Imunoglobulina D

Dragele mele,
Sunt gravida in luna a 8-a si am Rh negativ. As avea nevoie dupa ce nasc de un vaccin care se cheama Imunoglobulina D.
Stie cumva cineva de unde il pot procura repede si ieftin?
Sau poate ca a ramas vreunei mamici cu Rh negativ care a nascut pui cu Rh negativ si care nu l-a folosit?
LuminitaB
Raspunsuri

gandacelu spune:
draga mea, vesti proaste: acest vaccin, in cazul in care nu-l asigura spitalul (gratis ar trebui) se gaseste destul de greu, asa ca ai grija sa-l iei din timp, ca trebuie facut in primele 2 zile de la nastere!
nu numai ca se gaseste greu, dar costa si o caruta de bani: de la 3 milioane in sus, depinde de cum il gasesti...
la ce spital nasti? intereseaza-te daca nu-l ofera gratuit acolo!
PS: sunt in aceeasi situatie!
pps: sotul este rh pozitiv? si nu te grabi, poate totusi copilul a luat rh-ul tau!
il gasesti la farmacia Balsam de pe calea victoriei sau farmacia 2NA... cel mai bine suni la info si iei telefoanele de la aceste farmacii, ca sa nu alergi prin tot orasul degeaba (e un vaccin pe baza de albumina umana, care uneori se prepara la cerere, deci s-ar putea sa nu-l aiba in stoc)
se fabrica si varianta romaneasca, acum am inteles ca nu se mai fabrica... era mai ieftin
cel strain se cheama RHO-GAMMA (REZOGHAMMA) - cam asa ceva!

Viktoria spune:
Draga Luminita,
Asa cum ti-a spus si gindacelu trebuie sa ai grija ca acest vaccin sa.l primesti din timp. Tie ti-au facut analizele de singe acuma si au depistat ca ai avea nevoie de el sau nu? Daca e prima sarcina si are RH negativ nu ai nevoie de acest vaccin.
Nastere usoara si succes!

LuminitaB spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Draga Gindacel, voi naste la maternitatea din Brasov la care din pacate nu ofera acest vaccin gratuit pentru ca nu-l au.. Sunt la a doua nastere, primul copil are Rh pozitiv, ca si sotul meu de altfel. Dupa prima nastere am facut acest vaccin si-mi aduc aminte ca acum 6 ani nu era chiar asa greu de gasit si parca nici asa de scump.
Poate am noroc si acest BB ce va veni va avea Rh negativ dar eu oricum trebuie sa fiu pregatita si sa am vaccinul in buzunar. Daca nu-mi trebuie nu-l folosesc. Oricum va trebui sa mi-l procur de undeva din Bv pentru ca nu am cum sa ajung la Bucuresti.
Nastere usoara si voua si ne mai auzim.
LuminitaB

gandacelu spune:
draga luminita,
si eu sunt la al doilea copil si tot asa, primul a avut rh pozitiv, deci sansele ca al doilea sa fie la fel sunt de ... 99%
iti doresc nastere usoara si sa rezolvi problema in timp util