearca sa-i faci suc de mere!
Eu nu le-am dat rosii, pentru ca earu micuti(in oct., deci cand aveau ei 8 luni, nici nu mai erau rosii).
Dar poti sa-i dai rosie(decojita) si branzica!
Din cate stiu eu, castravetele baloneaza si nici nu are foarte multe vitamine. Dar, da-i putin, de gust.
osna spune:
Originally posted by bubi
meniu dat de pediatra pentru Mara (8 luni)
budinca de paste (stelute mici) cu branza Fagaras si 1/2 galbenus de ou la cuptor
mamaligutza cu branza
spanac cu orez si cu pui
rosii (se fierb si se scoate coaja) frecate cu branzica
peste (cod, pastrav) rasol sau gratar cu cartofiori si lamaie
osna spune:
Orez cu lapte si fructe din dulceata
1 litru lapte, 6 linguri zahar, 200 g orez, 1 zahar vanilat, dulceata de visine sau cirese dulci.
In laptele clocotit se toarna orezul bine spalat si un plic zahar vanilat, se lasa sa fiarba pina ce se umfla. Se adauga zaharul. Cind orezul este fiert, se rastoarna si se garniseste cu boabele de fructe.
cred ca poti pune si la jumatate ingredinetele.
osna spune:
Budinca de orez cu stafide
300g orez, 4 cesti lapte, ¾ pahar zahar, 100 g unt, 100 g stafide, 4 oua, unt pentru forma
Se spala si se pune la fiert orezul cu laptele , la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba pina ce laptele a scazut cu totul si orezul este moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile unul cite unul, stafidele si la urma spuma de albusuri. Se amesteca usor si se asaza in forma de budinca unsa cu unt. Se lasa la copt pina ce se rumeneste. Se rastoarna pe farfurie.